середа, 31 липня 2013 р.

Цвітна капуста в томаті на зиму..

Цвітна капуста в томаті на зиму..



Інгредієнти

1 качан цвітної капусти
1,2кг помідор
80-100гр.болгарского перцю
1-2 моркви
1луковица(за бажанням)
5-7зубчиков часнику
пучок петрушки
2 ст.л солі
150,0гр.раст.масла
100-120гр.сахара
1ч.л оцту 70%

Спосіб приготування

Капусту розібрати на суцвіття,злегка (1-2 хв )бланшувати в підсоленій воді
Помідори обдати окропом,зняти шкірку і порізати на шматочки(можна пропустити через м'ясорубку)
Перець порізати кусочками.Морковь натерти на крупній тертці,часник і петрушку дрібно порізати.
Помідори,морква,цибуля і перець помістити в каструлю,додати масло,цукор,сіль ,довести до кипіння. Потім додати капусту.Тушить на повільному вогні хвилин 10-15.
В кінці додати оцет,часник і петрушку.Закрутить в стерилізовані банки.
Цвітна капуста в томаті на зиму..



Огірки в капустяних листках



Не за горами у нас вже сезон консервування, так що підбираємо знову цікаві рецепти заготовок. Ви робили хто небудь таку закатку, як огірки в капустяному листі ? Якщо немає, то беріть рецепт на озброєння. Дуже смачно.

Інгредієнти:
Огірки
Капуста
Хрін
Кріп
Часник
Листочки смородини
Сіль
Цукор
Оцет
Кількість продуктів залежить від кількості закритих банок.

В 3-х літрові банки укладаємо листя хрону, кріп, листя смородини, 2-3 зубки часнику. У огірків зрізаємо кінчики і загортаємо кожен огірочок в капустяний лист, складаємо в підготовлені банки. Заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 20-30. Воду зливаємо в каструльку і готуємо маринад: на одну 3-х літрову банку 1,5 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру. Вливаємо в банку 70мл. 9% , потім заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо хвилин 15, закатуємо стерилізованими кришками.
Огірки в капустяних листках






Гостренькі капуста швидкого приготування


_______________________________________________
Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!

Приготування:
Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.

Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно -)
Гостренькі капуста швидкого приготування



Бомбова капустка



Інгредієнти:

-2 кг капусти
-0,4 кг моркви
-4 часточки - часнику
-можна додати яблуко, буряк
Маринад:
-150 мл - раст.масло
-150 мл - 9 % оцту
-100 гр. - цукру
-2 ст.л. солі
-3 шт. - лавр.листа
-5-6 горошин чорного перцю
-0,5 л - води

Приготування:

1. Всі нашаткувати, моркву натерти, часник порізати пластинками. Укласти щільно в банку.
2. У каструлю залити всі компоненти для маринаду і все прокип'ятити 5 хв. Залити киплячим маринадом капустку.
3. Вранці готове! Можна їсти!
Бомбова капустка






"Кулеб'яка з капустою"



Інгредієнти:

Сироватка (або молоко) - 200 мл
Маргарин (або вершкове масло,40 гр. в тісто + 1 ст. ложка в начинку) - 40 г
Масло рослинне - 3 ст. л.
Яйце куряче (1 в тісто + 1 в начинку і для змащування) - 3 шт
Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
Сіль - 0.5 ч. л.
Цукор-пісок - 1 ч. л.
Борошно пшеничне - 2-2 .5 скл.
Капуста (1/4 вилка)
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Зелень (кропу за смаком)

Спосіб приготування:

В теплій сироватці або молоці розчинити дріжджі, цукор і сіль, додати трохи борошна, розмішати. Окремо в мисці змішати розтоплений маргарин або вершкове масло, яйце і рослинне масло, перелити суміш в тісто, підсипаючи просіяне борошно замісити м'яке тісто, перекласти його у змащену олією каструлю, накрити і поставити в тепло на 1 годину.
Капусту дрібно нашаткувати, цибулю так само порізати дрібно,у сковороді розігріти трохи рослинного масла,обсмажити до прозорості цибулю,потім капусту щоб вона теж стала трохи прозорою,потім додати дрібно порізану зелень,сіль і перець, накрити кришкою і згасити іноді помішуючи капусту на невеликому вогні до м'якості. В кінці готування додати вершкове масло і вбити яйце, помішуючи, поки яйце не згорнеться, начинка готова.Подошедшее тісто перекласти на стіл, посипаний борошном, можна відразу відщипнути шматочок для прикраси, розкачати в прямокутний пласт, змастити трохи маслом.
Розкласти начинку на пласт, трохи відступаючи від краев.Аккуратно скласти тісто до половини.
А потім другий раз, намагаючись, щоб шов виявився накритий тестом.противень застелити промасленим папером(у мене на фото фольга т. к. пергамент закінчився, як завжди, не до речі), акуратно тримаючи за краї перекласти рулет на деко, намагаючись шов прикрити тістом, підвернути краю, остаточно надати кулебяке гарний рівний вигляд, прикрасити, зробивши візерунки з шматочка тіста, дати підійти ще хвилин 15. Нагріти духовку на 200 градусів, кулеб'яку змастити яйцем, зробити кілька проколів виделкою по поверхности.Выпекать до золотистого кольору. Готову кулеб'яку остудити трохи на деку а потім перекласти, акуратно, на решітку (обережно,вона дуже ніжна!), остудити, прикривши чистою серветкою, потім порізати на порційні шматочки.
"Кулеб'яка з капустою"



Гостренькі капуста швидкого приготування



Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" зі столу!

Інгредієнти:
- 2 кг свіжої капусти
- 3 морквини
- 4 зубчики часнику

Для маринаду:
- 1 л води
- 1/2 склянки цукру
- 2 столові ложки крупної солі
- 10 шт перцю горошку
- 5 гвоздичок
- 4 лаврових листа
- 1/2 склянки рослинного масла
- 1/2 склянки оцту

Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці, 4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру, 2 столові ложки крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.

Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
Гостренькі капуста швидкого приготування

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика