четвер, 25 липня 2013 р.

Запіканка з сиру

Запіканка з сиру



Інгредієнти
3 пачки звичайного сиру по 250 грам, краще брати не знежирений сир, тоді запіканка вийде ніжніше
2 яйця
півсклянки цукру
2 столових ложки борошна

Сир пропустити через м'ясорубку для отримання однорідної консистенції.
Добре збити з цукром яйця, додати сир і борошно, добре перемішати.
Перекладаємо в змащену вершковим маслом форму.
Зверху покласти тонкі скибочки вершкового масла
Поставити запіканку в нагріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30-35 хвилин
Подавати зі сметаною або варенням або з ягодами, протертими з цукром

Приємного апетиту!
Запіканка з сиру



Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:
- 5 невеликих кабачків (1,2 кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 столові ложки томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружечками
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити сметанно-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Кабачкова запіканка.



Інгредієнти:

400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.

Як робити:

Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Кабачкова запіканка.






СМАЧНА ЗАПІКАНКА



Продукти:
4 пачки сиру, 4 яйця + 1 білок, 0,5 склянки цукру, пакетик ванілі, 2 ст. ложки манки, ст. ложка розтопленого вершкового масла.

Приготування:
1. Все перемішати до однорідної маси.
2. Додати мноооого родзинок/кураги/чорносливу.
3. Залишився жовток від яйця залишити.
4. Форму змастити, обсипати манкою, вилити тісто і змастити жовтком.
5. Випікати при 180 г хвилин 40 до смачного рум'яного стану.

Їсти зі сметаною і задоволенням!
СМАЧНА ЗАПІКАНКА



Соковита запіканка з курочкою



Інгредієнти:
-Куряче філе - 500г
-Цибуля ріпчаста (великий) - 3 шт.
-Картопля (середній) - 4 шт.
-Яйця - 3 шт.
-Сир плавлений - 3 шт.
-Йогурт (без добавок або сметана) - 0,5 склянки
-Сіль - за смаком
-Зелень кропу
-Перець чорний - за смаком

Приготування.
Форму для запікання змастити олією. Картоплю очистити, порізати кружечками. Укласти на дно, посолити. Картоплі треба зовсім трохи, щоб тільки прикривала дно. Цибулю порізати півкільцями. Укласти поверх картоплі. Куряче філе порізати шматочками. Викласти на цибулю, посолити, поперчити.

Для заливки змішати блендером яйця, сир і йогурт (сметану). Заливку вилити на куряче філе, розрівняти.
Поставити в гарячу духовку, запекти до рум'яної скоринки. За 10-15 хвилин до готовності посипати зеленню. Приємного апетиту!
Соковита запіканка з курочкою






Сирно-яблучна запіканка з ароматом кориці


160 ккал/100 гр

Інгредієнти:

- 500г сиру;
- 4 яйця;
- 4ст.л. борошна;
- 3ст.л. цукру;
- щіпка ваніліну;
- 2 яблука;
- кориця.

Приготування:

Збийте яблука з цукром, додайте ванілін або кілька крапель ванільною есенції. Продовжуючи збивати яйця, додайте потроху сир і борошно. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Одне яблуко порізати кубиками і посипте корицею. Викладіть його в форму для випікання і залийте сирною масою. Друге яблуко розрізати на половинки і наріжте дуже тонкими часточками (це можна зробити за допомогою приладу для чищення картоплі). Викладіть їх на сирну масу і посипте корицею. Запіканка повинна випікатися в духовці близько півгодини при виставленої температурі 200 градусів.
Готову сирно-яблучну запіканку найкраще зробити ввечері і залишити на ніч відстоятися. На сніданок полийте її варенням або розтопленим шоколадом і подавайте на стіл.
Сирно-яблучна запіканка з ароматом кориці



Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

- 350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
- 600 г картоплі
- 150 г цибулі
- 150 р сиру (напівтвердого або твердого)
- сметана (10-20%)
- рослинна олія
- сіль
- перець

Приготування:

Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання). Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу). Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Запіканка з грибами і картоплею






Овочева запіканка з фаршем



Ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.

Інгредієнти:

- 700-800 г яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (можна і без нього)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль,перець, орегано

Приготування:

Картопля, помідори і баклажани нарізати тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажити на сковороді гриль.
Фарш змішати з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолити, поперчити, додати пару пучок орегано.

Збирати запіканку так:
- змастити оливковою олією
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності

Запікати в духовці при 200-220 З приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняти, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.
Овочева запіканка з фаршем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика