вівторок, 30 липня 2013 р.

Сирна запіканка Тетяни Бабенко.

Сирна запіканка Тетяни Бабенко.



Я перепробувала з десяток різних рецептів сирної запіканки. Цей - самий вдалий, до того ж, він не містить борошна. Запіканка виходить ніжна і повітряна, як суфле.
500 г сиру
3 яйця (розділити жовтки і білки)
5 ст.л. манної крупи
3 ст.л. цукру
1 ч.л. ванільною есенції
1 ст.л. розпушувача

Нагріти духовку до 180 градусів. Всі інгредієнти змішати, крім яєчних білків. Білки збити в окремому посуді з дрібкою солі, до м'яких піків. Акуратно додати до сирної маси. Вилити готову масу в смазаную жиром вогнетривку форму і випікати 45 хвилин, поки верх не стане золотистого кольору. Подавати запіканку теплою, зі сметаною або варенням.
Сирна запіканка Тетяни Бабенко.



Повітряна запіканка з гарбузом



500 г гарбуза
200 г сиру
100 г манки
250 мл молока
150 г цукру
3 яйця
15 г вершкового масла
50 г сметани

Гарбуз чистимо, нарізаємо скибочками, складаємо в каструльку, заливаємо підсоленою водою і варимо хвилин 15. Воду зливаємо і гарбуз збиваємо блендером. З молока і манки варимо густу кашу. Змішуємо гарбузове пюре з кашею, додаємо яйця, сир, цукор і все ретельно перемішуємо. Розігріваємо духовку до 180 градусів, форму змащуємо маслом, ставимо в духовку на 25 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Повітряна запіканка з гарбузом



Запіканка



Ирченок Строганова
На маленьку порцію:
250г.творога
50г.сахара
50г.манки
25г.молока
25г масла сливоч
1 яйце
ваніль

Все перемішала блендером
Дала настоятися 30 хв. щоб манка набухла
Запікати
Запіканка






КАНАДСЬКА ГАРБУЗОВО-ЯБЛУЧНО-СИРНА ЗАПІКАНКА З КОРИЦЕЮ.



Тетяна Бабенко

500 г гарбуза, очистити, нарізати кубиками і відварити до готовності.
Гарячу гарбуз помолоти блендером з 2 ст.л.манки, 1 ст.л. цукру і щіпку ваніліну, залишити під кришкою на 30 хвилин.
4 яблука очистити,нарізати часточками, різати тонко і скропити соком половинки лимона, прогріти на сковородочке.
Сир 9% 400г перемішати з 2 ст.л. цукру, 2 жовтками і 2 збитими білками.
В гарбуз додати 2 ст.л. панірувальних сухарів, 1 яйце, все перемішати.
Змастити форму маслом(це важливо), далі викладаємо гарбузовий шар, далееприсыпаем трохи корицею,далі яблука і завершуємо шаром сиру, запікаємо при 170С 1 годину, далі дістаємо і даємо повністю охолонути.

Верх присипаємо цукровою пудрою і угощаемся!
Це божественно смачно(навіть для тих хто гарбуз терпіти не може)!!!
КАНАДСЬКА ГАРБУЗОВО-ЯБЛУЧНО-СИРНА ЗАПІКАНКА З КОРИЦЕЮ.



Смугаста запіканка.



Олена Батухтина
Смугаста запіканка
Сир - 400 грам;
Фарш - 400 грам;
Обсмажені гриби - 4 ст. ложки;
Часник - 2 зубчики;
Тертий сир - 100 грам;
Спеції за смаком
Фарш (у мене яловичий) змішати з готовими, дрібно порізаними обсмаженими грибами і часником. Сир змішати з тертим сиром. По черзі смужками викласти у форму фарш і сир і запекти при 200 градусах протягом 30 хвилин.
Смугаста запіканка.






Сирно-бананова запіканка в мультиварці.



Запіканка - страва дуже популярна і улюблена багатьма. Це і не дивно, адже воно дуже смачне, швидко і легко готується і не потребує особливих кулінарних навичок. Більшість з нас уявляє запіканку смачним десертом з сиру, але це блюдо може бути різним. Запіканка може бути картопляна, кабачкова, манна, сирна, овочева і навіть м'ясна, але сирна найбільш популярна.
Якщо всі перераховані вище запіканки є поживними та смачними стравами, то сирна запіканка ще й дуже корисна, так як містить білок та кальцій, необхідні для формування кісток і м'язів. Вона незамінна для тих, хто займається спортом, багато працює фізично і потребує швидкого відновлення сил. Сирно-бананова запіканка корисна не тільки для м'язів, але і для мозку, так як банан є відмінним джерелом глюкози. Втоми після розумової роботи, потрібна підзарядка? Тоді запіканка стане ідеальним варіантом для вечері.

Час приготування: 60 хв
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_запеканки #из_творога

Вам буде потрібно:

сир - 500 г
сметана - 3 ст.л.
манна крупа - 3 ст.л.
яйця - 4 шт.
цукор - за смаком
банани - 3 шт.
ванілін
щіпка солі

Як готувати:

1. У миску кладемо манну крупу, додаємо сметану і перемішуємо. Залишаємо набухати на 30 хвилин (але можна і довше).

2. В іншу чашку кладемо сир (у разі якщо сир зернистий - пропускаємо його через м'ясорубку або протираємо через сито). Додаємо цукор, ванілін, яйця, щіпку солі і добре перемішуємо.

3. Викладаємо набряклу манку зі сметаною.

4. Збиваємо блендером. Додаємо нарізані банани.

5. Продовжуємо збивати до отримання однорідної маси.

6. Змащуємо чашу від мультиварки маслом, посипаємо манкою (для того щоб краще вынималось після закінчення випічки). Викладаємо сирно-бананову масу і розрівнюємо.

7. Вибираємо режим «Випічка» 45 хвилин. Закриваємо кришку і натискаємо «Старт».

8. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо нашу сирну запіканку і встановлюємо режим «Випічка» ще на 15 хвилин.

9. Після приготування даємо запіканці постояти при закритій кришці на режимі «Підігрів» 20 хвилин. Потім відкриваємо кришку і остуджуємо.

10. Повністю остиглу сирну запіканку з бананом дістаємо за допомогою вкладиша - пароварки.

Бананово-сирна запіканка в мультиварці виходить дуже ніжна і смачна, дуже схожа на суфле.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Сирно-бананова запіканка в мультиварці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика