четвер, 25 липня 2013 р.

Росіяни булочки до чаю

Росіяни булочки до чаю




Інгредієнти:
Борошно - 4 склянки
Цукор - ¾ склянки
Розпушувач - 3 чайних ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Рослинне масло - ½ склянки
Апельсиновий сік - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Яйце - 3 шт
Розм'якшене вершкове масло
Малинове варення
Родзинки і рубані волоські горіхи
Цукор+кориця для присипки


Приготування:
Змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Зробіть отвір в середині.
Змішайте масло, апельсиновий сік, ванілін і 3 яйця. Залийте цю суміш в отвір і замісіть тісто.
Злегка розімніть його руками, загорнути в харчову плівку і покладіть в холодильник на пару годин.
Розділіть тісто на 4 частини, кожну розкачати в прямокутник. Нанесіть шар вершкового масла і потім варення. Присипте родзинками і горіхами.
Скрутіть рулет і тесту і наріжте його на 10-14 частин. Викладіть булочки на деко, змащене вершковим маслом і застелений папером для випічки. Присипте булочки сумішшю кориці і цукру і випікайте 25 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.



Булочки «Крем-де-Парізьєн»



Інгредієнти:
Для тіста:
- 375 г борошна (попередньо просіяти)
- 5 г сухих дріжджів (або 15 г живих)
- 75 р цукру
- 1/3 ч. л. солі
- 12 г сухого молока (або розчинні вершки для кави)
- 40 г розтопленого вершкового масла
- 1/2 ч. л. лимонної цедри
- 1 маленьке яйце
- 195 мл води (або молока або суміші молока і води 1:1)
Для крему:
- 350 мл молока
- 2 жовтки
- 2 повних ст. л. кукурудзяного крохмалю (або борошна)
- 4 ст.л. цукру
- цедра 1/2 лимона, зрізана стрічкою
- ванілін або ванільний цукор за смаком
- 40 г вершкового масла
- 50 г солодкого мигдалю і 1 гірку мигдалину підсмажити і перемолоти в блендері
- 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. Приготувати тісто:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки(молоко), дріжджі, цукор, сіль. яйце збити виделкою і з'єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмішати в тісто.
2. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушником і поставити підходити приблизно на 2 години.
3. Приготувати крем:
Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ваніль, цедру і поставити варити на середньому вогні постійно помішуючи (готовий крем починає булькати).
4. Остудити, додати масло, злегка збити і, додавши мигдаль і сік, перемішати.
ПРИМІТКА. Можна приготувати і шоколадні "парижанки", замінивши в тесті 2-3 ст. л. борошна на какао-порошок.
В цьому випадку крем краще додати шоколад замість масла.






Булочки «Крем-де-Парізьєн»



Інгредієнти:

Для тіста:
375 г борошна (попередньо просіяти)
5 г сухих дріжджів (або 15 г живих)
75 г цукру
1/3 ч. л. солі
12 г сухого молока (або розчинні вершки для кави)
40 г розтопленого вершкового масла
1/2 ч. л. лимонної цедри
1 маленьке яйце
195 мл води (або молока або суміші молока і води 1:1)

Для крему:
350 мл молока
2 жовтки
2 повних ст. л. кукурудзяного крохмалю (або борошна)
4 ст.л. цукру
цедра 1/2 лимона, зрізана стрічкою
ванілін або ванільний цукор за смаком
40 г вершкового масла
50 г солодкого мигдалю і 1 гірку мигдалину підсмажити і перемолоти в блендері
1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

тісто:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки(молоко), дріжджі, цукор, сіль. яйце збити виделкою і з'єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмішати в тісто.
Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати.
Накрити тісто рушником і поставити підходити приблизно на 2 години.

крем:
Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ваніль, цедру і поставити варити на середньому вогні постійно помішуючи (готовий крем починає булькати).
Остудити, додати масло, злегка збити і, додавши мигдаль і сік, перемішати.

ПРИМІТКА. Можна приготувати і шоколадні "парижанки", замінивши в тесті 2-3 ст. л. борошна на какао-порошок.
В цьому випадку крем краще додати шоколад замість масла.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Булочки «Крем-де-Парізьєн»



Закусочні булочки



Смачна закуска і швидкий ситний сніданок.

Інгредієнти:

- Булочки 6 шт
- Яйця(краще перепелині) 6 шт
- Шинка 120 г
- Солоні огірки 1 шт
- Вершкове Масло-90 г
- Молоко 3 ст.л.
- Майонез-3 ст.л.
- Гірчиця готова 1 ч.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень(кріп,петрушка) за смаком

Приготування:

1. У мене були булочки 8см в діаметрі, тому я зрізала кришечку і вийняла м'якуш. Якщо булки будуть більші, то можна взяти 3 штуки і розрізати навпіл.
2. Огірок і шинку нарізаємо соломкою. Потім змішуємо з майонезом і гірчицею.
3. Поглиблення булочок змочують молоком (по половині столової ложки) і змащуємо вершковим маслом. Я масло розрізала на 6 шматочків і змастила всередині кожну булочку. Викладаємо начинку, посипаємо зеленню і випускаємо по яйцю в кожну булочку.
Жовтки посипаємо чорним меленим перцем.
4. Запікаємо булочки при 200 градусах до загустіння яєчного білка. Булочки виходять злегка хрусткі, але такі смачні!
Приємного апетиту!

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Закусочні булочки






Чорнично-шоколадні булочки



Інгредієнти:
Тісто:
- Дріжджі - 2,25 чайної ложки
- Тепле молоко - 3/4 склянки
- 3 яйця
- Ванілін - 1 чайна ложка
- Борошно - 4,25 склянки
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 165 г
- Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершкове олію - 3 столові ложки
- Шматочки шоколаду - 200 г
- Чорниця - 200 г

Приготування:

1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика