четвер, 25 липня 2013 р.

Котлети по-київськи

Котлети по-київськи



Інгредієнти:

курячі грудки - 2 штуки
вершкове масло - 40 гр
часник, кріп, сіль
яйця - 2 штуки
сухарі панировачные
рослинна олія

Приготування:

Котлети по-київськи (якщо говорити грубо) - це куряче м'ясо всередину якого загортають шматочок вершкового масла. Тому масло потрібно підготувати заздалегідь.

1. М'яке вершкове масло змішують з дрібно нарізаним кропом, часником і сіллю. З нього формують овальні брусочки і заморожують до кам'яного стану. У нашому випадку з масла потрібно зробити 4 брусочки і заморозити.

2. Курячі грудки помити, зняти шкіру і обережно відокремити м'якоть від кісточки. З двох курячих грудок вийде чотири котлети по-київськи.

3. Куряче філе обережно відбити молоточком і в нього загорнути заморожене масло.

4. Отриману «лялечку» вмочити в попередньо збите яйце, потім обваляти в сухарях, знову в яйце і знову обваляти в сухарях. Так підготувати всі 4 котлети.

5. Котлети смажать у фритюрі протягом 7-8 хвилин (не хвилюйтеся цього часу достатньо для прожарювання). Можна використовувати глибоку каструльку і рослинне масло.
Котлети по-київськи



Котлети по-київськи



Інгредієнти:

4 філе курячої грудки,
100 р. вершкового масла,
1 яйце,
50 мл молока,
100 г. пшеничного борошна,
120 р. панірувальних сухарів,
сіль,
чорний мелений перець,
рослинна олія

Приготування:

Дістати попередньо вершкове масло з холодильника.
Нарізати зелень і змішати з вершковим маслом. Розділити на 4 частини і прибрати в холодильник.
Кожну грудку розділити на велике і мале філе, зробити поздовжні надрізи (як би распластать їх) і відбити.
Натерти сіллю і перцем. Дістати масло з холодильника.
На велике філе викласти по шматочку масла, накрити зверху малим філе, загорнути і викласти на дошку швами вниз. Прибрати в морозилку на 10-15 хвилин.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Дістати котлети. Збити яйце з молоком, вмочити котлети, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйце з молоком і обваляти в сухарях. Повторити.
У глибокій сковороді розігріти рослинне масло (масла повинно бути стільки, щоб котлети були в ньому на половину) і обсмажити котлети з двох сторін (спочатку смажити з боку шва).
Перекласти котлети на деко або форму для випікання і поставити запікатися на 10 хвилин.
Котлети по-київськи






Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"



Картопляні котлети з грибною підливою



Інгредієнти:

- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;

Приготування:

1. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак - в грибнойподливке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.
Картопляні котлети з грибною підливою






Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Курячі котлети "Ніжність"
Додаємо кефір,
Курячі котлети "Ніжність"
крохмаль,
Курячі котлети "Ніжність"
сіль і спеції
Курячі котлети "Ніжність"
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Курячі котлети "Ніжність"
Ось такий фарш у мене вийшов
Курячі котлети "Ніжність"
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко. До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика