вівторок, 30 липня 2013 р.

Вівсяна запіканка з бананами.

Вівсяна запіканка з бананами.



Інгредієнти:

Розпушувач - 1 ч.л.
Молоко - 2 склянки.
Мед - 3 ч.л.
Банани - 2 шт.
Пластівці вівсяні - 2 склянки.
Сіль - щіпка.

Спосіб приготування:

Етап 1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки.
Етап 2. В окремому посуді змішати вівсяні пластівці з розпушувачем, сіллю, молоком, медом і яйцем.
Етап 3. Вилити масу в форму, зверху викласти шматочки бананів.
Етап 4. Випікати 30-40 хвилин.

Приємного апетиту!



Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
600 г картоплі
150 г цибулі
150 г сиру (напівтвердого або твердого)
сметана (10-20%) або майонез
рослинна олія
сіль
перець
Рецепт приготування
Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання).
Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу).
Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі.
Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.
Сир натерти на середній тертці.
У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити.
Змастити сметаною.
Викласти гриби, трохи посолити, поперчити.
Змастити сметаною.
Викласти цибулю.
Викласти залишився картоплю.
Посипати сиром.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Запіканка з грибами і картоплею



Запіканка в лаваші



Це просте, швидке і смачне блюдо.

1. Обсмажити фарш з цибулею.
2. На листи лаваша (тонкого) викласти обсмажений фарш з цибулею,
зелень, кружечки помідорів (я ще додала трохи солодкого перцю)
3.Лаваш туго згорнути рулетом і укласти у форму, змащену маслом і злегка присипану сухарями. Намагайтеся, щоб лаваші вляглися плотненько один до одного, щоб заливка "втекла" на дно форми, а покривала всі наші рулетики.
4.Приготовить заливку:

●3 яйця
●2/3 склянки сметани
●1/3 склянки майонезу
●Сіль, перець та ін спеції за смаком

5.Заливаем підготовлені рулети.
Можна посипати тертим сиром і в духовку до зарум'янювання.
Готове.
Запіканка в лаваші






Запіканка з вівсяних пластівців.



Інгредієнти:

Вівсяні пластівці - 1 стакан.
Яйця - 1 шт.
Цукор - 1 ст.л.
Молоко - 3 склянки.
Масло рослинне - 1 ст.л.
Панірувальні сухарі - 1 ст.л.
Сіль - щіпка.

Спосіб приготування:

Етап 1. З вівсяних пластівців і молока зварити кашу.
Етап 2. У готову кашу додати яйце, цукор, сіль, перемішати.
Етап 3. Підготовлену масу викласти у ємність для випікання, змащену маслом і посипану планувальними сухарями. Можна зверху змастити яйцем і полити сметаною.
Етап 4. Випікати в духовці до рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!



Сирно-яблучна запіканка з ароматом кориці


160 ккал/100 гр

Для приготування смачної та простої у приготуванні сирно-яблучної з ароматом кориці запіканки вам знадобитися:
- 500г сиру;
- 4 яйця;
- 4ст.л. борошна;
- 3ст.л. цукру;
- щіпка ваніліну;
- 2 яблука;
- кориця.

Приготування:

Збийте яблука з цукром, додайте ванілін або кілька крапель ванільною есенції. Продовжуючи збивати яйця, додайте потроху сир і борошно. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Одне яблуко порізати кубиками і посипте корицею. Викладіть його в форму для випікання і залийте сирною масою. Друге яблуко розрізати на половинки і наріжте дуже тонкими часточками (це можна зробити за допомогою приладу для чищення картоплі). Викладіть їх на сирну масу і посипте корицею. Запіканка повинна випікатися в духовці близько півгодини при виставленої температурі 200 градусів.
Готову сирно-яблучну запіканку найкраще зробити ввечері і залишити на ніч відстоятися. На сніданок полийте її варенням або розтопленим шоколадом і подавайте на стіл.
Сирно-яблучна запіканка з ароматом кориці






Куряча запіканка



Вам знадобиться:

~1,2 кг. курячого фаршу
4 скибочки білого батона без кірки
150 мл. молока
1 яйце
1 цибулина
500 гр. свіжих грибів (я використовувала білі, можна взяти будь-які інші за своїм смаком). Думаю, цілком можна спробувати і з мариноваными.
2-3 зубчики часнику
пучок петрушки
сіль
раст. олія для обсмажування грибів
щіпка чорного меленого перцю (факультативно)

Приготування:

1. Цибулю і гриби ріжемо на шматочки, підсмажуємо на сковорідці з раст. маслом до готовності.
2. Хліб добре розмочуємо в молоці близько 10-15 хвилин, злегка віджимаємо, додаємо у фарш, ретельно перемішуємо, щоб шматочків хліба не залишилося.
3. Додаємо яйце, сіль, перець, все добре перемішуємо. Викладаємо половину фаршу у форму (я використовувала силіконову 23 див.), розрівнюємо. На нього викладаємо гриби з цибулею. Зверху - другу половину фаршу.
4. Накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200 С духовку.
5. Запікаємо 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо з духовки, перевертаємо на блюдо і посипаємо рубаною петрушкою.



Сирно-бананова запіканка



Інгредієнти:

500 г сухого нежирного сиру,
250 г йогурту,
2 яйця,
4 білка,
4 ст.л. борошна,
2 банана,
150 г цукру,
сік і цедра половини лимона,
1 ч.л. ванільного цукру,
щіпка солі.

Сир змішати з йогуртом і бананом і перетерти блендером до отримання однорідної маси.

Не перестаючи помішувати, поступово додати борошно, цукор, яйця, лимонний сік і терту цедру, ванільний цукор і сіль.

Білки збити і ввести в отриману масу. Отриману суміш обережно перекласти у форму для запікання, змащену олією (краще роз'ємну).

Випікати 50-60 хв. при 180 град., визначаючи готовність за допомогою дерев'яної палички. Вийняти з форми, дати повністю охолонути, прикрасити бананами.






Сирна запіканка "Зебра"



Інгредієнти на 10 порцій :

Сир напівжирний (500 р.)
Цукор (5 ст.л.)
Куряче яйце (2 шт.)
Манна крупа (4 ст.л.)
Кухонна сіль (2 р.)
Какао-порошок (1 ст.л.)
Ванілін (2 р.)
Молоко (150 мл)

Приготування:

У сир кладемо цукор, ваніль, сіль і яйця. Перемішуємо. Потім додаємо молоко і манну крупу. Добре перемішуємо.

Тісто ділимо приблизно на дві частини. В одну додаємо какао. Форму для запікання змащуємо маслом і починаємо викладати по черзі то біле тісто, то коричневе.

І так, поки не закінчиться тісто. Приготувати цю запіканку можна двома способами. Поставити в духовку хвилин на 35-40 при температурі 170-175 градусів. Я запікала в мікрохвильовій печі. Для цього ставимо форму з тестом в піч. Вмикаємо максимальну потужність(у мене 750) і встановлюємо таймер на 10 хвилин.

Через 10 хвилин запіканка готова . Нехай постоїть в мікрохвильовці ще 2 хвилини. Дістаємо з форми, охолоджуємо і розрізаємо на порції. Можна перевернути і посипати шоколадом, але це по вашому смаку.
Сирна запіканка "Зебра"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика