неділя, 28 липня 2013 р.

Лимонний джем

Лимонний джем



Інгредієнти:
Лимон - 1 кг
Вода - 2 л
Цукор-пісок - 3 кг

Приготування:
Я робила джем з одного лимона, вагою приблизно 150 р. Ще мені знадобилося на один такий лимон 300 мл води і 450 г цукру.
Лимон ретельно промити і порізати тонкими скибочками. Можна дрібніші, ніж це зробила я, але я люблю використовувати такі скибочки як цукати і додавати в сирники, випічку. Видалити кісточки, інакше джем буде гірким.
Лимонні скибочки покласти в емальований посуд, залити водою і залишити на добу.
Через добу варити лимони під кришкою до тих пір, поки шкірка не почне раздавливаться пальцями. Тоді додати до них цукор і кип'ятити ще 20 хв.
Після цього вилити джем в чисту суху банку і поставити банку в гарячу воду до повного охолодження.
Лимонний джем



Персиковий джем з імбиром



Інгредієнти:
6 великих персиків
1 склянка цукру
2 столові ложки нарізаного імбиру
1 столова ложка лимонного соку
1/4 чайної ложки солі

Приготування:
Персики закиньте в киплячу воду на хвилину, потім промийте під холодною водою, очистіть від шкірки. Вийміть кісточки і розрізати на часточки. Їх помістіть в блендер або кухонний комнайн і збийте. У середній каструлі змішайте подрібнені персики, цукор, імбир, лимон, сіль. Поставте на середній вогонь і, періодично помішуючи, готуйте до загустіння близько 30 хвилин. Знімайте з вогню, перелийте в банку і остудіть. Зберігайте в холодильнику до місяця.
Персиковий джем з імбиром



Джем з малини


________________________________
Варити джем (варення) з малини можна 2 способами - вибирайте який рецепт Вам по душі.

Перший спосіб:

пропорція:
•на 1 кг малини 1 кг цукрового піску і 430 г води.
Малину перебрати при необхідності промити.
Закип'ятити цукровий сироп 70% концентрації( пропорції див. вище).

Підготовлену малину занурюємо в киплячий цукровий сироп і уварюють до готовності, знімаємо пінку періодично... Варити джем з малини можна по своєму смаку - чим довше ви варите тим більш густим і в'язким він буде...

У киплячому стані джем розфасовуємо в заздалегідь приготовлені (вимиті та простерилізовані на пару) банки, герметично укупориваем металевими кришками, перевертаємо шийкою вниз і залишаємо поступово охолоджуватися.

Другий спосіб:

пропорція :
•на 1 кг малини 1 кг цукру

Підготовлену малину поміщаємо в емальований таз або каструлю (все залежить від обсягу ягід), пересипаючи її половинним кількістю цукру (500 г цукру на 1 кг малини) і залишаємо на 4-6 годин.

Після вистоювання малиновий сік зливаємо і додаємо цукор (500г на 1 кг малини) кип'ятимо і варимо протягом 5 хвилин, після цього сироп виливаємо в малину і варимо до готовності.

Потім, уварений малиновий джем, має температуру 90-95 градусів («перлове кипіння»), розфасовуємо в гарячі банки, накриваємо кришками і встановлюємо в ємність з водою, нагрітою до 70-75 градусів для стерилізації.

Час стерилізації при 100 градусах для банок місткістю
• 0,5 л - 10 хв
• 1 л - 15 хв.

Після обробки банки герметично закупорюють кришками, перевертають вниз шийкою і залишають поступово охолоджуватися.

Ось і все готуйте на зиму джем з малини будь-яким вподобаним Вам, способом і насолоджуйтеся взимку чудовим смаком ароматом річної малини!
Джем з малини






Лимонний джем



Інгредієнти:

● Лимон - 1 кг
● Вода - 2 л
● Цукор-пісок - 3 кг

Приготування:

Я робила джем з одного лимона, вагою приблизно 150 р. Ще мені знадобилося на один такий лимон 300 мл води і 450 г цукру.
Лимон ретельно промити і порізати тонкими скибочками. Можна дрібніші, ніж це зробила я, але я люблю використовувати такі скибочки як цукати і додавати в сирники, випічку. Видалити кісточки, інакше джем буде гірким.
Лимонні скибочки покласти в емальований посуд, залити водою і залишити на добу.
Через добу варити лимони під кришкою до тих пір, поки шкірка не почне раздавливаться пальцями. Тоді додати до них цукор і кип'ятити ще 20 хв.
Після цього вилити джем в чисту суху банку і поставити банку в гарячу воду до повного охолодження.
Лимонний джем



Варення з журавлини і яблук



Інгредієнти:
-журавлина 0,5 кг
-яблука 0,5 кг
-желфикс 1 пачка 2:1
-цукровий пісок 0,5 кг

В чашу хлібопічки всипати желфикс. Яблука дрібно нарізати і покласти в хлібопічку. Додати ягоди.
Всипати 2 ст. л. цукрового піску. Поставити на режим джем. Через 20 хвилин всипати залишився цукровий пісок.
Готовий джем остудити, розкласти по банках і зберігати в холодильнику. Якщо ви збираєтеся його закривати, то складайте його гарячим в підготовлені банки.

Приємного апетиту!
Варення з журавлини і яблук






Як приготувати апельсиновий джем.



Інгредієнти:

Апельсини - 5 шт.
Лимони - 2 шт.
Цукор-пісок - 500 р.
Вода - 200 мл

Приготування:

Етап 1 Апельсини і лимони добре вимити (краще щіткою, щоб видалити віск, яким може бути покрита шкірка), після чого залити окропом і потримати в ньому 5-10 хвилин. За цей час у воду перейдуть не потрібні нам речовини, якими обробляють фрукти.

Етап 2 Із трьох апельсинів і обох лимонів натерти цедру (тонкий верхній шар). Це зручніше за все робити за допомогою дрібної терки, але можна зняти цедру і гострим ножем (не торкаючись білої частини), а потім нарізати дуже тонкою соломкою.

Етап 3 Тепер з цитрусових потрібно вичавити сік. Якщо ви робите це вручну, легше всього розрізати плоди на 4 часточки і вичавлювати сік з кожної. Можна також робити сік за допомогою соковижималки для цитрусових або простий соковижималки, тоді фрукти треба попередньо очистити від шкірки. Шкірку не викидайте, в ній міститься найбільше пектину, який допоможе загуснути готовому джему.

Етап 4 Одержаний сік налийте в просторий посуд, придатну для мікрохвильової печі, додати 200 мл води і цедру.Снятую білу частину шкірки загорніть в марлю і теж опустіть у сік, її треба буде варити до додавання цукру разом з соком, щоб витягти з неї потрібний нам пектин.

Етап 5 Накрийте плівкою і варіть в печі на повній потужності 20-25 хвилин, поки шкірка не розм'якшиться. Вийміть її, відіжміть і викиньте.

Етап 6 Додайте цукор, розмішайте і варіть ще 30 хвилин на повній потужності. Поглядає, щоб нічого не втекло.

Етап 7 Готовий джем повинен добре увариться. Для перевірки трохи гарячого джему і капніть на блюдце. При охолодженні джем повинен помітно загусати.

Етап 8 Готовий гарячий джем перекладіть в чисті банки (для довгого зберігання їх потрібно простерилізувати) і добре охолодіть.
Приємного апетиту!
Як приготувати апельсиновий джем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика