понеділок, 29 липня 2013 р.

Запечена картопля

Запечена картопля



Інгредієнти:

Картопля - 4 штуки
Часник - 4 зубчики
Масло вершкове - 100 г
Сметана - 2 столові ложки
Бекон - 4 штуки
Сир твердий - 200 г
Кріп - за смаком
Цибуля зелена - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C. Вимийте і обсушіть бульби картоплі. Запам'ятайте, що шкірка повинна бути сухою, тоді вона зможе підрум'янитися і стати хрустящей.Натрите кожну картоплину невеликою кількістю оливкової олії і солі і поставте в духовку на 1-1,5 години, в залежності від розміру. Сіль забере частину вологи з шкірки, що теж допоможе так необхідної нам скоринці стати золотистої і апетитною.
2. За півгодини до приготування картоплі загорніть у фольгу неочищені зубчики часнику, посоліть, поперчіть, додайте вершкового і оливкового масла. Через 30 хвилин вийміть картоплю і дайте охолонути до тієї міри, коли Ви зможете брати її руками.
3. Гострим ножем розріжте картоплини уздовж навпіл. Далі потрібно акуратно, намагаючись не пошкодити шкірку, ложкою выскрести м'якоть у велику миску. До м'якоті додайте солодкий, ніжний печений часник, сметану, трохи оливкової олії, рубану зелень, обсмажений бекон, тертий сир і акуратно перемішати, намагаючись не зробити із загальної маси картопляне пюре. На закінчення посоліть і щедро поперчіть.
4. Начиніть золотисті тури з шкірки використовуючи все ту ж ложку, посипте тертим сиром і укладіть зверху по парі кубиків дуже холодного вершкового масла і відправляйте отриману флотилію прямим курсом під розігрітий гриль і запікайте до утворення хрусткої скоринки. Додаткова порція тертого сиру, вершкове масло допоможуть утворення цієї самої скоринки, тому будьте щедрими, адже в цьому всі чари.
5. Подавайте гарячими, шиплячими і страшно апетитними. А їжте, забувши про вилку з ножем. Так смачніше.
Запечена картопля



Латкес (деруни картопляні)



Інгредієнти:
1,3 кг картоплі
1 цибулина
2 яйця
1 ч.л. солі
1/4 ч.л. перцю
2 ст.л. борошна
Масло для смаження

1. Картоплю очистити і натерти на дрібну тертку. Натертий картоплю гарненько віджати від рідини.
2. Цибулину очистити і натерти. Змішати цибулю, картоплю, додати яйця, борошно, сіль і перець. Ретельно перемішати.
3. Розігріти 1/4 чашки масла у великій сковороді. Столовою ложкою викладати оладки в гаряче масло і смажити 2-3 хв з кожної сторони (до золотистого кольору).
4. Готові латкес виймати на паперовий рушник, щоб промокнути надлишки масла.
5. Подавати зі сметаною і зеленню.
Латкес (деруни картопляні)






Млинці картопляні



Рецепт цих млинців побачила у Ніни Минино-Россинской. Млинці ситні і смачні. На мій погляд, це щось середнє між млинцями та дерунами. Ніна, дякую тобі величезне, нам було смачно!!!:) Рецепт цитую автора. В дужках вказують мої зміни, тому я використовувала кілька інша кількість продуктів, трохи інші спеції...Вийшло у мене 10 штук вгодованих млинців.

"Це товсті дуже ситні і смачні млинці ... Можуть бути основною стравою, а також доповненням до чого-небудь ще. Наприклад, вони можуть бути основою для піци або бутербродів. Картопляні млинці особливо смакують зі сметаною і рубаною зеленню.

Інгредієнти:

Картопля - 2 штуки; (400г)
Яйця - 1 штука; (+ ще 1 яйце)
Кефір - 1 склянка; (250мл)
Мука - 4 ст. ложки; (5 ст.л. з гіркою)
Сир твердий за смаком - 50 грам; (80г)
Цибуля - 1 головка; (100г)
Італійські трави з паприкою - 0,5 ч. ложки; (Прованські трави)
Сіль - 1 щіпка; (0,5 ч.л.+1/4ч.л. чорного меленого перцю+1/3 ч.л. меленої паприки)
Рослинне масло - для смаження;
Сметана, зелень для подачі.

Приготування:

Натріть сиру картоплю, додайте яйце і рубаний лук. Перемішайте. Потім додайте кефір, тертий сир і спеції, перемішайте. Перемішайте масу з борошном. І картопляне тісто для млинців готово. Смажте картопляні млинці на сковороді з рослинним маслом з двох сторін на невеликому вогні). Картопляні млинці готові."

Приємного апетиту!
Млинці картопляні



Картопля з шампіньйонами в сметані



Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
- сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля з шампіньйонами в сметані






Картопляна запіканка з грибами



Картопляна запіканка хороша тим, що залишилося картопляне пюре можна використовувати для створення іншого ситного страви.

Нам необхідно буде приблизно для основи:
1. 500 грам пюре (+ сіль + ч.перец)
2. зелену цибулю порізану 4 ст.ложки
3. яйця 2 шт.

Яйця можна попередньо збити, потім ввести в картоплю, але я полінувалася, просто все ретельно перемішала.

Для начинки:
1. порізані дрібно гриби шампіньйони - 4 ст.ложки
2. 300 р. фаршу (до фаршу - сіль+перець+цибуля)
3. 2 варених яйця (потерти на крупну тертку)
Все перемішати. Варені яйця і гриби не дадуть фаршу злипнутися в одну корж.
На дно форми - масло і посипати сухарями. Покласти один шар картоплі, потім начинку, зверху знову картоплю. Зверху накрити щільно фольгою і відправити в духовку хвилин на 30. Потім зняти фольгу і потримати ще запіканку в духовці до зарум'янювання. Я зверху ще посипала натертим сиром.
Картопляна запіканка з грибами



Картопляна запіканка з копченим окостом



Інгредієнти:

250-350 гр. копченого окосту
1 кг. картоплі
20 гр. вершкового масла
2-3 зубчики часнику
сіль, перець
400 мл вершків
150-200 гр. тертого сиру

Приготування:

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками (чим тонше, тим краще).

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.

Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем,рештою часником.

Отриманої "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.

Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.
Картопляна запіканка з копченим окостом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика