Ну дуже пісна і дуже смачна випічка без яєць, жиру і цукру!
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- півлітра апельсинового соку
- 500 г суміші - горіхи, родзинки, курага, чорнослив, цукати з фруктів
- 2 повні чайні ложки розпушувача
- Цукрова пудра для обсипання (за бажанням)
Приготування:
У ємність викладаємо суміш і заливаємо соком залишаємо на ніч (годин на 12).
За ніч суміш багато соку в себе вбирає. Висипаємо розпушувач в суміш і добре розмішуєм.
Всипаємо борошно і добре перемішуємо. Форму змащуємо і обсипаємо манкою.
Духовка на 180-190 С. Викладаємо суміш у форму і випікаємо до готовності.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою
Тісто, з якого завжди виходить вдала випічка
Інгредієнти на 10 порцій:
- 1 склянку молока (теплого)
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки сухих дріжджів (1 пакетик 7 г)
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла (або маргарину)
- 2 яйця
Приготування:
Покладіть в молоко пакетик дріжджів. Додайте туди 2 столові ложки цукру (обов'язково!!!). Розмішайте цукор і дріжджі, щоб цукор розчинився, а дріжджі змішалися з молоком.
Поставте мисочку з дріжджами в тепле місце хвилин на 10-15. Нам потрібно отримати дріжджову шапочку.
Просійте борошно в миску. Візьміть 200 г м'якого масла, яке ви заздалегідь зігріли. Масло з борошном руками ретельно перетворіть в дрібну крихту.
Тим часом дріжджі дали шапочку. 2 яйця додаємо в борошно з маслом. Візьміть молоко з дріжджами і вилийте його в миску. Все перемішайте. Тісто має бути досить щільним.
Поставте тісто на 3 години в холодильник. Потім діставайте потроху тіста і разделывайте пиріжки, а тісто постійно тримаєте в холодильнику, а то розтане.
Пиріжки на деко не расстаиваем - відразу в духовку, як зліпили. Якщо тісто треба терміново, то в олійно - борошняну крихту НЕ додаємо яйця зовсім, і тісто ставимо в холод тільки на півгодини.
Естонська випічка
Вам буде потрібно:
Тепле молоко - 120 мл
Цукор або мед - 1 чайна ложка
Яєчний жовток - 1 шт
Вершкове масло - 30 г
Щіпка солі
Дріжджі - 15 г
Борошно - 300 г
Додатково:
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 3-4 столових ложки
Кориця - 1-2 чайної ложки
Приготування:
1. Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячій!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 г) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками.Готовое тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку.
2. Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.
3. Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
4. Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло.
5. Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C.
6. Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Проста випічка з цибулею і яйцем
Склад:
Листкове тісто - 500 гр.,
яйце варене - 3 шт.,
цибуля зелена - 70 гр.,
сир - 70 гр.
Приготування:
Листкове тісто розкачати в прямокутник і посипати дрібно порізаною цибулею з яйцем і натертим сиром, згорнути рулетиком.
Рулет порізати кружальцями і розім'яти надавши форму лепешек.Сверху можна змастити збитим яйцем. Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 210 градусів.
Несолодка випічка і в свята, і в будні!!!
Для мафінів я приготувала:
2 яйця;
1 склянка сметани;
1 склянка борошна;
100 г вершкового масла;
200 г сулугуні;
1 банка зелених оливок без кісточки;
1 столова ложка цукру;
1 столова ложка розпушувача для тіста;
щіпка солі, орегано, гострий мелений перець, будь-яка зелень
Яйця я змішала з сіллю і цукром. Цукор я вирішила додати для того, щоб зіграти на контрасті смаків. Втім, зовсім небагато, всього одна столова ложка.
Додала і размешала сметану
Вершкове масло я розтопила в сковороді і злегка припустила в ньому зелень. Відставила. Зелень традиційна - кріп і петрушка
Вибираючи сир для мого страви, я відразу вирішила, що це буде щось з м'яких молодих сирів. Але який? Бринза, мабуть, солонувата. Адигейський сир - пресноват. Сулугуні, ну, звичайно - сулугуні те, що треба!
Для мафінів я взяла приблизно 200 грамів сиру. Нарізала його кубиками не грубо і не дрібно.
Трохи подрібнила зелені оливки. Кілька оливок я нарізала кільцями і залишила на потім. До речі, оливки цілком можна замінити маринованими огірочками або зеленими квашеними помідорами, каперсами, якщо бажаєте. А я, я просто оливки, ну, дуже люблю!
А тепер все з'єднала: яйця зі сметаною, зелень з олією, оливки, сир. Старанно все розмішую і додаю ще трошки спецій - трішки орегано і гострий мелений перець
Тепер можна висипати борошно і розпушувач для тіста.
Все перемішую, не особливо прагну, грудки цього тесту не загрожують. Тісто виходить консистенції густої сметани
Форми змащую маслом і заповнюю тестом трохи не до країв. Зверху укладаю колечка оливок. Пам'ятаєте, я залишала? Ну, декор, типу...
Відправляю в заздалегідь прогріту до 200 С духовку. Випікаються приблизно хвилин 15-20. Готовність перевірити дерев'яною паличкою
Немає коментарів:
Дописати коментар