Гарбузовий гуляш.
Хто сказав що гуляш обов'язково повинен бути з м'яса? Ми порушуємо засади і готуємо з гарбуза!
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_тыквы
Вам буде потрібно:
1 гарбуз сорту хоккайдо (приблизно 450 г)
1 червона цибулина
3 зубчики часнику
2 червоних болгарських перцю
2 ст.л. рослинної олії з насіння
1 ст.л. оцту
1 ст.л. томатної пасти
сіль, перець, кайенский перець, зелень
1 чашка бульйону
100г крем-чизай
Як готувати:
1. У маслі підсмажити цибулю з часником, додати шматочки гарбуза, перцю, залити оцтом і бульйоном, додати спеції і тушкувати до готовності - 15-20 хвилин.
2. В кінці додати зелень і крем-чіз, ще раз розігріти і подавати.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Угорський гуляш.
Рецепт моєї найулюбленішої бабуленьки, правда, модифікований згідно з моїм нинішнім смакам. Не використовувала свинячий жир яловичий бульйон, так що можна сказати "лайт" версія :)
Взагалі, угорський гуляш - це густий гострий суп. Але мені він більше подобається в якості другої страви.
Сказати, що це смачно - нічого не сказати! Чудове блюдо, яке стане у вас одним з улюблених!
Час приготування: 50 хв
Порцій: 2-3
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_мясо #из_говядины
Вам буде потрібно:
325 г яловичини (краще вирізки)
350-400 г картоплі (краще молодого)
120 г рубаних томатів Pomitto або Napolina (або 1 великий томат)
1 невелика червона цибулина
1/2 середнього червоного болгарського перцю
2 молодих цибулі - головка і пір'я
4 зубчики часнику
гілочка розмарину
рафінована оливкова олія
2 ст. л. меленої паприки
мелений чорний перець
мелений перчик чилі
щіпка солі
за бажанням можете додати ще таку суміш (всього по трохи, перетерти в ступці):
куркума, подрібнений коріандр, зіра, гірчичні зерна, імбир, подрібнений лавровий листочок.
Як готувати:
1. Часник і цибуля!
Розігріваємо оливкову олію в сковорідці, очищаємо 3 зубчики часнику розрізаємо навпіл. Обсмажуємо в олії до впевненого золотистого кольору.
Виймаємо часник, викидаємо - тепер у нас часникове масло!
Дрібно рубаємо цибулю, обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Додаємо паприку, ретельно перемішуємо.
2. М'ясо!
Моєму м'ясо, витираємо насухо паперовим рушником, щоб краще підрум'янилося.
Рубаємо на середнього розміру брусочки. Злегка обсмажуємо в цибулі і паприці, добре перемішуємо
і відразу зменшуємо вогонь до мінімального середнього (до 3 з 6).
Додаємо трохи окропу - щоб гасити м'ясо, але не варити!
Відправляємо на сковорідку залишився зубчик часнику і спеції. Додаємо томати рубані, гарненько перемішуємо.
Якщо у вас звичайні томати - то бланшируйте, зніміть шкірку і видаліть насіння.
Накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин, періодично помішуємо.
Якщо потрібно, додайте води. М'ясо повинно бути в достатній кількості соусу.
3. Овочі!
Дрібно рубаємо червоний болгарський перець і головку молодої цибулі.
Додаємо до м'яса, ретельно перемішуємо.
Чистимо картоплю, якщо молодий - то просто ретельно миємо щіткою.
Рубаємо на середні брусочки, відправляємо в сковороду разом з гілочкою розмарину.
Ретельно перемішуємо і оставлем гаситися ще на 15-20 хвилин.
Додаємо води, якщо потрібно.
У мене молода картопля вже наполовину приготований, так що я його додала за 8 хвилин до готовності страви.
Після - вимикаємо вогонь, даємо постояти під кришкою ще 10 хвилин.
Для подачі - рубаємо пера молодої цибулі на тоненькі каблучки, прикрашаємо блюдо.
Приємного апетиту!
Автор: Тastyaiva
Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Угорський Гуляш класичний.
Рецепт простого, але дуже смачного супу - класичного гуляшу.
Результат приголомшливий! Просто і смачно!
Час приготування: 40 хв
Порцій: 6-8
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_супы #из_мяса
Вам буде потрібно:
Яловичина м'якоть 500 гр
Свинячий жир
Цибуля 1 шт
Картопля 3 шт
Зелений перець 1 шт
Помідори 1 шт
Часник 2 зубчики
Паприка мелена 2 ч.л.
Кмин щіпка
Сіль
Як готувати:
1. Нарізаємо кубиками. М'ясо миємо й нарізаємо теж невеликими шматочками.
2. Нарізану цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки в попередньо розтопленому жирі. Я все робив відразу в каструлі.
3. Додаємо паприку, перемішуємо.
4. Додаємо м'ясо, солимо і перемішуємо. Тушкуємо під кришкою до випаровування м'ясного соку.
5. Додаємо товчений часник ( можна через часникодавку), кмин і трохи води. Тушкуємо до готовності м'яса зрідка помішуючи.
Коли м'ясо вже готове, додаємо картоплю, перець зелений, помідор. Знову все перемішуємо.
6. І додаємо води або бульйону. Тепер все залежить від вашого бажання. Гущі або більш рідкий суп ви хочете отримати.
7. Даємо закипіти і перевіряємо сіль. Суп буде готовий хвилин через десять-п'ятнадцять, коли зваряться картопля та перець.
Для повноти відчуттів можна випити келих червоного вина "Бичача кров".
Приємного апетиту!
Автор: Strannik fox
Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Немає коментарів:
Дописати коментар