неділя, 28 липня 2013 р.

Дуже смачні Брауні

Дуже смачні Брауні



Ніжне шоколадне тістечко.

Інгредієнти:

200 г чорного шоколаду (у мене 56%)
180 г цукру
150 г борошна
150 г масла
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру
1⁄2 ч.л. розпушувача
щіпка солі

Брауні (від анг. brown - «коричневий») - це тістечко насиченого шоколадного смаку, подається плоскими прямокутними шматочками. Варіантів приготування таких тістечок досить багато. За бажанням до складу можна додати волоські горіхи, малину, вишню, поливати зверху шоколадною глазур'ю. Хоча, на мій погляд, вони гарні і без всяких добавок. Якщо ви любите чорний шоколад, то вам сподобаються ці тістечка. Я використовувала чорний шоколад 56%, можна використовувати більший відсоток, наприклад 60-70%, але слід враховувати, що тоді тістечко стане більш гіркувате на смак (хоча для когось це тільки плюс).

Приготування:

Шоколад поламати на шматочки, покласти в ємність.
Туди ж додати кубики масла.
Зробити водяну баню - поставити ємність з шоколадом в каструлю з водою (вода не повинна стосуватися дна каструлі).

Розтопити шоколад і масло в однорідну суміш (періодично перемішувати ложкою).
Потім зняти з вогню і злегка охолодити.

Яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, добре перемішати до однорідності.

Влити шоколадну масу, одночасно перемішуючи.

Додати розпушувач, борошно. Добре перемішати до однорідності.

Форму змастити маслом (у мене форма 25х25 см). Вилити тісто, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин (я випікала рівно 25).

Дуже важливо не перетримати брауні в духовці. Поверхня брауні повинна підсохнути, а всередині він повинен залишитися досить вологий. Необхідно періодично перевіряти зубочисткою в самому центрі, якщо на ній вже не залишається рідкої маси, але є ще трохи вологих крихт, значить брауні готовий.

Потім обов'язково повністю остудити, порізати на прямокутні шматочки.
Подавати тістечка до кави або чаю. Також, за бажанням, до брауні можна подати збиті вершки для смакового контрасту.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Дуже смачні Брауні
Дуже смачні Брауні
Дуже смачні Брауні
Дуже смачні Брауні
Дуже смачні Брауні



Американські брауні.


Знаменитий десерт, особливо улюблений дітьми.

Інгредієнти ( на 12 шт.):

200г гіркого шоколаду
100г вершкового масла
4 яйця
100г цукру
пакетик ванільного цукру
щіпка солі
70 г борошна
заморожена вишня десь 100 г

Приготування:

Розтопити шоколад з маслом, яйця збити з цукром, ванільним цукром, сіллю. Поступово частинами додати шоколадно-масляну масу. І в самому кінці борошно.

Все ретельно перемішати. Змастити формочи вершковим маслом, викласти ложкою тісто, посередині покласти вишеньку (використовувала морожену і не размораживала). Ставимо все це в духовку розігріту до 180 градусів на 6-10 хв. Перевіряємо готовність: серединка повинна бути рідкою!

Приємного апетиту!

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Американські брауні.






Корисні брауні



Інгредієнти:
- чорнослив - 200 гр
- волоські горіхи - 5 штук
- цедра апельсина - 1 ч ложка
- мед - 1 ч. ложка (або цукрозамінник)
- какао - 0,5 ч ложки

Приготування:

1. Чорнослив залити окропом і дати постояти хвилин 10.
2. Перемолоти блендером
3. Горішки дрібно порізати і додати до пюре, додаємо какао, мед, апельсинову цедру і утрамбуйте в квадратну форму.
4. Прибрати в холодильник



Шоколадно-м'ятні брауні



Інгредієнти:

Тісто:
- яйця - 2шт
- цукор - 160гр
- вершкове масло - 80гр
- какао-порошок - 3 ст.л.
- борошно - 120гр + додати по дрібці солі і розпушувача
- ванільна есенція - 1/2ч.л.

Начинка:
- знежирений м'який сир - 200гр
- цукор - 40г
- м'ята - листя з 6-7 гілочок

Цукрова глазур:
- цукрова пудра - 140гр
- молоко - 2-3ст.л.
- м'ята - листя з 3-4 гілочок
- кілька крапель зеленого харчового барвника

Приготування:

Квадратну 20-сантметровую форму для кексу застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Духовку розігріти до 175градС.

Збити яйця і цукор до пишної світлої маси. Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної і все разом збити.

Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності. Для приготування начинки м'яту перемолоти в блендері або дрібно-дрібно нарізати ножем.

Змішати сир з цукром, м'ятою і ванільною есенцією. Вилити половину тіста у форму і розрівняти поверхню. Обережно розподілити поверх тіста сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц), потім залити рештою тестом.

Випікати протягом 35-40хв. Остудити у формі.
Для приготування цукрової глазурі м'яту перемолоти в блендері (або нарізати ножем), змішати з молоком і вилити в цукрову пудуру при постійному помішуванні. Додати зелений харчовий барвник і ретельно перемішати. Глазур повинна вийде консистенції сметани.

Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися.
Обрізати краю бісквіта і нарізати на квадратики.

Приємного апетиту!

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні
Шоколадно-м'ятні брауні

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика