середа, 24 липня 2013 р.

Картопля по-болгарськи

Картопля по-болгарськи



Інгредієнти:

картопля - 6 шт.
сир - 500 г
масло вершкове - 100 г
яйця курячі - 2 шт.
йогурт (натуральний) - 250 мл

Приготування:

1. Збити сир з розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і перцем в однорідну масу. Якщо сир дуже щільний, його слід спочатку протерти через сито. Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими кружальцями.

2. У змащену маслом форму викласти третину гуртків картоплі, зверху розподілити третину сирної маси. Укласти ще одну третину картоплі і сиру. Викласти залишився картоплю і сир, вологою лопаткою розрівняти поверхню. Накрити форму фольгою, запнути краю. Поставити в розігріту до 190 °С духовку на 1 год 10 хв. Вийняти з духовки, фольгу зняти.

3. Зменшити температуру духовки до 180 °С. Збити яйця з йогуртом, сіллю і перцем в легку піну.

4. Полити цією сумішшю картоплю і повернути в духовку ще на 20 хв.
Картопля по-болгарськи



Картопляні крокети з шпиком



ІНГРЕДІЄНТИ:
800г картоплі
100г шпику
2 яйця
3 ст.л пармизана/твердого сиру
пучок петрушки
панировачные сухарі
сіль, ч.перец і мускатний горіх
рослинна олія для смаження

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- відварити картоплю до готовності, очистити від шкірки і перетерти в пюре
- порубати дрібно петрушку, шпик порізати на дрібні шматочки і додати всі до картоплі, посолити і поперчити за смаком, вбити яйця, додати сир
- ретельно все змішати
- наліпити крокетів у вигляді ковбасок
- за бажанням можна збити 1 яйце і занурити крокет в нього, а потім у панировачные сухарі, але я так не роблю, всім подобається і без яйця
- в воке або глибокій сковороді наколить рослинне масло і опустити туди крокети, по 3-4 шт одночасно, не більше... і щоб вони не торкалися один одного, інакше будуть все в тріщинах
- готові крокети викласти на паперові серветки
Картопляні крокети з шпиком






Картопляні крокети з грибами



Продукти:
Картопля 500 гр., цибуля ріпчаста 1 шт., гриби 5-6 шт., крохмаль картопляний 2 ст. ложки, масло рослинне 100 гр.

На рослинному маслі обсмажити цибулю порізану кубиками. Додати дрібно порізані гриби і все разом обсмажити хв 10. Поперчити, посолити за смаком.

Відварити картоплю в підсоленій воді. Злити майже всю воду (залишити 50 грам). Потовкти, додати 2 ст. ложки картопляного крохмалю і ще раз ретельно перемішати. Трохи остудити. Розділити картопляне тісто на однакові кульки, сплющити їх в коржики. В середину помістити смажені грибочки.

Сформувати кульки, обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі з усіх боків.
Картопляні крокети з грибами



Печена картопля з начинками



Приблизно 1 кг картоплі або більше(десь 7-8 середніх картоплин)
1 кг крупної солі

1 варіант :

грибна начинка

300 г печериць
100 г мілконатертого сиру
125 мл вершків
1 яйце
1/4 ч. ложки мускатного горіха
сіль,перець за смаком

2 варіант :
сирна начинка
(за рецептом відомого ізраїльського шефа Ахароні)

100 г мілконатертого сиру("Гауда","Їдемо" )
100 г натертого пармезану
4-5 ст.ложки вершків
2 яйця
1 ч. л. листя чебрецю
1/3 ч. ложки мускатного горіха
1/2 ст.нарезанного зеленого лука(як опція)
сіль,перець за смаком.
2-3 ст. ложки мелених сухарів.

Для подачі:
Сметана

1.Насыпать на деко сіль(пару ложок залишити в стороні),покласти на деко помиту картоплю,посипати його зверху залишилася сіллю і поставити запікатися в заздалегідь нагріту до 180-190 гр духовку..приблизно на 1 годину або до готовності картоплі.
2.поки картопля запікається робимо начинку.

а.Для грибний:
злегка підсмажити на сковороді гриби,додати вершки і тушкуйте в них гриби-2-3 хвилини.
У мисці змішати сир,гриби в вершках,яйце і спеції

б.Для сирної:
Змішати в мисці всі продукти(крім сухарів)

3.Когда картопля буде готовий,виймаємо деко з духовки,даємо картоплі охолонути 5 хв(він повинен залишатися гарячим).
4.Срезаем верхню частину картоплі,чайною ложкою виймаємо середину(не треба вичищати картопля "до упору" повинні залишитися стінки приблизно шириною 1 см )і додаємо 1/2 з кількості картопляної "середини" в грибну або сирну начинку..Перемішуємо і заповнюємо етой начинкою картопляні "човники".Лодочки з сирною начинкою зверху посипаємо сухарями(можна ще зверху збризнути олією) і ставимо в духовку під гриль на 4-5 мин.Если в духовці немає режиму верхнього гриля,то доводимо температуру духовки до максимуму і запікаємо картопля 10 хв.
5.Вынимаем картоплю з духовки і подаємо до столу .
Печена картопля з начинками






Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.

2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню.

3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.

#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика