понеділок, 29 липня 2013 р.

Ну дуже пісна і дуже смачна випічка без яєць, жиру і цукру!

Ну дуже пісна і дуже смачна випічка без яєць, жиру і цукру!



Інгредієнти:

- 1,5 склянки борошна
- півлітра апельсинового соку
- 500 г суміші - горіхи, родзинки, курага, чорнослив, цукати з фруктів
- 2 повні чайні ложки розпушувача
- Цукрова пудра для обсипання (за бажанням)

Приготування:

У ємність викладаємо суміш і заливаємо соком залишаємо на ніч (годин на 12).

За ніч суміш багато соку в себе вбирає. Висипаємо розпушувач в суміш і добре розмішуєм.

Всипаємо борошно і добре перемішуємо. Форму змащуємо і обсипаємо манкою.

Духовка на 180-190 С. Викладаємо суміш у форму і випікаємо до готовності.

Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою
Ну дуже пісна і дуже смачна випічка без яєць, жиру і цукру!



Тісто, з якого завжди виходить вдала випічка



Інгредієнти на 10 порцій:

- 1 склянку молока (теплого)
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки сухих дріжджів (1 пакетик 7 г)
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла (або маргарину)
- 2 яйця

Приготування:

Покладіть в молоко пакетик дріжджів. Додайте туди 2 столові ложки цукру (обов'язково!!!). Розмішайте цукор і дріжджі, щоб цукор розчинився, а дріжджі змішалися з молоком.

Поставте мисочку з дріжджами в тепле місце хвилин на 10-15. Нам потрібно отримати дріжджову шапочку.

Просійте борошно в миску. Візьміть 200 г м'якого масла, яке ви заздалегідь зігріли. Масло з борошном руками ретельно перетворіть в дрібну крихту.

Тим часом дріжджі дали шапочку. 2 яйця додаємо в борошно з маслом. Візьміть молоко з дріжджами і вилийте його в миску. Все перемішайте. Тісто має бути досить щільним.

Поставте тісто на 3 години в холодильник. Потім діставайте потроху тіста і разделывайте пиріжки, а тісто постійно тримаєте в холодильнику, а то розтане.

Пиріжки на деко не расстаиваем - відразу в духовку, як зліпили. Якщо тісто треба терміново, то в олійно - борошняну крихту НЕ додаємо яйця зовсім, і тісто ставимо в холод тільки на півгодини.
Тісто, з якого завжди виходить вдала випічка






Естонська випічка



Вам буде потрібно:

Тепле молоко - 120 мл
Цукор або мед - 1 чайна ложка
Яєчний жовток - 1 шт
Вершкове масло - 30 г
Щіпка солі
Дріжджі - 15 г
Борошно - 300 г
Додатково:
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 3-4 столових ложки
Кориця - 1-2 чайної ложки

Приготування:

1. Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячій!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 г) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками.Готовое тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку.

2. Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.

3. Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.

4. Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло.

5. Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C.

6. Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.

Приємного апетиту!



Проста випічка з цибулею і яйцем



Склад:

Листкове тісто - 500 гр.,
яйце варене - 3 шт.,
цибуля зелена - 70 гр.,
сир - 70 гр.

Приготування:

Листкове тісто розкачати в прямокутник і посипати дрібно порізаною цибулею з яйцем і натертим сиром, згорнути рулетиком.

Рулет порізати кружальцями і розім'яти надавши форму лепешек.Сверху можна змастити збитим яйцем. Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 210 градусів.
Проста випічка з цибулею і яйцем






Несолодка випічка і в свята, і в будні!!!



Для мафінів я приготувала:
2 яйця;
1 склянка сметани;
1 склянка борошна;
100 г вершкового масла;
200 г сулугуні;
1 банка зелених оливок без кісточки;
1 столова ложка цукру;
1 столова ложка розпушувача для тіста;
щіпка солі, орегано, гострий мелений перець, будь-яка зелень

Яйця я змішала з сіллю і цукром. Цукор я вирішила додати для того, щоб зіграти на контрасті смаків. Втім, зовсім небагато, всього одна столова ложка.

Додала і размешала сметану

Вершкове масло я розтопила в сковороді і злегка припустила в ньому зелень. Відставила. Зелень традиційна - кріп і петрушка

Вибираючи сир для мого страви, я відразу вирішила, що це буде щось з м'яких молодих сирів. Але який? Бринза, мабуть, солонувата. Адигейський сир - пресноват. Сулугуні, ну, звичайно - сулугуні те, що треба!
Для мафінів я взяла приблизно 200 грамів сиру. Нарізала його кубиками не грубо і не дрібно.
Трохи подрібнила зелені оливки. Кілька оливок я нарізала кільцями і залишила на потім. До речі, оливки цілком можна замінити маринованими огірочками або зеленими квашеними помідорами, каперсами, якщо бажаєте. А я, я просто оливки, ну, дуже люблю!

А тепер все з'єднала: яйця зі сметаною, зелень з олією, оливки, сир. Старанно все розмішую і додаю ще трошки спецій - трішки орегано і гострий мелений перець

Тепер можна висипати борошно і розпушувач для тіста.
Все перемішую, не особливо прагну, грудки цього тесту не загрожують. Тісто виходить консистенції густої сметани

Форми змащую маслом і заповнюю тестом трохи не до країв. Зверху укладаю колечка оливок. Пам'ятаєте, я залишала? Ну, декор, типу...

Відправляю в заздалегідь прогріту до 200 С духовку. Випікаються приблизно хвилин 15-20. Готовність перевірити дерев'яною паличкою
Несолодка випічка і в свята, і в будні!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика