неділя, 28 липня 2013 р.

Вареники з сиром

Вареники з сиром



Знадобиться:

для тіста:

3 склянки борошна
1 яйце
2/3 склянки води
1/2-1 ч. л. солі

для начинки:

сир жирний 200 г
сметана 2 ст.л.
сіль, цукор - за смаком

Приготування:

1. Просіяне борошно висипати гіркою на велику обробну дошку, зробити в середині поглиблення, вбити яйце, влити теплу воду, посолити і замісити круте тісто. Потім накрити його серветкою або кришкою і дати постояти 30-40 хв. Тісто розкачати в тонкий пласт. Спеціальною виїмкою, тонким стаканом або чаркою вирізати кружечки.
2. Для начинки сир перетерти через сито, додати сметану, сіль, цукор, перемішати.
3. Викладати начинку на одну половинку кружальця, накрити іншою половинкою і заліпити краї.
4. Варити вареники на пару до готовності. Подавати зі сметаною, йогуртом, медом, варенням або з чим хочете.

Спасибі блогу anna-mavritta
Вареники з сиром
Вареники з сиром



Вареники з черешнею



Інгредієнти:
Борошно пшеничне 2 склянки;
Яйця курячі 1 шт;
Вода 0.5 склянки;
Черешня 2 склянки;
Цукор 0.5 склянки;
Сіль 0.5 ч.л;

Приготування:

Черешню добре промити. Видалити кісточки. Засипати цукром і відставити у бік.

З борошна, яйця, води і солі замісити еластичне, пружне тісто. Накрити чистою серветкою і залишити на 30 хвилин.

Утворився черешні сік злити в окремий посуд, прокип'ятити. Черешню посипати борошном (2 ст.л.) і перемішати.

Робочу поверхню посипати борошном, викласти тісто і розкачати в тонкий пласт. Склянкою вирізати кружечки. На кожен гурток тесту викласти кілька ягід. Краї защипати, надати форму вареника.

Відварити Вареники у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин або поки не спливуть.

Готові вареники вийняти шумівкою на блюдо, полити черешневим соком. Подавати гарячими.
Вареники з черешнею






Ліниві вареники з сиром



Інгредієнти:
- Сир 5-9% жирності 600 г
- Цукор-пісок 100 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль ½ ч.л.
- Манка, манна крупа 100 г
- Борошно пшеничне 150 г

Приготування:

Сир розітріть в блендері з цукром і яйцями. Також додайте трохи солі.
Повинна вийти однорідна кремоподібна маса.
Додати манку, перемішайте. Можна робити вареники і тільки з борошном, але манна крупа робить консистенцію більш ніжною і менш в'язкою.
Додайте муку, ще раз перемішайте. Тісто має вийти таким, щоб з нього можна було зробити ковбаску, але тільки на добре посипаній борошном поверхні. Якщо переборщити з борошном, то вареники будуть занадто щільними.
На посипаній борошном поверхні зробіть ковбаску товщиною 4-5 см в діаметрі і відріжте від неї невеликі шматочки.
Отримувані вареники розкладіть на дошці, посипаною борошном, щоб вони не злипалися між собою. В такому стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет на майбутнє.
Останнім кроком є варіння вареників. Для цього у великій каструлі закип'ятіть воду і опускайте туди вареники невеликими порціями. Коли вони спливуть - їх можна виймати і розкладати по тарілках.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром



ВАРЕНИКИ З СИРОМ



Інгредієнти:
► Сир - 400 гр
► Яйце - 1 шт.
► Цукор - 1 ст.л.
► Сіль - 0,5 ч.л.
► Борошно - 400 гр
► Вода - 100 гр
► Сіль - 1 ч.л.

З борошна, води і солі замісити тісто, ретельно розім'яти, надати форму кулі, покласти в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Сир, свіже яйце, цукор і сіль ретельно перемішати до однорідної маси.
Тісто розкачати в пласт товщиною приблизно 3 мм, вирізати кружки діаметром 7 - 8 див. На половинку кожного гуртка викласти начинку і ретельно защипати краї тіста.
Варити в підсоленій воді.
Подавати зі сметаною.

Приємного апетиту ♥

Рецепт від наших друзів King Food
ВАРЕНИКИ З СИРОМ






Вареники з сиром



Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 400 г
- Соль1 ч.л.
- Цукор-пісок 45 г
- Молоко150 мл
- Рослинна олія 20 мл
- Сир 15-18% жирності 600 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Ванільний цукор 1 ч.л

Приготування:

Борошно просіяти в миску, додайте сіль, цукор, масло і влийте тепле молоко.
В отриману суміш залити 150 мл крутого окропу і перемішайте до отримання однорідної суміші.
В вийшло рідке тісто додайте решту просіяне борошно і добре вимісіть. Залиште в спокої на півгодини.
Для начинки сухий сир покладіть в блендер, додайте яйце, цукор і сіль.
Збийте до однорідності, додайте ванільний цукор і перемішайте.
Тісто (відрізаючи частинами) розкочуйте товщиною 1 мм і з допомогою склянки вирізуйте кола діаметром 8-9 див.
На середину кожного кружечка покладіть трохи начинки і акуратно защипывайте краю, щоб начинка не витекла назовні під час варіння.
Отримані вареники кинути в киплячу, трохи підсолену воду і варіть до спливання. Подавати можна з маслом, зі сметаною або варенням.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром
Вареники з сиром

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика