субота, 27 липня 2013 р.

Булочки з бананом і шоколадною пастою

Булочки з бананом і шоколадною пастою



Час приготування: близько 30-40 хвилин.

Інгредієнти на 16 порцій:

для сирного дріжджового тіста:

дріжджі сухі швидкодіючі - 1,5 чайної ложки;
борошно вищого сорту - 460 м;
молоко - 240 мл;
сир - 180 г;
яйце - 1 штука;
цукор-пісок - 3 столові ложки;
сіль - 1 чайна ложка;
вершкове масло (вершковий маргарин) - 100 г;

для начинки:
стиглий банан - 2 штуки;
шоколадна паста - 4 чайні ложки
для обмазки:
вершки 10% - 2 столових ложки;
а також:
рослинна олія - 1 столова ложка.

Приготувати із заявлених інгредієнтів сирне дріжджове тісто.

Приготоване тісто розділити на 4 частини.

Кожну частину тіста розкачати в пласт товщиною близько 5 мм За допомогою склянки вирізати кружечки з тіста діаметром близько 5 див. тісто знову зібрати в ком, знову розкачати і знову вирізати кружки.

Банан очистити від шкірки і порізати кружальцями товщиною близько 5 мм.

На кружальце тіста покласти ¼ чайної ложки шоколадної пасти. На шоколадну пасту покласти шматочок банана. Банан накрити наступним колом тесту. Процес - шоколадна паста - банан - гурток тесту повторити 3 рази. Повчиться ось така шарувата «башточка». Таким же чином сформувати інші хлібні заготовки. У мене вийшло 16 штук.

Збираємо булочки

Отримані «башточки» укласти боком в порційні форми для випічки, змащені всередині рослинним маслом. Якщо у Вас таких немає, то сміливо використовуйте силіконові форми для випічки. Не варто турбуватися, якщо форма для випічки здасться Вам великий, пам'ятаємо, що під час випічки хліб збільшиться в розмірі. Накрийте його рушником і залиште для вистоювання хвилин на 20
Змастіть тісто зверху вершками за допомогою силіконової пензлика.

Випікати булочки в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин. Готові булочки витягнути з духовки і остудити. Остиглий хліб витягнути з формочок.
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою
Булочки з бананом і шоколадною пастою



Ніжні дріжджові булочки з начинкою



компоненти:
250 г вершкового масла або маргарину
4 склянки борошна (склянка потужності. 250мл)
1/2 склянки густої сметани - чим жирніше, тим краще
1 яйце
5 г дріжджів
4 чайних ложки цукру
1/3 чайної ложки солі

Крем -

1/2 цибулі
1 чайна ложка вершкового масла
4 товстих скибочки ковбаси Краків
3 столові ложки нарізаної зеленої цибулі
200 г вершкового сиру( твердий сир теж підійде)
1 яйце
за смаком: сіль, перець, зелень, перець чорний мелений, подрібнені сушені помідори або томат паста

Підготовка:

Замісити досить м'яке тісто. Потім тісто розкачати ,вирізати кружки і помістити у форми для кексів. Покласти начинку і випікати 20-30 хвилин при 180*

Начинка: Розтопити вершкове масло в сковороді, додати нарізану цибулю і дрібно нарізану ковбасу кубиками (можна використовувати шинку ) Всі підсмажити . Залишити охолоджуватися. Потім додати сир, цибуля, жовтки і спеції за смаком (близько 1/3 чайної ложки томат, 1/3 чайної ложки перцю, зеленої цибулі, чорний перець і трохи солі за смаком), змішати . Білки збити в жорсткі піки і акуратно все змішати .
Ніжні дріжджові булочки з начинкою






Булочки з корицею



Тобі знадобиться:
Для тіста:
- 450-500г борошна
- 100 грам вершкового масла
- 1 яйце
- 70 грам цукру
- 6 грам сухих дріжджів
- 250 мл молока
- щіпка солі
Для начинки:
- 6 ст.л цукру
- 3 ч.л кориці
- Цукрова пудра для прикраси

Приготування:
Зроби опару. Дріжджі, трохи теплого молока, чайну ложку цукру і столову ложку борошна змішай і залиште в теплому місці на 20 хвилин
Тим часом відріж 100 грам масла. І збий його з цукром.
Додай яйце і збиваємо до однорідності.
Туди ж додаємо молоко, борошно, сіль і опару. Заміси тісто.
Постав його в тепле місце на 1-2 години, накривши рушником, щоб воно збільшилося в два рази.
Дістань тісто, розкачати. Цукор змішайте з корицею і посипаємо рясно.
Згорни в рулет і поріж на шматочки.
Вистели форму папером і виклади майбутні булочки. Залиш на 20 хвилин, щоб вони трохи піднялися. Змащуємо яйцем
Відправ в духовку на 25-30 хвилин при 180 С.
Дістань і посип цукровою пудрою. Ще їх можна заливати сиропом або глазур'ю - дуже смачно!
Булочки з корицею
Булочки з корицею



Готуємо з ГАРНЕЦЬ!!!Булочки без яєць і дріжджів!mp4

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика