понеділок, 29 липня 2013 р.

Жульєн в булочці

Жульєн в булочці



Інгредієнти:
200 г курячої грудки
250 г печериць
1 маленька цибулина
100-150 г сиру
сіль, перець чорний мелений за смаком
1 ч. ложка борошна
2-3 ст. ложки сметани
6-7 маленьких круглих булочок

Приготування:

1. Філе порізати маленькими кубиками, цибулю нашаткувати тонкими підлозі кільцями, гриби почистити і порізати тонкими пластинками, сир натерти на дрібну тертку.

2. У булочок акуратно зрізати верхівку, видалити серединку, залишаючи не занадто товсті стінки.

3. Цибулю обсмажити до прозорого на розігрітому рослинному маслі, додати гриби, готувати, поки рідина не випарується, додати окремо обсмажене філе, сіль, перець, борошно і сметану, перемішати, готувати на маленькому вогні 2 хвилини, поки жульєн не загусне.

4. Духовку нагріти на 180 гр., заповнити булочки теплим жульєном, зверху посипати тертим сиром.

Тримати в духовці, поки сир не розплавиться.
Жульєн в булочці



Воловани з листкового тіста з морським жульєном



Що потрібно:

Сир пармезан тертий - 30 г
Сіль - 2 г
Вино біле столове - 100 мл
Перець чорний мелений - 1 г
Яйце - 1 шт.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Тісто листкове (бездрожевое) - 1 упаковка
Морський коктейль у власному соку - 1 упаковка
Цибулю-шалот - 2 шт.
Часник - 1 зубчик
Рукола свіжа - 1 невеликий пучок + пара гілочок для прикраси
Перець чилі червоний - 1/2 стручка
Вершки 33% - 200 г
Жирна сметана - 2-3 ст. л. без гірки
Що робити:

Для волованов тісто розморозити, не розгортаючи, вирізати великі кола, викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем. На змащений коло викласти другий гурток тесту з отвором у центрі, так само укласти третій. Змастити яйцем і випікати при температурі 170 градусів протягом 15-20 хвилин.

Для жульєна морепродукти, нарізані цибулю-шалот і часник викласти у сковороду, влити біле вино і підсолити, злегка підсмажити на оливковій олії. Далі залити вершками, довести до кипіння. Через 5-7 хвилин, додати сметану, кип'ятити ще 3 хвилини.

В кінці приготування покласти руколу і зняти з вогню. Посипати пармезаном і перемішати. Розкласти жульєн по валованам і запекти до готовності (приблизно 5-7 хвилин) при темпертуре 190 градусів. Дістати і викласти на тарілку. При подачі прикрасити на ваш розсуд.
Воловани з листкового тіста з морським жульєном






Жульєн в картоплі



Це неймовірно ефектне блюдо, яке своєю оригінальністю вразить навіть бувалих гостей. Картопля тут грає роль посуду.

Інгредієнти:

●4 великих картоплини
●400 г печериць
●1 цибулина
●100 г вершкового масла
●1/2 їдальні ложки борошна
●250 мл вершків
●сіль, перець
●100 г тертого сиру

Приготування:

1.Клубни картоплі гарненько миємо, але не чистимо. Розрізаємо кожну картоплину уздовж на 2 рівні частини.
2. Потім акуратно, за допомогою десертної ложки, выскребаем м'якоть картоплі. Нам потрібна своєрідна човник з картоплі з товщиною бортиків не більше 5-7 мм.
3. Отримані картопляні човники кладемо в холодну воду, щоб картопля не почорнів і віддав зайвий крохмаль.
4. Займемося, тим часом, іншими інгредієнтами. Розтопити в сковороді вершкове масло, покладемо в нього наші печериці.
5. Тушкуємо гриби на помірному вогні близько 5-7 хвилин, після чого додаємо до них дрібно-дрібно нарізану цибулину.
6. Тушкуємо гриби з цибулею ще 5-7 хвилин на середньому вогні, після чого додаємо в сковороду борошно. 7. Швидко перемішуємо, щоб маса загусла.
8. Гарненько перемішавши борошно, додаємо в сковороду вершки або сметану. Солимо, перчимо і тушкуємо ще 3-4 хвилини до загусання вершків (або сметани). Знімаємо з вогню.
9. В жаростійку і злегка змащену маслом посуд викладаємо наші картопляні човники, кладемо в кожну човник невеликий шматочок вершкового масла, а також трохи солі і перцю. 10. Наповнюємо човники грибною начинкою.
11. Ставимо наші картопляні човники в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів.
12. Запікаємо жульєн в картоплі 15 хвилин, після чого посипаємо кожен човник тертим сиром, щоб утворилася своєрідна сирна шапочка. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 15 хвилин до готовності.
13. Як тільки картопля покриється золотистою скоринкою з усіх боків - значить, страва готова. 14. Перед подачею на кожну картоплину можна пролити трохи розтопленого вершкового масла.
Жульєн в картоплі



Грибний жульєн.


_______________________________________________
Інгредієнти:
500 г білих грибів або шампіньйонів
2 цибулини
200 г сметани
300 г сиру твердих сортів
1 зубчик часнику
4 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. борошна
Мелений чорний перець
Сіль

Приготування:
Гриби почистити і нарізати середнього розміру пластинками. Нагріти в сковороді 2 столових ложки вершкового масла і смажити гриби протягом 5 хвилин на середньому вогні. Посолити. Утворилася рідина зберегти.
Цибулю почистити, дрібно порізати. Всипати цибулю в сковороду з грибами, туди ж додати 2 столових ложки вершкового масла. Обсмажувати 5 хвилин.
Борошно всипати в сметану і ретельно розмішати. Поступово додати рідину, що утворилася при підсмаженні грибів, посолити і поперчити.
Отриманий соус влити в підсмажені гриби. 5 хвилин гасити на слабкому вогні, помішуючи.
Сир натерти на дрібній тертці.
Формочки для жульєна змастити часником розчавленим в пресі.
Гриби з соусом викласти у формочки для жульєна, посипати сиром і запікати з розігрітій до 200 градусів духовці близько 8 хвилин до появи скоринки.
Грибний жульєн.






Жульєн в булочках.



І посуду мити набагато менше!

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6

Інгредієнти:

Гриби печериці 300 г
Цибуля ріпчаста 2000 р
Фарш свино-яловичий 400 г
Вершки 10% 150 мл
Сир для сендвічів 3 пластинки
Булочки 6 штук

Приготування:

1. З булочок вийняти серединку, щоб вийшли чашечки.

2. Загасити цибулю з грибами та вершками. Посолити і додати приправи за смаком.

3. Окремо обсмажити до готовності фарш.

4. Змішати разом обсмажений фарш і вершково-грибну масу. Отриманою сумішшю начинити булочки і викласти у форму. Накрити булочки сиром для сендвічів.

5. Булочки поставити в заздалегідь розігріту духовку на 5-7 хвилин. Форму можна густо змастити вершковим маслом, тоді дно булочок не буде сухим, стане ніжним і м'яким.

Приємного апетиту!
Жульєн в булочках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика