Котлети по-київськи
Інгредієнти:
курячі грудки - 2 штуки
вершкове масло - 40 гр
часник, кріп, сіль
яйця - 2 штуки
сухарі панировачные
рослинна олія
Приготування:
Котлети по-київськи (якщо говорити грубо) - це куряче м'ясо всередину якого загортають шматочок вершкового масла. Тому масло потрібно підготувати заздалегідь.
1. М'яке вершкове масло змішують з дрібно нарізаним кропом, часником і сіллю. З нього формують овальні брусочки і заморожують до кам'яного стану. У нашому випадку з масла потрібно зробити 4 брусочки і заморозити.
2. Курячі грудки помити, зняти шкіру і обережно відокремити м'якоть від кісточки. З двох курячих грудок вийде чотири котлети по-київськи.
3. Куряче філе обережно відбити молоточком і в нього загорнути заморожене масло.
4. Отриману «лялечку» вмочити в попередньо збите яйце, потім обваляти в сухарях, знову в яйце і знову обваляти в сухарях. Так підготувати всі 4 котлети.
5. Котлети смажать у фритюрі протягом 7-8 хвилин (не хвилюйтеся цього часу достатньо для прожарювання). Можна використовувати глибоку каструльку і рослинне масло.
Котлети по-київськи
Інгредієнти:
4 філе курячої грудки,
100 р. вершкового масла,
1 яйце,
50 мл молока,
100 г. пшеничного борошна,
120 р. панірувальних сухарів,
сіль,
чорний мелений перець,
рослинна олія
Приготування:
Дістати попередньо вершкове масло з холодильника.
Нарізати зелень і змішати з вершковим маслом. Розділити на 4 частини і прибрати в холодильник.
Кожну грудку розділити на велике і мале філе, зробити поздовжні надрізи (як би распластать їх) і відбити.
Натерти сіллю і перцем. Дістати масло з холодильника.
На велике філе викласти по шматочку масла, накрити зверху малим філе, загорнути і викласти на дошку швами вниз. Прибрати в морозилку на 10-15 хвилин.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Дістати котлети. Збити яйце з молоком, вмочити котлети, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйце з молоком і обваляти в сухарях. Повторити.
У глибокій сковороді розігріти рослинне масло (масла повинно бути стільки, щоб котлети були в ньому на половину) і обсмажити котлети з двох сторін (спочатку смажити з боку шва).
Перекласти котлети на деко або форму для випікання і поставити запікатися на 10 хвилин.
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Картопляні котлети з грибною підливою
Інгредієнти:
- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;
Приготування:
1. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак - в грибнойподливке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Немає коментарів:
Дописати коментар