понеділок, 29 липня 2013 р.

Листкові булочки з шинкою

Листкові булочки з шинкою



Інгредієнти:

Борошно пшеничне 20 г
Тісто листкове дріжджове-500 г
Сиров'ялена шинка 70 г
Салат ромен 50 г
Кунжут 20 г

Приготування:

На злегка посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в прямокутник товщиною 5 мм Зверху розкладіть шинку.

На шинку покладіть зелень. Це може бути салат, базилік, рукола або молодий шпинат.

Скрутіть тісто рулетом, закручуючи з меншої сторони прямокутника.

Наріжте рулет на скибочки товщиною близько 1 см або трохи товщі. Розкладіть на деку, застеленому папером для випічки і трохи посипати кунжутним насінням.

Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин.
Листкові булочки з шинкою
Листкові булочки з шинкою
Листкові булочки з шинкою
Листкові булочки з шинкою
Листкові булочки з шинкою



Булочки з яблуком з швидкого тесту



Інгредієнти:

200 мл. теплого молока
30 гр. вершкового масла
3 ст. ложки цукру
2 ст. ложки рослинної олії
1 шт. яйце
1 пакетик ванільного цукру
1/4 ч.л. солі
1 ч. ложка з гіркою дріжджів "Саф момент"
2-2 .5 склянки борошна
2 шт. яблука
цукор
варене згущене молоко

Приготування:

Просіяти в миску 3 столові ложки борошна,змішати з дріжджами, влити тепле молоко,розмішати,поки опару відставити в сторону.
Розтопити масло,перелити в миску,додати цукор,сіль,ванільний цукор,рослинне масло і яйце,все добре перемішати,перелити суміш в опару, поступово додати решту просіяне борошно,замісити не туге, а м'яке тісто, накрити,прибрати в тепло на 30-40 хвилин,не більше,тісто має за цей час трохи підійти.

Натерти яблуко на дрібній тертці,віджати зайвий сік,змішати яблуко з цукром за смаком, приблизно 1-2 ст. ложки,можна додати трохи кориці.
Тісто перекласти на посипаний борошном стіл, трохи його обім'яти,поділити на 2 части.Раскатать першу половину в прямокутний пласт,змастити його не багато вершковим масло,потім трохи вареним згущеним молоком,нанести половину яблучної начинки.

Згорнути не туго в рулетик,порізати не дуже широкими шматочками.

Так само вчинити з другою половинкою тіста.
Форму за необхідності застелити промасленим папером, викласти булочки на невеликій відстані один від одного зрізами вгору, трохи придавити руками тільки щоб надати їм рівну форму.

Прикрити плівкою і залишити так хвилин 10 поки гріється духовка.
Духовку включити на 180 градусів.
Булочки змастити збитим яйцем,посипати цукром,я посипала коричневим.
Випікати при температурі 180 гр. поки булочки максимально не піднімуться,потім можна додати на 200,випікати до золотистого кольору.

Готові булочки остудити у формі прикривши чистою серветкою,потім за допомогою ножа акуратно розділити.
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту
Булочки з яблуком з швидкого тесту






Булочки Cinnabon



Інгредієнти:

Для тіста:
1 склянка молока (200 мл)
35г активних сухих дріжджів
1 чайна ложка солі
2 яйця
1/3 склянки розм'якшеного масла чи маргарину
4 склянки борошна
1/2 склянки цукру
1 столова ложка клейковини
1 чайна ложка екстракту ванілі (ми замінили порошком)

На тісто:
1/3 склянки/чашки розм'якшеного масла
1 стакан/чашка коричневого цукру
4+ столові ложки кориці (бажано сорти Циннамон)

Для сирної глазурі:
7-8 столових ложок розм'якшеного масла
1,5 склянки/чашки цукрової пудри
1/2 чайної ложечки екстракту ванілі
1/4 склянки/чашки кремового сиру (Філадельфія або будь-який інший схожий вершковий сир)


#cook_it_sweet



Булочки для гамбургерів



Інгредієнти:

1 яйце
200 мл молока
1/2 ч.л. сухих дріжджів
1 ст. л. цукру
щіпка солі
1 ст.л. рослинного масла
360 гр. борошна
кунжут

Приготування:

У тепле молоко всипати цукор і дріжджі, розмішати, вбити яйце, додати масло і гарненько змішати міксером або віночком. Додати борошно з сіллю і замісити тісто.
Тісто виходить рідке, місити краще в комбайні або ж змащуйте руки олією і місіть до однорідності руками. Залиште в теплому місці на годину.
Після припорошите робочу поверхню борошном, тісто подмесите в кулю і розкачати качалкою завтовшки 1,5-2 см, виріжте рівні кружечки і викладіть їх на деко вистелений пекарської папером.
Знову залишаємо на годину в теплому місці, а після змастити поверхню булочок водою, посипати кунжутом і випекти наші булки при 180 градусах до потрібного нам кольору.
Остудити на решітці, приготувати гамбургери, їсти з задоволенням!
Булочки для гамбургерів






Булочки з цукром і корицею



Інгредієнти:

1 склянку теплого молока
9 грам дріжджів
1 склянка цукру
1 пачка вершкового масла (я брала половину сл.масла і половину сл.маргарина)
1 яйце
борошно
цукор
кориця

Приготування:

1. У тепле молоко додати дріжджі і трошки цукру, перемішати і накрити, почекати поки суміш спіниться, приблизно хвилин 10.
2. Додати до молока з дріжджами 1 яйце, трохи збити, потім туди ж всипати 1 склянку цукру, все добре перемішати.
3. Розтопити вершкове масло (я це роблю в мікрохвильовці) і влити до решти інгредієнтів.
4. Додати борошно потроху, можна просіяти (я цього не робила), у мене пішло приблизно 1,5 склянки.
Я роблю «на око», тому борошно всипайте поступово, перемішуючи тісто, воно має бути м'яким, трохи прилипати до рук.
5. Поставте тісто в тепле місце. Я просто кладу його у велику миску, закриваю кришкою і зверху накриваю рушником.
6. Залиште тісто підніматися і поки що можете зайнятися іншими справами. Так воно постоїть приблизно 2 години, за цей час воно має піднятися 3 рази і 3 рази ви повинні його обім'яти.
7. Ну ось, настав час. Дістаньте трохи тесту на посипаний борошном стіл, скачайте з нього кулю і потім з кулі розкачайте корж товщиною приблизно 5 мм.
8. Зверху посипте корж цукром, корицею і скачайте з нього трубочку. Завертайте десь по 4 см.
9. Потім розріжте цю «трубочку» на частини. У вас виходити такі прямоугольнички - всередині трояндочкою. З одного боку ви заліпіть - це буде «денце».
10. Поставте булочки - трояндочки на деко, змащене маргарином, на расстойку приблизно хвилин 10.
11. В цей час нагрійте духовку до 180 С.
12. Змастіть булочки яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 15-20, до рум'яності.
Булочки з цукром і корицею

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика