понеділок, 29 липня 2013 р.

Закуска з баклажанів з помідорами на зиму

Закуска з баклажанів з помідорами на зиму



Баклажани - 1 кг
Цибуля - 400-500 г
Помідори - 600 г
Соняшникова олія - 0,5 л
Сіль і перець

1. Баклажани вимити і відокремте зайві «хвостики». Дрібно поріжте їх кубиками, потім злегка обсмажте на соняшниковій олії.

2. Почистіть і подрібніть цибулю, обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору.

3. Тепер дрібно поріжте помідори. Складіть всі разом в ємність, перемішайте, попередньо додавши солі і перцю за смаком. Доведіть на повільному вогні до кипіння.

4. Підготуйте скляні банки - гарненько вимийте і стерилізуйте.

5. Закипілу закуску розкладіть по банках і поставте стерилізувати: півлітрові - 40-45 хвилин, літрові - 50-60 хвилин

6. Вода повинна покривати банки, лише доходячи до звуження шийки. Обов'язково накрийте банки стерилізованими кришками. Після закінчення покладеного часу, обережно вийміть їх з киплячої води і закатайте.

7. Закатані банки поставте догори дном близько один до одного, укутайте і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!
Закуска з баклажанів з помідорами на зиму



Закуска "Пеньочки"



Інгредієнти:

●250 г свинини
●50 г грибів (печериці)
●3 яйця
●1/2 цибулі
●30 р борошна
●сухарі панірувальні
●олія рослинна
●зелень
●сіль
●перець чорний (мелений)

Інгредієнти:

Починаємо роботу з приготування омлету. Обсмажуємо цибулю та гриби. Збиваємо яйця, додаємо нарізану зелень, борошно, гриби з цибулею, перемішуємо, виливаємо на сковороду і обсмажуємо з двох сторін омлет. Відрізаємо свинячий биток і добре відбиваємо його з двох сторін. Солимо і перчимо за смаком. Зверху викладаємо омлет і звертаємо щільним рулетом.
Рулет складаємо зубочистками, в борошні, яйцях і сухарях.
І обсмажуємо у фритюрі 10 хвилин.
Щоб повністю бути впевненими в готовності рулету, можна відправити його в духовку, хвилин на 15-20, прикривши фольгою. Шпажки знімаємо, рулет нарізаємо на "пеньки". Прикрашаємо зеленню.
Закуска "Пеньочки"






Закуска з баклажанів



Баклажани порізати кружальцями(0.5-1 см), замочити в соляному розчині на 30 хв.
Вийняти
з води, обсушити, обсмажити з 2-х сторін в рослинному маслі. Викласти
у форму для запікання, зверху покласти шар помідор, майонез з
часником, посипати тертим сиром і запікати 10 хв. Готову страву
посипати зеленню. Можна подавати, як гарячу і холодну закуску.
Закуска з баклажанів



Гаряча закуска «Золота курочка»



Інгредієнти:

• 1 кг курячого м'яса
• 2 ст. л. соєвого соусу
• 100 г томатної пасти
• 100 г майонезу
• 4 зубчики часнику
• сіль, перець
• рослинна олія для смаження

Приготування

Розрізати курку на порційні шматки, помити і обсушити.
Перекласти шматки у посуд з кришкою для маринування.
До курки додати соєвий соус, томатну пасту, майонез, видавити часник, посолити і поперчити.
Гарненько перемішати з куркою і помістити в холодильник, через хвилин 15-20 повторити перемішування.
Через 1 годину додати пшеничне борошно до утворення консистенції маринаду, як у рідкого тіста для кляру. Все добре перемішати.
Всього маринувати в холодильнику 2-3 години.
Перед обсмажуванням замариноване м'ясо ще раз добре перемішати.
Деко змастити рослинному маслом, викласти замариновані шматки курячі і запікати при 200 гр. З близько 40 хвилин.
Закуску подати на стіл гарячою.
Гаряча закуска «Золота курочка»






Брускетта - літня закуска.



Інгредієнти:

Багет французький - 4 шматочка.
Часник - 2-3 зубчики.
Помідори - 2 шт.
Базилік - гілочка.
Сир - 100 р.
Оливкова масло - 2-3 ст.л.
Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування:

Етап 1. Нарізати помідори кубиками.
Етап 2. Листочки базиліка згорнути трубочками і порізати. Посолити, можна трохи поперчити. Додати оливкову олію. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на годинку, щоб помідори замариновались.
Етап 3. Нарізати багет, полити трохи оливковою олією і поставити в духовку підсушитися.
Етап 4. Сир натерти на крупній тертці.
Етап 5. Підсушений багет натерти часником, просто шматочком.
Етап 6. Укладаємо замариновані помідори на підсушений багет і зверху посипаємо сиром.

Приємного апетиту!



Оригінальна французька закуска.



Інгредієнти:

білки яєчні - чотири штуки.
сир твердий - 200 грам

борошно пшеничне - одна столова ложка
рослинна олія - для фритюру
зелень петрушки
перець чорний мелений
сіль

Приготування:

Білки зіб'ємо, потроху додаючи тертий сир. Отриману масу посолити, поперчити.

Зробимо невеликі кульки, обваляем їх у борошні і обсмажимо в розігрітому маслі. Коли кульки збільшаться в обсязі, потрібно виймемо їх з сковороди шумівкою і підсушити. Подаємо, виклавши на підігріте блюдо і посипати зеленню петрушки.






Закуска на чіпсах: 7 варіантів оригінальної начинки



1. Закуска на чіпсах «Сирна»
сир «Російський»
помідори
зелень
часник
домашній майонез
чіпси Pringls
маслини і оливки для прикраси

2. Закуска на чіпсах «Острів скарбів»
крабові палички
зелена цибуля
сир «Російський»
червона ікра
домашній майонез
чіпси Pringls

3. Закуска на чіпсах «Гості на порозі»
терта сира морква
сир «Російський»
часник
домашній майонез
чіпси Pringls

4. Закуска на чіпсах «Паштетних»
будь паштет (домашній або купувальний)
оливки для прикраси
петрушка
зелена цибуля
чіпси Pringls

5. Закуска на чіпсах «Морське спокуса»
плавлений сирок
свіжі помідори
крабові палички
кріп і петрушка
маслини для прикраси
домашній майонез
чіпси Pringls

6. Закуска на чіпсах «Viva Італія»
свіжий помідор
каперси
тертий сир пармезан
часник
домашній майонез
сухі середземноморські трави, або свіжий базилік
слабосолона сьомга
чіпси Pringls

7. Закуска на чіпсах «Ніжність»
креветки
авокадо
петрушка
помідор
домашній майонез
чіпси PringlsЗакуска на чіпсах: 7 варіантів оригінальної начинки

1. Закуска на чіпсах «Сирна»
сир «Російський»
помідори
зелень
часник
домашній майонез
чіпси Pringls
маслини і оливки для прикраси

2. Закуска на чіпсах «Острів скарбів»
крабові палички
зелена цибуля
сир «Російський»
червона ікра
домашній майонез
чіпси Pringls

3. Закуска на чіпсах «Гості на порозі»
терта сира морква
сир «Російський»
часник
домашній майонез
чіпси Pringls

4. Закуска на чіпсах «Паштетних»
будь паштет (домашній або купувальний)
оливки для прикраси
петрушка
зелена цибуля
чіпси Pringls

5. Закуска на чіпсах «Морське спокуса»
плавлений сирок
свіжі помідори
крабові палички
кріп і петрушка
маслини для прикраси
домашній майонез
чіпси Pringls

6. Закуска на чіпсах «Viva Італія»
свіжий помідор
каперси
тертий сир пармезан
часник
домашній майонез
сухі середземноморські трави, або свіжий базилік
слабосолона сьомга
чіпси Pringls

7. Закуска на чіпсах «Ніжність»
креветки
авокадо
петрушка
помідор
домашній майонез
чіпси Pringls
Закуска на чіпсах: 7 варіантів оригінальної начинки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика