пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Яловичина з капустою

Яловичина з капустою



Яловичина з капустою багата білком змішаного походження, містить переважний відсоток повноцінних тваринних білків і насичених жирних кислот. Вуглеводи у страві присутні в невеликих кількостях.
Інгредієнти для яловичини з капустою:
200 г пісної яловичини,
300 г брюссельської капусти,
60 г свіжих або консервованих червоних помідорів (без оцту, у власному соку),
3 ст. ложки оливкової олії,
сіль і перець - за смаком.
Приготування яловичини з капустою:
1. Розморожену або свіжу яловичину промити, нарізати на порційні шматки (2 до 3 см), опустити в
гарячу підсолену воду і варити до м'якості;
2. Деко змастити оливковою олією, духовку розігріти;
3. Викласти відварену яловичину на деко, навколо укласти брюссельську капусту;
4. Помідори нарізати кружечками і викласти зверху на яловичину;
5. Блюдо посолити, поперчити, скропити оливковою олією і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин;
6. Подавати яловичину з капустою посипавши рубаною петрушкою.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Яловичина з капустою



Щі з кислої капусти



Інгредієнти:

масло вершкове - 2 ст. л.
кріп - 5 гілочок
лавровий лист - 1 шт.
петрушка - 5 гілочок
часник - 3 зубчики
квашена капуста - 0,5 кг
паста томатна - 2 ст. л.
борошно - 1 ст. л.
масло рослинне - 1 ст. л.
селера (корінь) - 50 г
цибуля дрібний - 2 шт.
морква середнього розміру - 2 шт.
сіль - за смаком
картопля - 4 шт.
яловичина на кістці - 500 г
по дрібці насіння кмину і кропу
перець духмяний горошком - 4-5 горошин

Приготування:
1. У каструлю з 2 л холодної води, покласти м'ясо і на сильному вогні довести до кипіння. Очистити корінь селери, 1 цибулину і 1 моркву.
2. Зменшити вогонь. З бульйону зняти піну, покласти овочі, варити 1 год 30 хв.
3. Квашену капусту віджати, нарізати шматочками довжиною 1,5-2 див. Розігріти в сотейнику половину вершкового масла, покласти капусту разом з 1 ст. л. томатної пасти, посипати кмином і тушкувати під кришкою 30 хв.
4. Залишилася цибулину і моркву очистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, покласти овочі, посипати чорним перцем, насінням кропу і обсмажити, 5-7 хв.
5. Додати решту томатну пасту, готувати ще 4 хв. Зняти з вогню.
6. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Зелень вимити й подрібнити. Часник очистити і роздавити. 7. М'ясо вийняти з бульйону і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити в чисту каструлю і довести до кипіння.
8. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити борошно, помішуючи, до золотистого кольору, 3 хв.
9. У бульйон покласти нарізане м'ясо і картоплю, варити 10 хв. Додати цибульно-морквяну заправку, тушковану капусту, підсмажене борошно, часник, лавровий лист і перець. Знову довести до кипіння і варити 6 хв. Якщо потрібно, посолити щі за смаком. Покласти зелень і прогріти, 2 хв.
10. Зняти з вогню, накрити і дати настоятися, 30 хв.
Щі з кислої капусти






Капуста квашена з буряком



Інгредієнти на 3-х літрову банку:

2-2,5 кг капусти,
3 ст.л. солі,
3-5 горошин чорного перцю,
3-5 горошин запашного перцю,
4-5 ст.л. цукру,
2-3 бутона гвоздики,
1-2 ст.л. тертого хрону,
часник, чорний мелений перець - за смаком,
1 невелика буряк.

Приготування:

Покласти на дно банок з широким горлечком перець горошком, гвоздику, тертий хрін. Укласти в банку шарами крупно нарізану капусту, нарізану тонкими скибочками буряк, подсаливая і посипаючи цукром, додаючи часник і мелений перець. Кожен шар утрамбувати товкачиком. Поставити банки в тепле місце на 3 дня. Під банки поставити тарілки, так як рідина при бродінні може витекти. Не забувайте протикати вміст дерев'яною паличкою. Після закінчення бродіння винести капусту на холод.
Капуста квашена з буряком



Цвітна капуста у фритюрі



Інгредієнти:
1 головка цвітної капусти, розділити на суцвіття
2 жовтки
125 мл молока
2,5 склянки борошна
1 чайна ложка білого перцю
Сіль, прянощі
рослинна олія для смаження

Приготування:
Обварити суцвіття протягом 2-3 хвилин. Вийнявши, перекласти в холодну воду. Жовтки збийте з половиною чайної ложки солі і невеликою кількістю перцю. Поступово всипте 100 г борошна і замісити рідке тісто. Закрити миску з тістом харчовою плівкою і поставити в холодильник на 20 хвилин.
У глибокій каструлі закип'ятіть масло. Кожне суцвіття занурте в тісто, струсіть зайве, потім обваляйте в борошняної суміші і обсмажте в киплячому маслі до хрусткої золотисто-коричневої скоринки.
Викладіть капусту на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Присипте улюбленими спеціями і подавайте гарячими.
Приємного апетиту!
Цвітна капуста у фритюрі






Капустяний шніцель



Інгредієнти для приготування капустяного шніцеля:


молода капуста - 1/2 качана;

молоко (або вода) - близько 1 склянки;

яйце - 1 шт.;

манка - 4-5 ст.л.;

сіль - за смаком;

олія рослинна

Спосіб приготування капустяного шніцеля:

Качан молодої капусти розібрати на листя, опустити їх в киплячу воду і бланшувати протягом декількох хвилин. Відкинути листя на друшляк, щоб вода скла.


В молоко (або воду) всипати манку і залишити набухати. Жовток розтерти з невеликою кількістю солі, додати в молоко. Білок збити в піну і, розмішуючи знизу вгору, з'єднати з рештою молочно-манної масою. Приправити отриманий кляр за смаком сіллю.


Розігріти олію в глибокій сковороді. Кожен капустяний лист скласти вдвічі, вмочити в кляр і швидко перенести на сковороду.


Обсмажувати з обох сторін за кілька хвилин. Перекласти капустяний шніцель на тарілку і є гарячими з майонезом.
Капустяний шніцель



Мафіни з капустою і лисичками



Склад:
для тіста
1 яйце,
2 ст кефіру,
сіль - щіпка,
3-4 ст.л. цукру,
3-3,5 ст.л. подсолничного масла,
1 ч.л. гашеного соди,
2-2,5 склянки борошна,
0,5 склянки крохмалю.

для начинки
маленький качан капусти,
жменя лисичок (або ін. грибів),
2 цибулини,
трохи кетчупу,
сіль і перець за смаком,
трохи сиру для посипання.

Приготування
Приготувати тісто:
1. Змішати яйце, кефір, сіль, цукор, подсолничное масло, гашену соду і перемішати до однорідної консистенції.
2. Змішати борошно і крохмаль і поступово додати в кефірну масу, щоб вийшло тягуче тісто.

Приготувати начинку:
1. Підсмажити трохи цибулю, додати порезаную капусту і гриби, сіль, перець, трохи кетчупу, підлити трохи води і протушкувати до готовності.

Формування виробів:
1. Тісто розкласти у форми на половину.
2. В серединку покласти начинку вдавлюючи в серединку.
3. Поставити все в духовку разагретую до 180 градусів і пекти 20-25 хвилин.
4. За 5 хвилин до готовності вироби посипати тертим сиром і знову поставити в духовку, поки сир не розплавиться.

Прятного апетиту!!!
Мафіни з капустою і лисичками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика