вівторок, 30 липня 2013 р.

Смажений в духовці картопля зі спеціями

Смажений в духовці картопля зі спеціями



Інгредієнти:

Картопля - 8 шт
Кмин - 1,5 чайні ложки
Паприка - 1,5 чайні ложки
Мелений перець - 1,5 чайні ложки
Сіль 1/4 чайної ложки
Яєчний білок - 2 шт.
Суміш італійських приправ (або за смаком)

Приготування:

1. Очистіть і промийте картоплю
2. Потім наріжте його скибочками, як показано на рисунку.
3. Збийте в мисці яєчні білки.
4. В окремій мисці перемішайте всі спеції.
5. Додайте нарізану картоплю до білків.
6. Потім додайте приправи і гарненько перемішайте.
7. Змастіть деко олією і помістіть на нього картоплю. Потім помістіть все в розігріту духовку до 220с на 40 хвилин. Для кращого результату, бажано перемішувати картоплю кожні 10 хвилин
Смажений в духовці картопля зі спеціями



Запечений в духовці ароматна картопля з новими привабливими смаковими відтінками...




Інгредієнти:

сіль, перець
кориця - 1/2 ч. л.
коріандр - 1/2 ч. л.
розтоплене вершкове масло - 3 ст. л.
картопля - 1,5 кг
нарізана петрушка або зелений лук - 1 ст. л.

Приготування:

Картопля вимити, очистити і нарізати кружечками по 0,3 див. Духовку розігріти до 230 градусів. У мисці змішати сіль, перець, корицю і коріандр.

У важкій (чавунної) сковороді розігріти 2 ст. л. олії. Зняти з вогню і викласти картоплю в один шар. Посипати 1/4 суміші солі зі спеціями і змастити 1/4 ч. л. вершкового масла (з допомогою кулінарної кисті). Аналогічним чином викласти залишився картопля (всього повинно вийде 5 шарів), зверху змастити маслом і щільно притиснути.

Накрити кришкою і запікати в духовці близько 20 хв. Потім зняти кришку і готувати ще 25 хвилин, поки картопля не підрум'яниться. Посипати петрушкою або зеленою цибулею і подавати.
Запечений в духовці ароматна картопля з новими привабливими смаковими відтінками...






Картопляна запіканка з копченим окостом



Інгредієнти:
250-350 гр. копченого окосту
1 кг. картоплі
20 гр. вершкового масла
2-3 зубчики часнику
сіль, перець
400 мл вершків
150-200 гр. тертого сиру

Приготування:

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками (чим тонше, тим краще).
Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.
Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем,рештою часником.
Отриманої "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.
Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.

Приємного апетиту!
Картопляна запіканка з копченим окостом



Картопляна запіканка з тюфтельками



Інгредієнти на 4 порції:
750 г картоплі,
750 г моркви
1 цибулина,
2 зубчики часнику,
600 г фаршу,
1 стіл. ложка гірчиці,
1 стіл. ложка з верхом панірувальних сухарів,
1 чайн. ложка лимонної цедри,
1 яйце,
сіль,
мелений чорний перець
200 мл вершків,
100 мл молока,
1 яєчний жовток,
тертий мускатний горіх,
зелень

Приготування:

Картоплю і моркву очистити і вимити.
Картоплю нарізати кружечками, а морква - брусочками.
Викласти овочі в змащену жиром форму.
Нагріти духовку до 200°.
Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.
Змішати з м'ясом, гірчицею, панірувальними сухарями, лимонною цедрою, яйцем, сіллю і перцем.
З отриманого фаршу зробити невеликі кульки і викласти їх у форму на овочі.
Збити вершки з молоком і яєчним жовтком, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Полити цією масою овочі, накрити кришкою або алюмінієвою фольгою і запікати в духовці 50 хв.
Петрушку вимити, обсушити і прикрасити готову страву.

P.S. Лимонну цедру використовувати за смаком. Мені не дуже сподобався смак тюфтельок з лимоном. Можна робити, додаючи і інші овочі: червоний перець, цукіні.
Картопляна запіканка з тюфтельками






Картопля фарширований крабовими паличками.



Великий картопля 4 шт
1 ст сиру
1ст крабових паличок або крабового м'яса
2 ст л тертого сиру
зелена цибуля
0,5 год л тертого часнику

Картоплю розрізати на половинки,запекти до напівготовності. Крабові палички подрібнити,змішати з часником і сиром,посолити. З картоплі вийняти ложкою м'якоть,наповнити його начинкою,посипати сиром,нарізаним цибулею і запекти в протягом 15 хвилин.
Картопля фарширований крабовими паличками.



Картопляна запіканка з беконом



Не саме швидке в приготуванні блюдо, але виходить дуже смачним.
Відмінно підійде пригостити гостей у вихідний день.

- картопля
- цукіні
- болгарський перець
- цибуля
- бекон
- сир
- томатний соус
- оливкова олія
- сіль, СМЧП, сухий базилік і майоран

Почистила картоплю і нарізала тонкими слайсами
Змастила форму оливковою олією і виклала перший шар картоплі, шар не солила, тому що зверху на нього викладається бекон, а бекон у мене був досить солоний
На нижній шар картоплі виклала бекон, поперчила його і додала тонко нарізану цибулю
Зверху бекон з цибулею додала ще шар картоплі, посолила, поперчила і добре промазала томатним соусом
Зверху соусу додала трохи тертого сиру
Цукіні нарізала тонкими кружальцями
І виклала наступним шаром, посолила, посипала сухими травами
Додала порізаний болгарський перець
Ще один шар картоплі, поперчила, посолила
Змастила томатним соусом, додала цибулю
Зверху ще тонкий шар картоплі, знову соус і посипала тертим сиром
Накрила фольгою і запікала 30-35 хвилин в духовці при температурі 220 градусів, потім прибрала фольгу і подрумянила сир під грилем
Ось власне і все готово

Приємного =)
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика