субота, 27 липня 2013 р.

Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.

Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.


Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки

Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.



Картопляна запіканка



Інгредієнти:

Картопля - 1 Кілограм
Сметана - 250 Грам
Сир - 200 Грам
Цибуля ріпчаста - 2 Штуки
Сіль, перець - - За смаком

Кількість порцій: 4

Приготування:

Приготувати картопляну запіканку дуже легко. Для початку потрібно зварити картоплю в мундирі до повної готовності, остудити, почистити і нарізати на кружечки товщиною приблизно 0,5 див.

Цибулю нарізати і обсмажити до прозорості на олії. Хто любить, щоб цибуля відчувався в запіканці - нарізайте півкільцями, хто не любить - дрібно нарізуйте.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї шар відвареної картоплі, потім шар смаженої цибулі. Промазуємо сметаною і повторюємо шари. При бажанні, ви можете додати в картопляну запіканку обсмажені гриби або фарш.

Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Солимо, перчимо та посипаємо зверху тертим сиром.

Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо 30-35 хвилин до повної готовності. Подаємо в гарячому вигляді. Картопляна запіканка готова.
Картопляна запіканка



Картопляний мільфей.



Інгредієнти:

Картопля - 4 шт.
Бекон копчений - 20 шматочків.
Сир - 100 р.
Вершкове масло - 60 р.
Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування:

Етап 1. Картопля очистити і нарізати тонкими скибочками, а масло заморозити і нарізати невеликими шматочками.
Етап 2. Підготувати форму для запікання у вигляді цегли, краще, якщо вона буде силіконова. Якщо в наявності є тільки хлібна, то вистелити її зсередини фольгою, щоб зручніше було витягувати готову страву.
Етап 3. Вистелити форму тонкими пластинками бекону так, щоб ними було покриті і стінки і дно без просвітів, можна стелити внапуск. Краї скибочок повинні залишитися висіти через край, щоб їх можна було загорнути потім нагору, таким чином, покривши вміст форми.
Етап 4. На дно укласти скибочки картоплі одним шаром. На картоплю викласти кілька шматочків масла. Солити в залежності від ступеня солоності бекону.
Етап 5. Сир натерти і висипати шар поверх картоплі та олії, після цього покрити парою довгих пластинок бекону. У такій черговості заповнити всю форму, виклавши всі інгредієнти. Верхній шар краще зробити картопляним.
Етап 6. Зверху запакувати все звисаючими краями бекону і запечатати фольгою, щоб не підгорів пиріг і не підсох зверху. Краще фольгу згорнути вдвічі.
Етап 7. Духовку розігріти до 180 градусів і запікати мільфей приблизно 1,5 години. Після цього фольгу зняти і залишити пиріг у духовці ще хвилин на 10, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Етап 8. Пиріг разом з фольгою вийняти з форми і розгорнути.

Приємного апетиту!






Картопляна запіканка з яйцем



Інгредієнти:

Картопля - 10 шт.
Яйця - 6 шт.
Цибуля - 2 шт.
Сир - 150 грам
Борошно - 3 ст. ложки
Рослинне масло - 1 ст. ложка
Сіль за смаком

Приготування:

Картоплю відварюємо і натираємо на крупній тертці. Додаємо борошно, перемішуємо. Збиваємо яйця в глибокій посудині, переливаємо до картоплі і добре перемішуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на олії. Форму змащуємо олією, викладаємо спочатку картоплю, потім цибулю. Зверху обсипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хв.

Виходить дуже смачно.
Картопляна запіканка з яйцем



Картопляні деруни з ковбасою



Інгредієнти:
картопля - 10 шт.
ковбаса варена - 250 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 зуб.
олія оливкова - 5 ст. л.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
сіль за смаком
соус - 200 г

Приготування:
1. Цибулю і часник миються, чистяться і акуратно нарізати дрібними кубиками. Ковбасу я рекомендую нарізати соломкою (хоча можна і будь-якої іншої форми, головне, щоб це було досить дрібно).
2. Картопля теж миється, чиститься і натирається на крупній тертці або пропускають через м'ясорубку.
3. До картоплі додайте часник, борошно, ковбасу, цибулю і за смаком поперчіть і посоліть. Потім все це ретельно перемішайте.
4. Смажте ваші картопляні оладки (деруни, деруни) на добре розігрітому маслі до золотистого кольору, потім доведіть до повної готовності, трохи потримавши в духовці.

Деруни подавайте гарячими, прикрасивши їх зеленню зі сметанним соусом (сметану при бажанні можна замінити майонезом або будь-яким іншим соусом, купленим в магазині.
Невелика порада: якщо ви стежите за своєю фігурою, то покладіть спочатку деруни на серветку, яка вбере в себе надлишки жиру.

Приємного апетиту!
Картопляні деруни з ковбасою






Картопля запечена з сосисками.



Інгредієнти:

Картопля - 1 кг
Сосиски - 6 шт
Майонез - 6 ст ложок
Сир - 200 р.
Часник - 4 зубчики
Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

Етап 1. Картоплю нарізати великими кубиками. Приготувати склад, майонез сіль і перець, змішати його з картоплею.
Етап 2. Викласти картоплю на деко, нарізати сосиски і повстромляти в картоплю. Зверху рясно посипати тертим сиром. Випікати в духовці 30 хв при температурі 180 градусів. Готову картоплю прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!



Картопля по-французьки «а-ля дофінуаз».



Інгредієнти:

Картопля - 500 г
Яйце - 1 шт
Молоко - 1 стакан
Сир - 200 г
Масло вершкове - 50 г
Мускатний горіх - щіпка
Часник - 1 зубчик
Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

Етап 1. Картопля очистити і нарізати тонкими кружечками, додайте в нього половину тертого сиру, посоліть і поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх. Добре перемішайте.
Етап 2. Додати в картоплю яйце і залити молоко, перемішати.
Етап 3. Змастіть посуд для запікання часником і полийте рослинним маслом. Викладіть картоплю зверху посипте рештою тертого сиру, покладіть зверху кілька шматочків вершкового масла.
Етап 4. Покладіть картоплю в попередньо розігріту духовку, запікайте при температурі 180 градусів 45 хв.

Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика