середа, 24 липня 2013 р.

Освіжаючий домашній лимонад

Освіжаючий домашній лимонад



Вам знадобиться на 2 літри лимонаду:

5 лимонів,
11-12 ст. ложок цукру без гірки (можна замінити цукровими сиропами з різними смаками).

Для прикраси: декілька гілочок м'яти, 1/2 лимона.

Спосіб приготування:

1. Налийте в каструлю 2 літри води і поставте на середній вогонь.
2. Пустіть у воду цукор або цукровий сироп, розмішайте. Зніміть каструлю з плити, коли весь цукор розчиниться у воді.
3. Вичавіть сік з 5 лимонів з допомогою соковижималки. Якщо хочете, щоб лимонад був без м'якоті, то процідіть отриманий сік через ситечко.
Порада: якщо немає соковижималки, то покатайте лимони по столу, притискаючи долонею, а після вичавлювати сік руками.

4. Перелийте свіжовичавлений сік лимона в каструлю з водою і дайте охолонути.
5. Подавайте лимонад у глечику. Прикрасьте стакани для подачі часточками лимона і м'ятою.

Насолоджуємося!
Освіжаючий домашній лимонад



Домашній коньяк



Інгредієнти на 3 літри горілки:
- жменю шипшини
- жменю глоду
- 1 столова ложка кори дуба
- 5-6 гілочок звіробою
- 10 шт. гвоздики (без кульок)
- пакетик чаю
- 3 столові ложки цукру

Засипати всі інгредієнти в банку з горілкою. Поставити в темне прохолодне місце, пробувати можна вже через три тижні, але чим довше - тим краще. Через 3-4 місяці його не відрізнити від справжнього.
Домашній коньяк






Приготуй домашній зефір



Краще домашнього десерту нічого не може бути. Приготувавши його сама, ти можеш бути на 100% впевнена, що нічого зайвого і шкідливого в улюблених ласощах не міститься.

Тобі знадобиться:
- 4 склянки цукру
- 2 ст.л. желатину (20 г)
- 1 ч.л. лимонної кислоти
- 0,5 ч.л. соди

Як приготувати:

Заздалегідь замочи желатин в 100 г води.
Висип в каструлю цукор, залий склянкою холодної води і поставте на середній вогонь, не забуваючи помішувати.
З моменту закипання засіки 3 хвилини і додай підготовлений желатин, зніми каструлю і все ретельно перемішуємо до повного розчинення желатину.
Дай рідини охолонути, але тільки трохи, збивати потрібно гарячим.
Збий міксером 5 хвилин на середній швидкості, зроби перерву на 5 хвилин і знову збий рівно 5 хвилин.
Приготуй домашній зефір



Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин






Домашній молочний лікер



Інгредієнти:
● Горілка - 2 склянки
● Молоко - 2 склянки
● Цукор - 2 склянки
● Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт

Спосіб приготування:
1) Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
2) Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.

Насолоджуйтесь ;)
Домашній молочний лікер



Домашній квас



Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів

Приготування:

Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.
Домашній квас






Освіжаючий домашній лимонад



Інгредієнти:
На цілих 10 літрів (!) потрібно 4 апельсини, 1 лимон і цукор

Лимонад вийде дуже смачний, освіжаючий! Плюс можна зробити смачне варення!

Приготування:
1. Фрукти обдати окропом, покласти в морозилку на 8-10 годин, а потім ненадовго опустити в гарячу воду (щоб фрукти краще піддалися нарізці) після цього нарізати на шматочки і прокрутити через м'ясорубку.
2. Прокручену масу залити 3-ма літрами холодної питної води.
3. Через 15 хвилин настій профільтрувати, спочатку через друшляк, щоб прибрати великі шматочки, потім через сито, щоб видалити м'якоть, - (відходи не викидайте, вони вам ще знадобляться).
1кг. цукру розчиніть в 2 літрах теплої води.
4. Долити в відфільтрований настій ще 4 (чотири!) літра води і 2 літри, отриманого сиропу. Дайте настоятися ще годину і все! Лимонад готовий.
5. Перелийте в гарний глечик, а решта в пляшки. Всі поставите в холодильник.
6. Якщо вас лякає настільки великий літраж, зменшіть кількість інгредієнтів наполовину. Але я впевнена що, спробувавши цей напій, ви будете його готувати ще і ще. Лимонад вийшов дуже смачний, освіжаючий! Я взяла половину норми, вихід у мене вийшов 5 літрів.
7. Відходи можна засипати цукром і довести до кипіння - вийде варення.
Освіжаючий домашній лимонад

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика