пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Борщ

Борщ



Необхідні продукти:
350 г яловичини
¼ вилка капусти
3 середніх буряків
3 картоплини
1 морквина
1 червоний болгарський перець
250 мл консервованих помідорів у власному соку
2 зубчики часнику
1 цибулина
Чорнослив 6-8 шт.
Імбир (з мізинець)
Чорний перець горошком
Солодка паприка
Рослинна олія
Бальзамічний оцет
Половинка лимона
Рослинна олія
Яловичий бульйон - 1,5 літра
Лавровий лист

Спосіб приготування:

Капусту дрібно поріжемо і покладемо варитися в підсолену воду або яловичий бульйон.
Коли вона стане м'якою, додаємо в ту ж каструлю три цілі картоплини. Варимо до готовності картоплі.

У великому чугунному казані, казанку або воке розігріваємо 150 мл рослинного масла.
Обсмажуємо дрібно порубаний лук і кладемо м'ясо, порізане як для азу або плову. Продовжуємо смажити поки м'ясо не зарум'яниться.
Кладемо моркву, смажимо помішуючи. Через 5-7 хвилин додаємо перець. І ще через 5 хвилин - буряк. Як тільки кладемо буряк, відразу поливаємо все соком половинки лимона і двома ложками бальзамічного оцту, перемішуємо. Додаємо чорнослив і столову ложку паприки. Продовжуємо готувати ще кілька хвилин.

Кладемо томати.

Перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.

Заливаємо все бульйоном, в якому варилася капуста з картоплею. При необхідності можна підлити кип'яченої води.
Пробуємо на сіль, якщо її не вистачає, то підсолюємо.

Варимо 10 хвилин.

Тим часом розітремо в ступці з дрібкою солі часник, перець, натертий імбир. Розмішуємо з рослинним маслом в ріденьку кашку і додаємо її в казан.

Перемішуємо.

Тепер в окрему миску відливаємо 3 ополоника гущі з дна казана. Уважно дивимося, що б туди не потрапило м'ясо. Все м'ясо повинно залишитися в казані, а ось чорнослив краще весь виловити і помістити в миску.

За допомогою блендера перетворюємо все вміст миски в рідке пюре.

Повертаємо пюре в казан. Кладемо лавровий лист і варимо ще хвилини три-чотири.
Потім додаємо варену капусту і зверху кладемо картоплю.

Суперборщ і зі сметаною гарний і без неї непоганий.



БОРЩ



Інгредієнти на чотирилітрову каструлю:

400 г свинячих кісточок
1 середня буряк
100 г капусти
4 середніх картоплини
1 морква
1 велика цибулина
3 ст. л. томатної пасти
сіль, перець, лавровий лист за смаком

Кісточки заливаємо 2 л води, солимо, додаємо лавровий лист і перець горошок, варимо бульйон.

Картоплю нарізаємо як кубиками і засипаємо в бульйон.

Тонко шаткуємо капусту:

Поки вариться картопля, тремо на крупній тертці або нарізаємо соломкою буряк. Кладемо в сотейник, заливаємо наполовину водою і тушкуємо протягом 10 хвилин.

Натерту на крупній тертці моркву і дрібно нарізану цибулю засмажуємо на олії.

Коли картопля майже зварилася, виймаємо з бульйону кісточки і закладаємо протушенную буряк, капусту і засмажені моркву і цибулю. Додаємо томатну пасту і варимо борщ ще хвилин 10. Далі робимо те, що не є обов'язковим - знімаємо м'ясо з кісток, нарізаємо маленькими шматочками і відправляємо в борщ.

Борщ подаємо зі сметаною і, за бажанням, з часником.

Приємного апетиту!






Борщ червоний



Інгредієнти
Свинина вирізка 500.0 г
Капуста белокочаная 1 шт
Морква 3.0 шт
Перець солодкий зелений 3.0 шт
Помідори червоні 4.0 шт
Часник часточки 3.0 шт
Сало 150 г
Картопля 400.0 р
Цибуля ріпчаста 1 шт
Буряк 1 шт

Етап 1.
Овочі чистимо. М'ясо бажано попередньо замочити на ніч.

Етап 2.
М'ясо заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Даємо йому закипіти, знімаємо шум, зменшуємо вогонь. Нехай булькає потихеньку.

Етап 3.
Займемося засмажкою. У мене це не зажарка, а практично окрему страву. Готую я його багато - одну невелику каструльку. Сало дрібно ріжу, цибулю також, буряк і моркву шаткую. У невелику каструльку зсипаємо сало і даємо йому пустити жир, потім цибулю туди ж і обсмажуємо до характерного запаху. Потім чергу буряків і моркви. Додамо іншій каструлі трохи бульйону і наші помідори або томат-пасту. Трохи цукру і на повільний вогонь. Нехай гаситься до готовності нашого м'яса в іншій каструлі.

Етап 4.
Ось така каструля-зажарка повинна вийти. Ага...

Етап 5.
Коли наше м'ясо майже готове, вийняти його і нарізати кубиками, брусочками, трикутниками, зірочками (хто як хоче). Капусту теж шаткуємо. Тепер про перець. Його бажано теж дрібно нарізати. Але син не любить перець, а чоловік Батьківщину би продав за нього. Тому я його закинула - чоловік виловить собі і Батьківщина наша врятована. М'ясо з капустою, перцем, картоплею повертаємо в каструлю. Капуста зараз просто дерев'яна, і тому я її разом з картоплею туди дійдуть часу разом.

Етап 6.
Поки це все вариться, приготуємо смакову *родзинку*. Для цього з часнику дістанемо серцевину і викинемо (вона дає неприємну гіркоту), дрібно наріжемо трохи сала і кріп. Ось це все разом з дрібкою солі треба роздовбати молоточком, або розтерти в ступці, або, як у мене, на спеціальній дощечці.

Етап 7.
Тепер нам залишилося зібрати все це в одну каструлю. У каструлю з м'ясом, капустою, картоплею і перцем викладаємо нашу зажарку, перемішуємо і даємо закипіти. Потім туди ж додамо наш подрібнений кріп з салом і перемішаємо. Пробуємо на сіль і перець. Ось і все! Наш борщ сталого червоного кольору готовий. На наступний день він буде ще темніше. Всі пригощайтеся і приємного апетиту!

#перше@cooklove
Борщ червоний
Борщ червоний
Борщ червоний
Борщ червоний
Борщ червоний
Борщ червоний
Борщ червоний



Борщ



Інгредієнти:

яловичина на кістці - 700 гр
буряк - 200-300 гр
морква - 200 гр
капуста - 200 гр
цибуля - 1 велика цибулина
картопля - 400-500гр
томатна паста - 2 столові ложки або 2 помідори
спеції за смаком

Приготування:

1. М'ясо відварити майже до готовності (1.5 год) і нарізати на шматки.
2. Бульйон процідити, нарізане м'ясо покласти в бульйон і поставити на повільний вогонь.
3. Цибулю спасерувати на олії,додати моркву і злегка згасити близько 10 хвилин. Буряк так само згасити з рослинним маслом, додати трохи оцту (1-2ч.л.), прогріти хвилин 5, додати до моркви з цибулею + помідори або томатну пасту і тушкувати ще 10 хв.
Заправка для борщу готова.4. Тепер в бульйон з м'ясом, додати картоплю і варити 5 хв+ капусту, варити - 10 хв і нарешті додати заправку з лука, моркви і буряка) варити до готовності хвилин 20-25 .5. За 5 хвилин до кінця варіння, заправити суп або приправою для супів, або прянощами по-своєму смаку (сіль, перець, сушена зелень, майоран і ін.) в обов'язковому порядку лавровий лист і дрібно нарубаний чеснок.6. Зняти з вогню і залишити настаиваться.7. Подавати на стіл зі сметаною і гілочкою свіжої зелени.Воп Appétit!Автор рецепта - Юліанна Прозорова ( kuchen-juli.blogspot.com/)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика