середа, 24 липня 2013 р.

Ммм...борщ))

Ммм...борщ))




Борщ



Я шалено люблю борщ. Люблю коли він червоний, насичений! З яскравим вираженим смаком. І ось вирішив поділитися з вами своїм рецептом. Будьте впевнені, борщ завжди буде шалено смачний! А найголовніше, все дуже просто.

Інгредієнти на каструльку 3л:

● Яловичина - 500гр
●. Цибуля-200гр
● Морква-200гр
● Буряк - 1кг
● Капуста ( свіжа або квашена, тут на любителя)- 400гр
● Часник-1 головка
● Картопля - 300гр
● Сало ( я взяв злегка копчене)-50гр
● Коріандр не мелений-1 ч.л
● Лавровий лист
● Перець чорний горошок.
● Хліб бородинський цілий круглий.
● Яйце-1шт
● Томатна паста 4 ст.л

Приготування:

1. Першим ділом, що найважливіше в будь-якому супі? Це звичайно ж бульйон. Для нього, звичайно ж краще взяти кістки яловиче. Залийте в каструлі кістки ( ну або нашу яловичину, а я взагалі варив на кістках від курячої грудки), холодною водою, покладіть 1 цибулину і 1 моркву ( овочі можна припекти, на плиті, для кольору бульйону) і варіть на слабкому вогні ( ПОСТІЙНО УБЕРАЯ ПІНКУ), години 3...
2. Тепер, підготуйте всі інгредієнти. Що б потім було легше готувати, адже не можна довго варити борщ... Цибулю і моркву поріжте соломкою, таким розміром, що б вони вміщалися на ложці, не звисаючи. Капусту так само поріжте соломкою, картоплю порізати брусочками. Буряків візьміть 2 шт. Одну поріжте соломкою, а іншу потріть на крупній тертці ( краще вийде смак і колір). А всю іншу буряк, вам потрібно пропустити через соковижималку, що б вийшов буряковий фреш.
3. Коли звариться бульйон, процідіть обов'язково через дрібне сито і поставте на плиту, на сильний вогонь і додайте м'ясо. Коли він закипить, закладаємо капусту( до речі якщо капуста квашена, то спочатку кладемо картоплю), і коли бульйон знову закипить, кладемо картоплю і коли знову закипить, зменшуємо вогонь на середній. Тим часом робимо засмажку.
4. На розпеченій сковороді обсмажуємо буряк різану соломкою. Смажимо її хвилин 5, поки не з'явиться легкий підсмажений колір ( капніть трохи оцту, для збереження кольору). Потім додаємо трохи олії і кладемо цибулю з морквою. Смажимо до піджаристого кольору овочів. Тому всі ці овочі, є основою смаку, то додайте відразу трохи солі і цукру( 1 ст.л). Тепер цю засмажку, слід додати у наш суп (який до речі вариться на середньому вогні і ні в якому разі не кипить).
5. Тепер так само, на розпеченій сковороді обсмажте близько 5 хвилин, терту буряк. Потім додайте томатну пасту і смажте близько 2 хвилин. Після чого додайте кілька крапель оцту, сіль, 1ст.л. цукру і влийте половину бурякового фрешу, так само трохи бульйону з супу і тушкуйте 5 хвилин. Після чого додайте все це в суп. Уважно стежте за тим, що б суп не кипів. Можна тільки що б трошки бурлел)) Інакше загубиться колір.
6. Сало поріжте кубиками. І обсмажте на добре розпеченій сковороді без масла, поки не стане хрустким. Потім додайте часник і коріандр, лавровий лист і смажте близько хвилини. Потім додаємо в суп.
7. Тепер, залиште суп вариться на слабкому вогні хвилин 15... А потім спробуйте за смаком і додайте свіжу січену зелень, чорний перець і ще трохи бурякового фрешу. Спробуйте за смаком, якщо потрібно додати ще цукру і солі. Якщо вам здасться, що суп смачний і готовий, то включіть вогонь на максимум і доведіть до кипіння. Потім відразу приберіть з вогню, закрийте кришкою і дайте постояти близько 30 хвилин, що б борщ відпочив і всі смаки відкрилися повністю.

От і все. Наш диво борщ готовий! Я його подав у хлібній тарілці, якщо хочете справити враження, то зробіть так само. Для цього зріжте верхівку у хліба і приберіть мякишь, зробіть як би тарілку. Потім пальцями, щільно притисніть мякишь всередині булки і змастіть всі збитим яйцем і поставте в розігріту духовку на 2 хвилини. Вийміть і знову змастіть яйцем і відправте знову в духовку. Зробіть так 3-4 рази, поки не вийде тверда скоринка. Потім сміливо можете наливати в отриману тарілку борщ.

Приємного апетиту!)

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ



Борщ



Інгредієнти:

1 кг яловичини (м'якоть або на кісточці)
500 г картоплі
300 г свіжої капусти
400 г буряків
200 г моркви
200 г цибулі
3 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. оцту 6%
2-3 зубчики часнику
2-3 лаврових листа
сіль
перець
рослинна олія
зелень за смаком

Приготування:

Кількість інгредієнтів не вказано на чотирилітрову каструлю.

М'ясо залити водою, варити 1.5 години.
Потім м'ясо нарізати невеликими шматочками.
Додати в бульйон.
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на середній тертці.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Буряк нарізати тонкою соломкою.
Буряк обсмажити на рослинному маслі.
Додати оцет і томатну пасту (якщо густа паста, додати трохи води), тушкувати 5-7 хвилин.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Додати моркву, обсмажити.
Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
У киплячий бульйон додати картоплю, посолити.
Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин.
Додати буряк, варити ще близько 10 хвилин.
Додати цибулю і моркву.
Слідом додати лавровий лист. Якщо необхідно, посолити, поперчити.
Додати часник, видавлений через чеснокодавку.
Прибрати з вогню, дати настоятися 15-20 хвилин.
Готовий суп розлити по тарілках, додати сметану і посипати зеленню.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Борщ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика