Біляші
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)
Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження
Приготування:
Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
"Біляші"
Для тіста:
-1/2 склянки теплої води
-пакетик сухих дріжджів (7г)
-1 ч. ложка цукру
-1 склянка молока (3,5%)
-100 г вершкового масла
-2 ч. ложки солі
-борошно (скільки візьме)
Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
-1 велика цибулина
-2 зубчики часнику
-100-150 мл вершків (33%)
спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу,олія для смаження
Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все.
Приємного апетиту!
Біляші
Інгредієнти:
для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.
для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;
Приготування:
1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.
2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.
3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін
Біляші на кефирном тесті
Тісто
-2 склянки кефіру
-1/2 ч.л. солі
-1/2 ч.л. соди
-2 ст.л. цукру
-Борошно
-Фарш
-Свинина і яловичина (порівну)
-Сіль, перець, цибулю і трохи води
Тісто розділити на кульки - близько 20 штук. Кульки можна навіть не розкачувати тісто таке ніжне, що їх можна просто енергійно зачинити.
На тісто викласти по столовій ложці фаршу. Укладаємо начинку, збираємо тісто по краю коржі і защипуємо зверху, потім злегка придавлюємо і знову надаємо форму коржі, залишивши отвір.
Смажити у фритюрі, опускати отвором вниз.
Готові біляші скласти в ємність на серветку.
Біляші по ГОСТУ
Інгредієнти
тісто
-борошно в.с. 605 г
-дріжджі сухі-7 г (2ч.л.)
-сіль 10 г
-цукор 39 р
-вода 332 г
-маргарин столовий (раст.масло) 20 г
начинка
-м'ясо 650 г
-цибуля ріпчаста 150 г
-сіль 10 г
-чорний перець щедро
-вода крижана 80 г
Спосіб приготування
Це пиріжки з кіоску, один в один! Скоринку ось цю тоненьку, м'яку, найсмачнішу, впізнаєте?
Замісити тісто з усього, крім маргарину, воду взяти теплу 36-37С. Промесить 5-7 хвилин, потім додати розм'якшений маргарин і вимішувати поки не буде відставати від стінок чаші. Тісто виходить липковатое. накрити плівкою, поставити бродити на 3-4 години при Т 35-40С. Обім'яти 2-3 рази за час бродіння.
Приготувати начинку - м'ясо пропустити через м'ясорубку з звичайної гратами, додати дрібно порізану цибулю (можна пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом), сіль, перець, крижану воду і вимісити.
Тісто розділити на шматочки по 55г - 18 штук. При обробленні руки та інвентар змащувати олією (присипати борошном не можна, вона буде горіти в жиру при смаженні). Скачати в кульки, викладати на відстані 5 см один від одного на змащений олією стіл, залишити на 5 хвилин. Потім перевернути кульки дном вгору і пальцями розтягнути в невеликі коржі. Викласти начинку (по 44 г), защипить, дати расстойку.
Рослинна олія розігріти в сковороді з високими бортами до Т=180-190С. смажити 7 хвилин - 2 хв на стороні з защипами, 2 - на гладкій, ще 2 - на боці з защипами, і 1 - на гладкою. Викласти на паперові або вафельні рушники, накрити рушником, щоб отмякли. Готове!
Немає коментарів:
Дописати коментар