вівторок, 30 липня 2013 р.

Сирна запіканка з яблуком та морквою.

Сирна запіканка з яблуком та морквою.



Інгредієнти:

200-250 гр нежирного сиру,
1яйцо,
1 невелика морква,
1 яблуко або груша (з грушею солодше)
ваніль кориця

Приготування:

пачку знежиреного сиру(200-250гр) розтираємо з яйцом.трем на крупній тертці яблуко і морковку.все змішуємо(ні солі,ні цукру не додаємо вона і так виходить солодка)ставимо в розігріту духовку на 20-25 хвилин 200-250 градусів.
Сирна запіканка з яблуком та морквою.



Запіканка з кабачків з фаршем



Інгредієнти:

Кабачки молоді - 3 штуки
Фарш м'ясний - 500 г
Помідори - 450 г
Цибуля ріпчаста - 1 головка
Сир твердий - 200 г
Паста томатна - 2 столові ложки
Яйце - 2 штуки
Сметана - 200 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Масло вершкове - 10 г
Масло рослинне - 20 мл

Приготування:

Цибулю обсмажити на олії, додати фарш і томатну пасту. Обсмажити до готовності фарша.Кабачки натерти на крупній тертці, зайву вологу отжать.Яйца збити з майонезом або сметаной.Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти шарами: обсмажений фарш, кабачок, залити сумішшю яйця і майонезу (сметани), покласти помідори, порізані кільцями і зверху посипати тертим сыром.Запекать при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Запіканка з кабачків з фаршем



Бліц-запіканка з трьох інгредієнтів



Інгредієнти:

- сир - 500 гр.
- згущене молоко - 1 банка
- яйця - 3 шт.

Приготування:

Яйця збиваємо зі згущеним молоком (можна міксером, можна просто віночком, можна навіть без фанатизму).
Додаємо сир - у мене 9%-й, справжній з місцевого молокозаводу.
Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Викладаємо у форму (у мене силіконова) і ставимо в розігріту до 160 гр. духовку на 40 хвилин. Випікаємо до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Даємо охолонути чи їмо теплу, хто як любить.
Приємного апетиту!
Бліц-запіканка з трьох інгредієнтів






Куряча запіканка



Інгредієнти:
~1,2 кг. курячого фаршу
4 скибочки білого батона без кірки
150 мл. молока
1 яйце
1 цибулина
500 гр. свіжих грибів
2-3 зубчики часнику
пучок петрушки
сіль
раст. олія для обсмажування грибів
щіпка чорного меленого перцю

Приготування: Цибулю і гриби ріжемо на шматочки, підсмажуємо на сковорідці з раст. маслом до готовності. Хліб добре розмочуємо в молоці близько 10-15 хвилин, злегка віджимаємо, додаємо у фарш, ретельно перемішуємо, щоб шматочків хліба не залишилося. Додаємо яйце, сіль, перець, все добре перемішуємо. Викладаємо половину фаршу в форму , розрівнюємо. На нього викладаємо гриби з цибулею. Зверху - другу половину фаршу. Накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200 С духовку. Запікаємо 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо з духовки, перевертаємо на блюдо і посипаємо рубаною петрушкою.
Куряча запіканка



Сирна запіканка з чорницею



Інгредієнти:
Сир нежирний - 500гр.
Йогурт натуральний-170гр.
Цукор-6 ст.л.
Манна крупа - 1 / 4 ст.
Ягоди - 200-250гр.
Яйце -2 шт.
Масло і панірувальні сухарі для форми.

Приготування:

1. У комбайні змішуємо цукор ,яйця і сир ,добре перемішуємо ,потім додаємо йогурт і знову перемішуємо
2. Тепер додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо що б не було грудочок
3. Всипаємо ягоди і обережно перемішуємо (не комбайном)
4. Перелити у форму , змащену масло і посипану сухарями і випікаємо при температурі 180гр. 30-35 хвилин
5. Після закінчення часу вимикаємо духовку і залишаємо в ній запіканку на 10-15 хвилин , потім охолоджуємо при кімнатній
Сирна запіканка з чорницею






Куряча запіканка з овочами і сметаною



Інгредієнти:

500гр. курячого філе
400гр. болгарського перцю
500гр. сметани
Банку консервованої кукурудзи
1 стакан вареного рису
2 цибулини
200гр. твердого сиру
200гр. моркви
Сіль, чорний перець
Олія рослинна

Приготування:
1. Дрібно нарізаємо філе, перець очищаємо від насіння і нарізаємо його кубиками.
2. На великій тертці натираємо моркву, дрібно нарізаємо цибулю.
3. На рослинному маслі обсмажуємо до готовності куряче філе, злегка солимо його і перчимо. На іншій сковороді обсмажуємо моркву, додаємо до неї перець і смажимо, поки він не стане м'яким.
4. Далі додаємо цибулю і трохи солі, злегка обсмажуємо.
Форму для запікання злегка змащуємо олією, викладаємо рис, розрівнюємо.
5. На рис укладаємо овочі, потім половину сметани, розрівнюємо. На сметану кладемо шар курячого філе, шар кукурудзи. На кукурудзу викладаємо другу половину сметани, посипаємо блюдо тертим сиром і ставимо в духовку на півгодини при середній температурі.
6. Остуджуємо і лише тоді розрізаємо на порції. Приємного апетиту! Дуже ситна і смачна, ця оригінальна запіканка прекрасно виглядатиме
Куряча запіканка з овочами і сметаною



Капустяна запіканка



1 качан середньої капусти приблизно 600-800 кг сирої
2 зелені цибулини або звичайного лука
30 мл рослинного або оливкового масла
3-4 яйця
сушений імбир кавова ложка або трохи менше
150 мл сметани
3 ст.ложки майонезу
сіль,чорний мелений перець
1 ст. ложка яблучного оцту
6 ст. ложок борошна
2 чайні ложки розпушувача
дрібно нарізана зелень за бажанням або петрушка або кріп

Спосіб приготування:
капустку нашаткувати
посолити і трохи віджати ,додати цибулю у мене шаллот
додати зелень дрібно порізану
форму гарненько протерти маслом і обсипати борошном
викласти капусту по всій формі.

Для соусу збити яйця,
додати борошно,
майонез,сметану,
оливкова олія,
оцет,
сіль,чорний мелений перець ,
імбир ,за бажанням каррі.

Все гарненько перемішати

І вилити зверху рівномірно на капусту.
Зверху за бажанням посипати насінням кунжуту.

випікати 40-50 хвилин при температурі 200 гр до золотистого кольору.
Капустяна запіканка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика