субота, 27 липня 2013 р.

Гарбузовий гуляш.

Гарбузовий гуляш.



Хто сказав що гуляш обов'язково повинен бути з м'яса? Ми порушуємо засади і готуємо з гарбуза!

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_тыквы

Вам буде потрібно:

1 гарбуз сорту хоккайдо (приблизно 450 г)
1 червона цибулина
3 зубчики часнику
2 червоних болгарських перцю
2 ст.л. рослинної олії з насіння
1 ст.л. оцту
1 ст.л. томатної пасти
сіль, перець, кайенский перець, зелень
1 чашка бульйону
100г крем-чизай

Як готувати:

1. У маслі підсмажити цибулю з часником, додати шматочки гарбуза, перцю, залити оцтом і бульйоном, додати спеції і тушкувати до готовності - 15-20 хвилин.

2. В кінці додати зелень і крем-чіз, ще раз розігріти і подавати.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Гарбузовий гуляш.



Угорський гуляш.



Рецепт моєї найулюбленішої бабуленьки, правда, модифікований згідно з моїм нинішнім смакам. Не використовувала свинячий жир яловичий бульйон, так що можна сказати "лайт" версія :)
Взагалі, угорський гуляш - це густий гострий суп. Але мені він більше подобається в якості другої страви.
Сказати, що це смачно - нічого не сказати! Чудове блюдо, яке стане у вас одним з улюблених!

Час приготування: 50 хв
Порцій: 2-3
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_мясо #из_говядины

Вам буде потрібно:

325 г яловичини (краще вирізки)
350-400 г картоплі (краще молодого)
120 г рубаних томатів Pomitto або Napolina (або 1 великий томат)
1 невелика червона цибулина
1/2 середнього червоного болгарського перцю
2 молодих цибулі - головка і пір'я
4 зубчики часнику
гілочка розмарину
рафінована оливкова олія

2 ст. л. меленої паприки
мелений чорний перець
мелений перчик чилі
щіпка солі

за бажанням можете додати ще таку суміш (всього по трохи, перетерти в ступці):
куркума, подрібнений коріандр, зіра, гірчичні зерна, імбир, подрібнений лавровий листочок.

Як готувати:

1. Часник і цибуля!
Розігріваємо оливкову олію в сковорідці, очищаємо 3 зубчики часнику розрізаємо навпіл. Обсмажуємо в олії до впевненого золотистого кольору.
Виймаємо часник, викидаємо - тепер у нас часникове масло!
Дрібно рубаємо цибулю, обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Додаємо паприку, ретельно перемішуємо.

2. М'ясо!
Моєму м'ясо, витираємо насухо паперовим рушником, щоб краще підрум'янилося.
Рубаємо на середнього розміру брусочки. Злегка обсмажуємо в цибулі і паприці, добре перемішуємо
і відразу зменшуємо вогонь до мінімального середнього (до 3 з 6).
Додаємо трохи окропу - щоб гасити м'ясо, але не варити!
Відправляємо на сковорідку залишився зубчик часнику і спеції. Додаємо томати рубані, гарненько перемішуємо.
Якщо у вас звичайні томати - то бланшируйте, зніміть шкірку і видаліть насіння.
Накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин, періодично помішуємо.
Якщо потрібно, додайте води. М'ясо повинно бути в достатній кількості соусу.

3. Овочі!
Дрібно рубаємо червоний болгарський перець і головку молодої цибулі.
Додаємо до м'яса, ретельно перемішуємо.
Чистимо картоплю, якщо молодий - то просто ретельно миємо щіткою.
Рубаємо на середні брусочки, відправляємо в сковороду разом з гілочкою розмарину.
Ретельно перемішуємо і оставлем гаситися ще на 15-20 хвилин.
Додаємо води, якщо потрібно.
У мене молода картопля вже наполовину приготований, так що я його додала за 8 хвилин до готовності страви.

Після - вимикаємо вогонь, даємо постояти під кришкою ще 10 хвилин.
Для подачі - рубаємо пера молодої цибулі на тоненькі каблучки, прикрашаємо блюдо.

Приємного апетиту!

Автор: Тastyaiva

Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.
Угорський гуляш.






Угорський Гуляш класичний.



Рецепт простого, але дуже смачного супу - класичного гуляшу.
Результат приголомшливий! Просто і смачно!

Час приготування: 40 хв
Порцій: 6-8
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_супы #из_мяса

Вам буде потрібно:

Яловичина м'якоть 500 гр
Свинячий жир
Цибуля 1 шт
Картопля 3 шт
Зелений перець 1 шт
Помідори 1 шт
Часник 2 зубчики
Паприка мелена 2 ч.л.
Кмин щіпка
Сіль

Як готувати:

1. Нарізаємо кубиками. М'ясо миємо й нарізаємо теж невеликими шматочками.

2. Нарізану цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки в попередньо розтопленому жирі. Я все робив відразу в каструлі.

3. Додаємо паприку, перемішуємо.

4. Додаємо м'ясо, солимо і перемішуємо. Тушкуємо під кришкою до випаровування м'ясного соку.

5. Додаємо товчений часник ( можна через часникодавку), кмин і трохи води. Тушкуємо до готовності м'яса зрідка помішуючи.
Коли м'ясо вже готове, додаємо картоплю, перець зелений, помідор. Знову все перемішуємо.

6. І додаємо води або бульйону. Тепер все залежить від вашого бажання. Гущі або більш рідкий суп ви хочете отримати.

7. Даємо закипіти і перевіряємо сіль. Суп буде готовий хвилин через десять-п'ятнадцять, коли зваряться картопля та перець.

Для повноти відчуттів можна випити келих червоного вина "Бичача кров".

Приємного апетиту!

Автор: Strannik fox

Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.
Угорський Гуляш класичний.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика