субота, 27 липня 2013 р.

Домашній твікс своїми руками

Домашній твікс своїми руками


Інгредієнти:

Масло вершкове - 80 гр.
Борошно - 1 скл.
Яйця курячі - 2 шт.
Сіль - 0.2 ч. л.
Цукор - 2 ст. л.
Сметана - 2 ст. л.
Для карамелі:

Згущене молоко - 1 банка.
Масло вершкове - 15 гр.
Для глазурі: Шоколад молочний - 200 гр.

Рецепт приготування твікса в домашніх умовах

Відокремлюємо яєчний жовток від білка. Далі просіваємо борошно і починаємо готувати пісочне тісто для печива. Відправляємо просіяне борошно в миску і додаємо до неї сіль і цукор, перемішуємо.

Беремо дошку і викладаємо на неї заморожене вершкове масло, після чого рубаємо його гострим ножем на маленькі шматочки.
Після цього до олії додаємо борошно і далі всі разом рубати ножем. У підсумку виходить досить велика крихта з тіста. Сюди ж додаємо 2 яєчних жовтки, все перемішуємо, кладемо 2 ложки сметани і знову все перемішуємо.

Тісто має вийти густим, розсипчастим і добре липнути.

Беремо форму для випічки і застеляємо її пергаментним папером, поверх якої викладаємо тісто, щільно його трамбуючи.
Після того, як тісто буде готове, його потрібно відправити на деякий час в холодне місце, а потім поставити випікатися. Випікати основу слід при температурі 180° С до золотистого тіста, це займе не більше 20 хвилин.

Поки основа для твікса буде остигати, можна приготувати карамель. Відкриваємо банку згущеного молока і виливаємо вміст в каструлю з товстими стінками. Сюди ж кладемо шматок вершкового масла і ставимо все на вогонь.

За допомогою кулінарної лопатки постійно помішуємо вміст каструлі. Карамель буде варитися протягом 30 хвилин. В той момент, коли згущене молоко трохи загусне і придбає колір карамелі, каструлю можна знімати з вогню.

Швиденько наносимо готову гарячу карамель на поверхню пісочного коржа і рівномірно розподіляємо, поки вона не застигла.

Далі переходимо до приготування глазурі. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в каструлі з товстими стінками. Слідкуйте за тим, щоб шоколад не пригорів.

Поливаємо розтопленим шоколадом корж з застиглим шаром карамелі і розрівнюємо його по всій його поверхні. Готовий торт-твікс прибираємо на кілька годин в холодильник, щоб він застиг.

Подавати можна з будь-яким гарячим (чай, кава) або холодним (лимонад) напоєм, перш розрізаємо на порційні шматочки - батончики.



Ханум домашній



Приготування:
Якщо немає часу готувати манти, можна приготувати домашній ханум.
Робимо звичайне тісто для пельменів:
1 яйце,
вода 75 мл,
2 столові ложки масла рослинного і
борошно.

Замісити круте тісто , якому дати настоятися, поки будемо готувати начинку.
На великій тертці натираємо дві моркви, дві головки цибулі дрібно нарізаємо, злегка обсмажуємо .
У м'ясний фарш додаємо спеції,сіль, можна додати потертий на тертці картоплю. Тонко розкачуємо тісто, викладаємо м'ясний фарш, на нього овочевий.
Звертаємо в щільний рулет, викладаємо на промазану маслом пароварку (у мене та, яка ставиться в каструлю). У воду додаємо лавровий лист, запашний перець і трохи солі.
Варити 40 хвилин.
Викласти в блюдо, полити олією.
Подати томатний або сметанний соус.
Ханум домашній






Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Домашній choco pie з арахісовим маслом



Інгредієнти:

- 1 чашка олії, пом'якшеного
- 1 чашка шоколадних крапель ( можна замінити на ламані шматочки шоколаду)
- 3/4 склянки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 ціле яйце
- 1,5 склянки борошна
- 3/4 склянки какао-порошку
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки харчової соди
Для начинки:
- 175-180 гр вершкового сиру
- 1,5 склянки цукрової пудри
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 столова ложка молока
- 1 щіпка солі
- 3/4 склянки арахісового масла

Спосіб приготування:
1) Змішати шоколадні краплі і масло і розтопити в мікрохвильовці 30 секунд, дістати - перемішати і знову на 30 секунд, і так поки повністю не розтане і не змішує
2) Потім додати цукор перемішати
3) Ванільний екстракт, яйце і перемішати віночком
4) Окремо змішати какао, борошно, сіль і соду
5) Змішати обидві суміші і перемішати до однорідності
6) Растелить харчову плівку чи пергаментний папір, скачати тісто в ковбаску і покласти в плівку, згорнути і затягнути кінці
7) Поставити в холодильник на 2 години
8) Розігрійте духовку до 180 градусів
9) Дістати ковбаску з холодильника і нарізати на кружечки
10) Деко застелити папером для випічки і розкласти кружечки
11) Випікати 12-18 хвилин
12) Остудити повністю
13) Збити вершковий сир, додати цукрову пудру, молоко і ретельно перемішати
14) На один гурток печива покласти начинку з вершкового сиру, другий гурток намазати арахісовим маслом - з'єднати
15) Повторити з рештою печивом
Домашній choco pie з арахісовим маслом






Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Інгредієнти ( для 500 мл майонезу):

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:

Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика