неділя, 28 липня 2013 р.

Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"

Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.
2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню. 3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Запечена картопля



Інгредієнти:

- Картопля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло вершкове - 100 г
- Сметана - 2 столові ложки
- Бекон - 4 штуки
- Сир твердий - 200 г
- Кріп - за смаком
- Цибулю зелений - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C. Вимийте і обсушіть бульби картоплі. Запам'ятайте, що шкірка повинна бути сухою, тоді вона зможе підрум'янитися і стати хрустящей.Натрите кожну картоплину невеликою кількістю оливкової олії і солі і поставте в духовку на 1-1,5 години, в залежності від розміру. Сіль забере частину вологи з шкірки, що теж допоможе так необхідної нам скоринці стати золотистої і апетитною.
2. За півгодини до приготування картоплі загорніть у фольгу неочищені зубчики часнику, посоліть, поперчіть, додайте вершкового і оливкового масла. Через 30 хвилин вийміть картоплю і дайте охолонути до тієї міри, коли Ви зможете брати її руками.
3. Гострим ножем розріжте картоплини уздовж навпіл. Далі потрібно акуратно, намагаючись не пошкодити шкірку, ложкою выскрести м'якоть у велику миску. До м'якоті додайте солодкий, ніжний печений часник, сметану, трохи оливкової олії, рубану зелень, обсмажений бекон, тертий сир і акуратно перемішати, намагаючись не зробити із загальної маси картопляне пюре. На закінчення посоліть і щедро поперчіть.
4. Начиніть золотисті тури з шкірки використовуючи все ту ж ложку, посипте тертим сиром і укладіть зверху по парі кубиків дуже холодного вершкового масла і відправляйте отриману флотилію прямим курсом під розігрітий гриль і запікайте до утворення хрусткої скоринки. Додаткова порція тертого сиру, вершкове масло допоможуть утворення цієї самої скоринки, тому будьте щедрими, адже в цьому всі чари.
5. Подавайте гарячими, шиплячими і страшно апетитними. А їжте, забувши про вилку з ножем. Так смачніше.
Запечена картопля






Картопляна запіканка з копченим окостом



Інгредієнти:

250-350 гр. копченого окосту
1 кг. картоплі
20 гр. вершкового масла
2-3 зубчики часнику
сіль, перець
400 мл вершків
150-200 гр. тертого сиру

Приготування:

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками (чим тонше, тим краще).

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.

Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем,рештою часником.

Отриманої "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.

Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.
Картопляна запіканка з копченим окостом



Картопляні кошики з грибами і шинкою



Дуже смачні кошички з картопляного пюре з грибним фаршем. Шинка робить їх ще смачніше і ситніше.

Інгредієнти для начинки:

- 200 г грибів
- 100 г шинки
- 1 цибулина
- олія нерафінована для смаження

Для кошичків:
- 500 г картоплі
- 70 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 4 яєчних жовтка
- сіль
- перець
- петрушка для прикраси

Приготування:

Картоплю очистити, нарізати кубиками і відварити з додаванням солі. Поки відварюється картоплю, приготувати начинку для кошиків.

Гриби обсмажити на олії.

Шинку і цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, поперчити, обсмажити все разом. Остудити.

Готову картоплю збити в пюре, додати вершкове масло, яєчні жовтки і дрібно натертий сир. Все це ретельно збити.

За допомогою кулінарного шприца видавити картопляне пюре кружечками на заздалегідь підготовлену харчовий папір для випічки. Кошики змастити яєчним жовтком.

Поставити деко в духовку при температурі 180 градусів. Коли кошики підрум'яняться, дістати деко і наповнити кошики начинкою, посипати натертим сиром, і знову в духовку, але вже з начинкою на 15 хвилин.

Прикрасити петрушкою.
Картопляні кошики з грибами і шинкою






Картопляні биточки з начинкою з шпрот



Інгредієнти:

200 г шпрот
цибуля ріпчаста
картопля - 8-10 шт середнього розміру
морква - 1 шт
яйце - 1 шт
масло вершкове 2 ст.л.
1,5 ст. л. борошна
зелена цибуля
кріп, петрушка
масло рослинне для обсмажування
сіль, перець

Приготування:

Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати в нього вершкове масло і 1 яйце.
Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім'яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.

З картопляного пюре скачати кульки діаметром 4,5 див. Зробити в центрі кожного поглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краю.

Обваляти кожен кульку в борошні (борошно можна додати спеції для картоплі)

Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Картопляні биточки з начинкою з шпрот



Картопляна запіканка з фаршем



Інгредієнти:

5-6 картоплин, 500 грам фаршу, цибулина, 3 яйця, трохи сиру, свіжа зелень.

Приготування:

Картопля вимити, почистити і зварити до готовності. Зробити добре пюре, додавши в картопельку вершкове масло, трохи молока і одне сире яйце.
Цибулю нарізати подрібніше, обсмажити. Додати до цибулі фарш і добре обсмажити, практично до готовності.
У форму для випічки викласти ½ частину картопляного пюре, розрівняти.
На картопляне пюре викласти фарш. Поверх фаршу другу частину картопляного пюре.
2 яйця збити ( можна додати трохи вершків) і вилити на картоплю. Посипати тертим сиром і зеленню.
Запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!
Картопляна запіканка з фаршем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика