понеділок, 29 липня 2013 р.

Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом

Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом



Інгредієнти:

1 упаковка листкового бездріжджового тіста
4 невеликі картоплини
150 мл вершків (чим жирніше, тим смачніше)
1 велика цибулина
100 г сиру
300 г грибів
пучок зелені
сіль, перець,
2 ст. ложки ростить. масла

Приготування:

1) Картопля відварити
2) Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити 2-3 хвилини на рослинному маслі. Додаємо гриби і смажимо все разом, поки вся вода не випарується. Я брала 300 г заморожених лісових!
3) Картопля зім'яти в пюре з додаванням гарячих вершків.
4) Змішуємо грибну і картопляну маси. Додаємо зелень, дрібно нарубану, солимо і перчимо. Як слід перемішуємо! Все, начинка готова.
5) Тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати на 3 або 4 прямокутника! У мене було 2 листа і вийшло 4 заготовки, якщо у вас 1 - то можна і на 3 частини! Укладаємо на деко по 2 пласта тіста і випікаємо при 200 гр. 12 хвилин, вони повинні трохи підрум'янитися.
6) На деко кладемо 1 корж, промазуємо його кремом. Посипаємо тертим сиром...Так викладаємо всі верстви - зверху буде корж. Його вже не промазуємо, а просто посипаємо сиром!
7) Випікаємо ще 5 хвилин при тій же температурі.
Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом



Картопляний террін з беконом.



Інгредієнти:

●7 великих картоплин
●1 яйце
●2 ст. л сметани
●200 гр. сирокопченого бекону
●100-120 гр. твердого сиру
●1 невелика цибулина
●сіль за смаком
●висока прямокутна форма для запікання

Приготування:

1. Чистимо картоплю і варимо його до напівготовності. Солимо за смаком. Я зазвичай варю хвилин 10 після закипання. Але час дуже залежить від сорту картоплі. Якийсь і за 5 хвилин розвариться.
2. Бекон ріжемо невеликими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо.

3. Злегка обсмажуємо цибулю і бекон.Буквально хвилини 3-4.
4. Сир натираємо на крупній тертці.

5. Картопля остуджуємо, натираємо на крупній тертці.
6. Змішуємо картоплю, яйце, сметану і третину сиру.

7. Форму для запікання змащуємо маслом. У мене форма силіконова - я просто побризкала водою.
8. Викладаємо половину картопляної маси.

9. На неї кладемо шар бекону з цибулею, змішані з рештою сиру.

10. Викладаємо другий шар картоплі.

11. І ставимо в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Краї запіканки повинні підрум'янитися. А в силіконовій формі вони починають відходити від стінок.
Ріжемо на порційні шматочки (террін відмінно ріжеться і не розвалюється) і відразу подаємо!
Приємного апетиту!
Картопляний террін з беконом.






Запечена картопля



Інгредієнти:

4 великі розсипчасті картоплини
1 ст. л. соняшникової олії

Для начинки:
100 г сиру гауда або чеддер
125 р сметани
2 ст. л. подрібненої цибулі
сіль
перець

Приготування:

1.Разогрейте духовку до 200°С духовку з конвекцією до 180°С). Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо протріть його паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько години.

2.Тем часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненої цибулі. Посоліть і поперчіть.

3.Слегка остудіть картоплю. Відріжте поперек від кожної картоплини скибку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки товщиною в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплі в миску і розімніть її виделкою. Змішайте із сиром, сметаною і цибулею.

4.Наполните отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте залишилися цибулею. Подавайте гарячим.
Запечена картопля



Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:

500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль
перець

Приготування:

1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див.

2. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.

3. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.

4. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.

5. Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.

2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.






Картопляні гнізда з начинкою



Картоплю відварити і зробити пюре з додаванням яйця, вершкового масла і молока.
Після викласти в кондитерський мішечок зі зіркоподібною насадкою і видавити на змащену маслом папір для випікання.
Начинка може бути різною: варені сосиски, варена ковбаса, яйця, сир, гриби.
Прикрасили по своєму смаку і в духовку хвилин на 10.

Приємного апетиту!
Картопляні гнізда з начинкою



Картопля в пакеті. Дуже просто і дуже смачно !



Інгредієнти:

1 кг дрібного картоплі, 2-3 ст. ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику, зелень кропу, прянощі, сіль - за смаком.

Приготування:

Картоплю миємо й чистимо, обсушуємо паперовим рушником, наколюємо дерев'яною зубочисткою у кількох місцях. У миску вливаємо олію, додаємо часник, пропущений через землянку, сіль, прянощі і дрібно нарізану зелень кропу. Отриманою сумішшю поливаємо картоплю і перемішуємо. Перекладаємо картоплю в пакет для запікання, зав'язуємо, робимо прокол голкою. Запікаємо в духовці при 200 градусах близько години, поки картопля повністю не стане м'яким.
Картопля в пакеті. Дуже просто і дуже смачно !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика