понеділок, 29 липня 2013 р.

Саме смачне тістечко КАРТОПЛЯ з бісквіту

Саме смачне тістечко КАРТОПЛЯ з бісквіту



ІНГРЕДІЄНТИ

Для бісквіта:
- 4 яйця
- 125 р. цукру
- 125 р. борошна
- ванільний цукор

Для крему:
- 140 р. згущеного молока
- 140 р. злив. масла

- 30 мл коньяку або рому(для аромату)
- 10 р. какао-порошку (для обвалювання тістечок)

ГОТУЄМО БІСКВІТ.

Яйця бажано за кілька годин до готування дістати з холодильника, щоб вони нагрілися.
Збийте в міксері яйця не розділяючи їх на білки і жовтки.
Починаємо на низьких швидкостях, поступово нарощуючи їх. Збийте яйця 5 хвилин.
Продовжуючи збивати, поступово всипайте цукор, ванільний цукор. Додавайте цукор поступово. Збийте яйця з цукром ще 10 хвилин.
Не ігноруйте часом збивання! Під час тривалого збивання яєць з ними відбуваються якісь зміни, які сприяють пишноти бісквіта.
Загальний час збивання близько 15-20 хвилин.
Якщо яйця правильно збиті - розпушувач зовсім не потрібен, бісквіт добре піднімається за рахунок яєць.
Визначити, що суміш готова, легко, вона повинна побіліти (світло-кремового кольору, збільшиться в об'ємі у 2,5 - 3 рази.

Додайте до збитим з цукром яйця, просіяне борошно.
Додавайте малими порціями, ретельно змішуючи їх лопаткою (рухи повинні бути круговими, як би обволікаючі). Не заважайте дуже інтенсивно і не користуйтеся для змішування міксером. Дуже важливо при змішуванні зберегти повітряну структуру збитих яєць. Приготоване тісто не повинно бути дуже густим.

Дно форми застелити папером для випічки. Не змащуйте маслом бортики форми, бісквіту легше буде піднятися, " "чіпляючись" за них.

Тісто відразу виливаємо у форму, акуратно розрівнюємо і відправляємо форму з тестом в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 160-180 градусів (залежить від вашої духовки) 45-60 хвилин.

Акуратно витягаємо остиглий бісквіт з форми. Для цього спочатку потрібно пройтися ножем по краю форми і відокремити бісквіт від стінок форми. Викладаємо бісквіт на решітку і даємо йому охолонути.

Остиглий бісквіт накриваємо серветкою або паперовим рушником і даємо вилежатися при кімнатній температурі 6-8 годин.
* якщо у вас немає часу, то бісквіт можна нарізати на шматочки, розкласти на деку і підсушити в духовці

ПРИГОТУЄМО КРЕМ.

У миску міксера кладемо м'яке вершкове масло і на високій швидкості збиваємо його дочиста. Не припиняючи збивання, поступово додаємо згущене молоко.
Крем повинен вийти пишним і пластичним.

*** Подрібнюємо бісквіт в блендері, або пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою. Наливаємо в бісквітну крихту ром або коньяк.

Викладаємо в крихту крем, залишаючи 2-3 столові ложки для прикраси тістечок. Добре перемішуємо і формуем тістечка у вигляді картоплі.

У миску насипати порошок какао і обвалюємо тістечка.
* раджу потримати руки під холодною водою, какао дуже швидко тане від тепла рук

В кожному тістечку робимо кілька невеликих заглиблень (наприклад, олівцем) і відсаджуємо в них з кондитерського мішка (я роблю маленький кульок з пергаментного паперу) паростки з крему.

Автор: Анжела Сон

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Саме смачне тістечко КАРТОПЛЯ з бісквіту
Саме смачне тістечко КАРТОПЛЯ з бісквіту



Тістечко Картопля



Інгредієнти:

- 100 г вершкового масла;
- 100 г згущеного молока;
- 2 ст.л. коньяку або рому;
- 2 ст.л. порошку какао;
- 1 стакан молока;
- 400 г пісочного або бісквітного печива.

Приготування:

Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
Готові тістечка посипати какао-порошком.

Смачного Вам настрою!
Тістечко Картопля






Картопля в одежинці. Просто і дуже смачно!



Необхідно:
-8-10 картоплин середнього розміру (не великих)
-16-20 смужок бекону
для соусу:
-25г масла вершкового,
-1 ст. ложка борошна,
-1/4 л. бульйону (можна з порошку або кубика)
-100г сметани,
-сіль,
-перець,
-сік половинки лимона

Картоплю помити і зварити в мундирі,трохи остудити і очистить.по дві смужки бекону розкласти на столі і загорнути в них кожну з картоплин, покласти у форму і поставити в розігріту духовку (200°) на 10 хвилин.
в цей час готуємо соус - розігріваємо масло, додаємо борошно, обережно, щоб не вийшло грудочок, вливаємо бульйон, даємо закипіти, знімаємо з плити, вмішуємо сметану, сіль, перець, лимонний сік.
Обливаємо цим соусом картоплю і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Готову страву посипаємо свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Картопля в одежинці. Просто і дуже смачно!
Картопля в одежинці. Просто і дуже смачно!



Смажена картопля "Господиня відпочиває"



Я не збиралася цей рецепт розміщувати на сайті. Занадто все просто. Але коли в черговий раз гості задали питання: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я зважилася. В тому-то і справа, що я нічого не смажу. А просто ці півтори години відпочиваю. Вона сама смажиться. А я, приміром, можу сміливо піти погуляти з собакою в парк. За плитою стежити не треба. Головне, засікти час. І при такому способі готування вона виходить менш калорійною, як мені здається. А якщо її розглядати не як гарнір до чогось м'ясного, а як самостійне блюдо, то зводимо до мінімуму ризик додавання зайвих непотрібних нам кілограмів. І ще, що важливо, не треба потім мити сковорідку і відтирати плиту чи духовку від олійних бризок. Ну і все-таки є певні хитрощі, щоб вийшло саме, як у мене. Так що, викладаю.

Інгредієнти:

Картопля - 1 кг
Морква - 1 шт
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Помідор - 1 шт
Приправа (для картоплі, у мене торгової марки "Каміс") - 2 ст. л.
Олія рослинна (без запаху) - 1 ст. л.
Олія оливкова (extra virgin, тут пропорцій немає, за бажанням і за смаком, можна і без нього обійтися)
Зелень (за смаком)
Часник (за смаком)

Приготування:

Картоплю нарізати, як хочете, але тільки не тонкою соломкою. Інакше велика ймовірність того, що вона перетвориться на кашу, а нам цього не треба. Лук ріжемо тонкими півкільцями. Морквину - довгими брусочками, так просто гарно вийде. Помідор натерти на тертці і додати до картоплі. Він додасть соковитості, компенсуючи кількість масла. Все скласти в миску. Додати приправу. Якщо приправа з сіллю, то солити більше і не треба. Далі додати масло рослинне. На кілограм картоплі у мене йде рівно одна столова ложка всього. Цього достатньо. Якби смажили на пательні, то такою кількістю навряд чи обійшлися. Перемішати.

Кладемо все в рукав для запікання, ставимо в духовку, засікаємо час і ... вільні! Кілограм картоплі у мене при температурі 180 градусів запікається рівно півтори години. Духовки, звичайно, у всіх різні і з часом приготування кожна господиня повинна сама визначитися, для цього достатньо один раз приготувати і будете точно знати скільки часу Вам потрібно. Коли будете готувати в перший раз, ні в якому разі не йти «з собакою гуляти» :) . У перший раз, як в перший клас - треба все контролювати. ... Потім, коли готування піде на "автомат", то можна хоч на манікюр йти.

Далі нарізаємо дрібненько зелень і часник, додаємо до картоплі, прикривають плівкою і нехай настоїться і просочиться ароматами хвилин п'ять.

Далі розкладаємо по тарілочках. У нас вийшла абсолютно натуральна смажена картопля, як на сковорідці, тільки масла у три-чотири рази менше і проблем теж. І не така засушенная, як просто на деку. І стежити не треба, коли відчуєте рецепт.
Вкусссно!!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Смажена картопля "Господиня відпочиває"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика