четвер, 25 липня 2013 р.

Парова фруктово-сирна запіканка з журавлиною

Парова фруктово-сирна запіканка з журавлиною



ІНГРЕДІЄНТИ (на 4 порції):
- сир низької жирності 220 - 230 гр
- йогурт фруктовий (низької жирності) 100 гр
- яйце 1 шт
- борошно кукурудзяне (або пшенична) 20 гр
- сушена журавлина або вишня 40 гр
- банани (2 невеликих) 160-170 гр гр
- яблуко 120 гр
- кориця 1/2 ч.л.
- цукор з ваніллю 15 гр (за бажанням)

РЕЦЕПТ:
1) Сир перемішати з йогуртом до однорідності, додати до сирної маси пюрированный банан (можна просто все збити в блендері), ванілін і корицю. Все ретельно перемішати.
2) Збити яйце і додати до сирної маси, всипати борошно, все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
3) Дрібно нарізати яблуко і додати до тіста. Висипати сушену журавлину і розмішати.
4) Викласти масу в пароварочный контейнер для рису (або відповідний пластиковий контейнер) і поставити в пароварку на 45 хвилин.
5) Охолодити перед подачею запіканку. А краще приготувати ввечері і з'їсти на сніданок!
Парова фруктово-сирна запіканка з журавлиною



міні - Запіканка з сиру і вівсянки



Близько 90ккал на 100 грам

- сир 0% - 1 пачка
- 2 столових ложки пластівців геркулес або вівсяної муки
- 5-6 таблеток цукрозамінника
- 1 яйце
- ванілін, кориця за смаком

Потовкти сахарозам і перемісити в блендері всі інгредієнти до однорідності.
Вилити у форму (краще силіконову) і запекти до готовності (готовність перевірити, проткнув зубочисткою).
міні - Запіканка з сиру і вівсянки






Макова Запіканка.



122 ккал\100 гр

На одну порцію:
70 р. сиру
1 середнє яйце
1-2 ст.л. меду
1 середнє яблуко
1 ст.л. маку

Рецепт насправді швидкий і зручний. Спочатку потрібно збити сир з яйцем, - не до піни, але просто добре змішати. Потім додати в сир мед, мак і порізане яблуко - за бажанням можна зчистити шкірку. Готувати в пароварці протягом 20-25 хвилин, у духовці 15-20 хвилин при температурі 200С.
Можна додати спеції за смаком - корицю, мускатний горіх, м'яту - але радити не буду. Запіканка прекрасна в своїй простоті і простому смаку.
Дайте запіканці трохи охолонути і подавати, полив свіжим осіннім медом.
Макова Запіканка.



Дієтична сирна запіканка з яблуками



На 100 г 122 ккал

Інгредієнти:
600 гр сиру.
350 гр яблук.
2 яйця.
1 щіпка ваніліну.
Приготування:
Все змішати і пекти до рум'яності 20-25 хвилин при 180 градусах
Дієтична сирна запіканка з яблуками






Сирна запіканка з ківі і бананом



На 100 гр - 134.74 ккал.

сир 9% - 200 гр
кефір -1% - 200гр
яйце - 1 шт
манка - 70 гр
фруктоза - 35 гр
розпушувач - 1 щіпка
банан - 65 гр
ківі - 2 шт (близько 120 гр)

Приготування:
1. Змішати сир, кефір, яйце, манку і розпушувач і фруктозу
2. Все ретельно перемішати
3. Ківі і банан очистити і порізати кружальцями
4. Акуратно з'єднати фрукти і сирну масу
5. Випікати 35 - 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Сирна запіканка з ківі і бананом



запіканка без борошна



сир 500гр.
яйця 4-5шт.
цукор 2/3 склянки
ванілін
курага
родзинки

Сир збити блендером або пропустити через м'ясорубку, можна просто виделкою розім'яти в однорідну масу.
Перемішати з яйцями, цукром, ваніліном.
Потім додати шматочки сухофруктів і ще раз перемішати.
Вилити отриману масу у форму для запікання.
Якщо маса силіконова - нічим не змащувати, а якщо звичайна... тоді, можливо, буду проблеми з витягуванням і потрібно змастити її олією.
Випікати 30 хвилин при температурі 150 градусів.
запіканка без борошна






Сирна запіканка з фруктами



Інгредієнти:
- сир знежирений - 250г.
- 1 яйце
- 1,5 столових ложок сметани
- 1,5 столових ложок цукру (за бажанням)
- 1 банан
- 2 яблука

Приготування:

1. На дно форми викласти порізані банани і яблука.
2. Залити сумішшю з сиру, яйця, сметани, цукру.
3. Поставити все в розігріту до 200С духовку. Випікати близько години. (Час випікання коректуйте відповідно до особливостей своєї духовки.)
4. Духовку вимкнути, але двері не відкривати ще хвилин 10.
З фруктовою начинкою запіканки можна експериментувати на ваш смак.
Сирна запіканка з фруктами



Запіканка «Капустяне асорті»


250 ккал
На 6 порцій:

7 яєць - 420 гр.
молоко - 500 мл
сир - 100 гр.
брокколі - 400 гр.
цвітна капуста - 400 гр.
брюссельська капуста - 200 гр.
естрагон

1. Брюссельську капусту, броколі і цвітну капусту відварити протягом 10-15 хв.
2. Яйця і молоко збити міксером, додати естрагон.
3. Половину сиру натерти половину нарізати брусочками або кубиками.
4. Зварені овочі викласти в змащену маслом форму, додати нарізаний сир. Все залити яєчно-молочною сумішшю. Поставити в духовку на 20 хв. Потім дістати форму з духовки, посипати тертим сиром і знову запікати протягом 20 хв.
Запіканка «Капустяне асорті»






Дієтична сирна запіканка з яблуками



На 100 г 122 ккал

Інгредієнти:
600 гр сиру.
350 гр яблук.
2 яйця.
1 щіпка ваніліну.
Приготування:Все змішати і пекти до рум'яності 20-25 хвилин при 180 градусах
Дієтична сирна запіканка з яблуками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика