понеділок, 29 липня 2013 р.

Шоколадні булочки за півгодини

Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини
Шоколадні булочки за півгодини



Чорнично-шоколадні булочки



Інгредієнти:
Тісто:
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Тепле молоко - 3/4 склянки
3 яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 4,25 склянки
Крохмаль - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 165 г
Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1/4 склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Шматочки шоколаду - 200 г
Чорниця - 200 г
Топпінг:
Шоколадний сироп (опціонально)

Приготування:
1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.
Чорнично-шоколадні булочки
Чорнично-шоколадні булочки
Чорнично-шоколадні булочки
Чорнично-шоколадні булочки






Млинцеві булочки



Швидкі смачні булочки на сніданок! Готуються швидко, відлітають ще швидше
Інгредієнти:

- 2 яйця
- 120 р борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 склянку молока

Приготування:

Включаємо духовку на 230 градусів.
Змішуємо яйця з борошном і сіллю, додаємо молоко, добре розмішуємо. Не збиваємо. Вийде тісто, як на млинці.

Наливаємо по 3 ложки тіста в силіконові форми для маффінів.
Тільки поставте їх заздалегідь на деко.

Залізні форми не підійдуть, до них тісто липне. Відправляємо форми в духовку на 15 хвилин. Знижуємо Температуру до 200 градусів і печемо ще 5-10 хвилин.

Однієї порції тіста вистачає рівно на 12 булочок.
Виймаємо готові булочки з форми і подаємо до столу!
Можна начиняти як пікантною так і солодкою начинкою.
А можна їсти просто так. Теж смачно!
Млинцеві булочки



Шоколадні булочки за 30 хвилин



Інгредієнти:
- 300 р борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 столових ложки цукру
- 75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
- 150 мл холодного молока
- гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
- 1 яйце (збити для змащування)

Спосіб приготування:
1) нагрійте Духовку до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
2) Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
3) Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
4) Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком

Приємного апетиту ;)
Шоколадні булочки за 30 хвилин






Булочки "Милашка"



Інгредієнти:
- 11 г сухих дріжджів
- 2 столові ложки цукрового піску
- 1 чайна ложка солі
- 400 р борошна (просіяти)
- 3 жовтки
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 мл води
- 100 мл молока
- 200 г рослинної олії

Начинка:
- 12 шт цукерок "Корівка" (або ваша улюблена начинка)

Приготування:

Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо цукор. Кладемо близько 100 гр. борошна. Накриваємо чашу рушником і даємо постояти опарі хвилин 20-30.

Після цього додаємо жовтки, тепле молоко, сіль, ванільний цукор і борошно.

Вимішуємо, в самому кінці додаємо рослинне масло. Знову ж дуже добре вимішуємо. Дріжджове тісто любить руки.

Потім накриваємо тісто чистим рушником і поставити підходити в тепле місце години на три. За цей час два рази обминаємо (робимо в тесті заглибини).

Після, робимо булочки і укладаємо начинку (по половинці цукерки), поміщаємо в змащену рослинною олією форму. Змащуємо збитим яйцем.

Випікаємо в розігрітій духовці до 200 С 15 хвилин.
Булочки "Милашка"
Булочки "Милашка"
Булочки "Милашка"
Булочки "Милашка"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика