субота, 27 липня 2013 р.

Вареники з полуницею.

Вареники з полуницею.



Вареники з полуницею краще всього готувати зі свіжих ягід, тому що заморожені, як правило, сильно стікають і смак вареників вийде не таким, як слід. Так само, навіть якщо ваша полуниця дуже солодка, слід в начинку кожного вареника додавати хоча б трохи цукру - так і соковитіше, і солодше.

Таке смачне блюдо обов'язково сподобається всім членам сім'ї. Його можна подати як окрему страву, а можна і на десерт.

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6-8
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_вареники #из_клубники

Вам буде потрібно:

борошно пшеничне - 3 склянки;
вода - 1/2 склянки (можна збільшити до 3/4 склянки);
яйце - 2 шт.;
сіль - 1/2 ч.л.;
цукор - 1 ч.л.;
для начинки:
полуниця свіжа - 500г;
цукор - за смаком

Як готувати:

1. Для начинки свіжу полуницю очистити від плодоніжок, розрізати кожну ягідку на 3-4 шматочки, скласти в миску і посипати цукром. Залишити на годину, після чого злити сік. Цим соком можна буде поливати готові вареники.

2. Для тіста борошно просіяти в миску, зробити в ній воронку. Яйця розмішати з підсоленою водою і вилити в воронку, при цьому обережно підгрібаючи борошно зі стінок воронки. Вимісити тісто середньої густоти, потім перекласти його на добре посипану борошном обробну дошку, ще раз ретельно обім'яти, прикрити рушником (або перекинутої мискою) і дати дозріти близько півгодини. Для замісу тесту ви можете використовувати комбайн зі спеціальною насадкою для тіста.

3. Вийшло еластичне тісто скачати в ковбаску діаметром не більше 2 см, розрізати на маленькі шматочки (товщиною близько 1.5 см).

4. З кожного порційного шматка скачати кульку, і качалкою розкотити корж на припудреним борошном тузі. Коржик повинна бути досить тонкою, але не прозорою, тому ягідний сік повинен утриматися всередині вареника, а не опинитися в каструлі.

5. На кожну коржик насипати трохи цукру і покласти стільки ягід, щоб вареник був не переповнений, і краю можна було добре защипати.

6. Краї можна закріпити "кіскою", але простіше і не менш красиво притиснути виделкою.

7. Кинути підготовлені вареники в киплячу воду і готувати кілька хвилин. Як тільки вареники спливуть, їх шумівкою перекласти на велику тарілку. Готові вареники полити на вибір сметаною, вершками, медом, йогуртом або будь-яким ягідним соусом.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Вареники з полуницею.



Панна котта з полуницею.



Панна котта буквально тане в роті, а полуниця відмінно підкреслює ніжний смак вершків.

Час приготування: 20 хв+ охолодження
Порцій: 4
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_десерты #из_сливок

Вам буде потрібно:

400 мл 20% вершків
0.5 ст. ложки швидкорозчинного желатину
3 ст. ложки цукру
1 пакетик (10 гр.) ванільного цукру
100 гр. полуниці
2 ч. ложки цукрової пудри

Як готувати:

1. Желатин залити 2-3 ст. ложки холодної води, дати набрякнути хвилин 5, потім поставити в миску з гарячою водою і помішувати, поки він не розтане.

2. Вершки змішати з цукром і ванільним цукром, нагрівати помішуючи, поки цукор не розтане, якщо суміш негрелась до трохи теплого додати желатин і перемішати, розлити по формочках, якщо ж вершки нагрілися занадто сильно то їх потрібно остудити.

3. Поставити формочки з кремом на ніч в холодильник або на 4-5 годин.

4. Полуницю порізати маленькими кубиками, змішати з цукровою пудрою, викласти на застиглу панна котту, верх полити утворився соком.

Приємного апетиту!

Автор: Оlyaw

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Панна котта з полуницею.






Складене масло з полуницею.



Складене масло - це вид спеціально приготованого масла, в яке вводять різні добавки. Це масло не тільки виглядає красиво, але так само дуже смачне, ароматне і добре підходить до французьких тостів.

Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 6
Складність страви: #м1_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_клубники

Вам буде потрібно:

200 гр несолоного вершкового масла, кімнатної температури,
пів чашки полуниці

Як готувати:

1. Покладіть масло і полуницю в блендер. У мене була заморожена, попередньо повністю размороженая полуниця, зі свіжою полуничкою, буде ароматнішим.



2. Гарненько збийте, поки масло не стане дуже повітряний і м'яке.



3. Викладіть ложкою на харчову плівку і скачайте його в циліндр, зв'яжіть краю, щоб наш циліндр був схожий на цукерку.



4. Приберіть в морозилку буквально на 10-20 хвилин, поки масло добре не застигне, потім перекладіть в холодильник.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Складене масло з полуницею.
Складене масло з полуницею.
Складене масло з полуницею.
Складене масло з полуницею.
Складене масло з полуницею.
Складене масло з полуницею.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика