пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Кетчуп з яблуками.

Кетчуп з яблуками.



8 літрів томатного соку
0,5 кг цибулі(перемолоти на м'ясорубці)
0,5 кг яблук(очистити від шкірки і насіння,перемолоти на м'ясорубці)
2 ст. цукру
3 ст.л солі
2 ст.л оцту 9%
Спеції
1 ч.л паприки
1 ч.л сухої гірчиці
1 ч.л кориці
0.5-1 ч.л гвоздики
1 ч.л меленого чорного перцю
лавровий лист
запашний перець

Всі спеції покласти в марлевий мішечок.
-Томат приблизно 1,5-2 години кип'ятимо на слабкому вогні
-Додаємо цибулю,яблука,сіль,цукор,оцет(сіль,цукор і оцет можна регулювати за своїм смаком)
-Варимо помішуючи 3-4 години,потім спеції в мішечку опускаємо в томатну масу,і варимо ще 20-30 минут.Чем довше вариться кетчуп,тим густіше він стає,змінюється колір.
Смак приголомшливий,ідеальна добавка до других страв,до пицце.Знаю, що дуже довго вариться,але це того варто.
Вихід 9-0,5 літрових банок.
Приємного апетиту!!!!!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Кетчуп з яблуками.
Кетчуп з яблуками(рецепт№2)...
Кетчуп з яблуками.
Спеції для кетчупу з яблуками(паприка,гірчиця,кориця,запашний перець,чорний мелений перець,гвоздика,лавровий лист..)
Кетчуп з яблуками.
Кетчуп(рецепт№2)...



Кетчуп - дуже просто!



У нашій родині незамінна приправа кетчуп,його люблять всі!Купувати в магазині кетчуп з крохмалю,загусників,барвників та консервантів ми не хочемо,тому готуємо його сами.А рецепт жахливо простий!А головне смачно і корисно!!!

Нам знадобиться приблизно відро помідор,сіль,цукор,перець горошком,запашний перець,гвоздика.

1.Берем помідори (перезрілі,м'яті,бажано солодких сортів,але можна і звичайні) обрізаємо не потрібне і ріжемо навпіл,якщо не крупные.Если помідори великі,то на 4 части.Складываем у велику каструлю до верху і ставимо на повільний огонь.Доводим до кипіння ,не забуваємо помішувати,інакше пригорить і кип'ятимо 15 хвилин.

2.Прокипевшие помідори, знімаємо з вогню і залишаємо до остывания.Я зазвичай це роблю ввечері і залишаю на ніч остигати,а вранці роблю все інше.

3.Остывшие помідори протираю через металеве сито,виходить томатний сік,для любителів соку можна його закип'ятити ,закатати в стерилізовані банки і насолоджуватися взимку натуральним томатним соком...Але ми робимо кетчуп!Тому ставимо каструлю з соком на плиту і кип'ятимо на повільному вогні 1 годину ,помешивая.Затем додаємо кілька горошин запашного перцю,перцю горошком,кілька паличок гвоздики,одну цибулину і пару зубків часнику і варимо на повільному вогні ще годину або більше в залежності від соковитості помідор(сік повинен увариться вдвічі).Обязательно потрібно періодично помішувати,інакше пригорить.

4.коли кетчуп увариться до потрібної консистенції,додаємо сіль за смаком ,якщо сильно кисло,додаємо цукор,пробуємо ,якщо смак подобається,кип'ятимо ще 10 хвилин і в гарячому вигляді розкладаємо по банках і закатуємо,перевертаємо догори дном і закутуємо до повного остывания.Вареный цибуля і часник не кладемо.
І ще: оцет не додається,помідори є природним консервантом за рахунок великого вмісту вітаміну С.

Приємного апетиту!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Кетчуп - дуже просто!
Кетчуп - дуже просто!






Кетчуп



«Для нашого кетчупу ми використовуємо тільки свіжі томати, в ньому немає консервантів і барвників...» заявляють виробники.

А адже це далеко не так!

Кетчуп, який можна приготувати між справою, займаючись приготуванням рядового вечері.

Інгредієнти:

3 помідора ~500 г
1 яблуко ~ 150 г
1 ч. л. солі
2 ч. л. цукру
1 щіпка тертого мускатного горіха
1 щіпка кориці
2 щіпки гострого червоного перцю

Процес приготування:

1.Помидоры і яблука вимити, обсушити, нарізати на шматочки. У яблук видалити серцевину.
2.Пропустить все через м'ясорубку. Додаємо сіль, цукор до томатно-яблучному пюре. У каструлі з товстим дном доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо 2 години, іноді помішуючи лопаткою. За кілька хвилин до закінчення додаємо перець, корицю, мускатний горіх.
3.Снять з вогню і протерти через сито.
4.Кетчуп готовий.

Калорійність:

на 100 г: 131 ккал; білки - 1,8 г; жири - 0 г; вуглеводи - 31,45 р.

Підказки:

1.Кожицу з плодів знімати не потрібно.

2.Летом, коли все дешеве, можна закатати в стерилізовані банки.

Такий соус - хоч куди! І до м'яса, і до макаронів, і навіть до овочів.
Кетчуп



Домашній кетчуп



Інгредієнти:
2,5 кг помідорів
3 середні цибулини
1/2 ст. коричневого цукру
1/2 ст. червоного винного оцту
по 1/2 ч.л. чорного перцю горошком,
цілої гвоздики,
насіння коріандру
2 ч.л. солі

Спосіб приготування:
У помідорів вирізати плодоніжки, м'якоть поріжте часточками. Цибулю подрібніть.

Складіть помідори і цибулю в каструлю з товстим дном, тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 40 хв. Періодично помішуйте.

Отриману масу протріть через велике сито, поверніть в каструлю, доведіть до кипіння.

У маленький марлевий мішечок насипте всі прянощі, зав'яжіть і опустіть його в киплячу масу.
Готуйте, поки маса не увариться до половини обсягу, 20-30хв.

Додайте сіль, цукор і оцет і варити ще 5-10 хв.

Дістаньте мішечок з прянощами. Готовий кетчуп розлийте в стерильні банки.
Зберігайте в холодному місці.
Домашній кетчуп






Домашній кетчуп



Інгредієнти:

-350 г помідорів,
-4 ст ложки рослинної олії,
-1/3 год. ложки солі,
-1/4 год ложки цукру,
-3 зубчики часнику,
-1/2 ч. ложки оцту, перець

Приготування:

Помідори обшпарити, зняти шкірку і вирізати плодоніжки.
Обсмажити на рослинній олії до м'якості. Протерти через дрібне сито для позбавлення від зерен. Викласти в каструлю і випарувати зайву рідину.
Для скорочення часу упарювання рідина, слившуюся відразу після викладання в сито, краще вилити.
Додати сіль, цукор, оцет і подрібнений часник.
При бажанні перед протиранням через сито в томати можна додати пасеровані цибулю і моркву.

#соусы@bon.appetit
Домашній кетчуп

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика