четвер, 25 липня 2013 р.

Картопля з шинкою

Картопля з шинкою



Інгредієнти:

картопля великий - 6шт
шинка - 50 грам
сметана - 1 1/2 склянки
яйце - 3 шт
сир тертий - 4ст.л
масло - 1 ч.л.
борошно - 1 / 4 ст. л,
сіль - 1 ч.л.

Приготування:

1. Відваріть картоплю в шкірці в підсоленій воді, очистимо й наріжемо кружальцями; шинку дрібно порубаємо.
2. Викладемо в приготовану форму шар картоплі і шинки.
3. Сметану перемішати з яйцями, борошном, тертим сиром (залиште трохи на посипання), сіллю і виллємо на картоплю.
4. Зверху покладемо шар картоплі, покладемо шматочок масла і посиплемо тертим сиром. Запікаємо в духовці протягом 40-45 хвилин.
5. Подаємо, нарізавши на порції.
Картопля з шинкою



Корокке (японські картопляні крокети)



Інгредієнти:
Картопля 2 шт.
Рослинне масло за смаком
Карі 0,5 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Куряче яйце 1 шт.
Борошно 0,5 ст.
Сухарі панірувальні 1 ст.

Відварити картоплю, остудити і розчавити в пюре.
Рослинне масло за смаком
Нагріти олію на сковороді.
Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.
Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу-насипати борошно, в третю - сухарі.
Зліпити з картопляної суміші невелике коржі.
Опустити кожну корж в борошно і акуратно струсити надлишки.
Занурити коржі в яйце і обваляти в сухарях. Злегка втиснути сухарі в коржик пальцями.
Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Подавати негайно з вашим улюбленим соусом.
Корокке (японські картопляні крокети)
Корокке (японські картопляні крокети)



Картопля по-болгарськи



Інгредієнти:

картопля - 6 шт.
сир - 500 г
масло вершкове - 100 г
яйця курячі - 2 шт.
йогурт (натуральний) - 250 мл

Приготування:

1. Збити сир з розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і перцем в однорідну масу. Якщо сир дуже щільний, його слід спочатку протерти через сито. Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими кружальцями.

2. У змащену маслом форму викласти третину гуртків картоплі, зверху розподілити третину сирної маси. Укласти ще одну третину картоплі і сиру. Викласти залишився картоплю і сир, вологою лопаткою розрівняти поверхню. Накрити форму фольгою, запнути краю. Поставити в розігріту до 190 °С духовку на 1 год 10 хв. Вийняти з духовки, фольгу зняти.

3. Зменшити температуру духовки до 180 °С. Збити яйця з йогуртом, сіллю і перцем в легку піну.

4. Полити цією сумішшю картоплю і повернути в духовку ще на 20 хв.
Картопля по-болгарськи






Двічі запечена картопля



Інгредієнти:
Картопля 1 шт.
Сметана 2 ст. л.
Цибуля зелена 1 ст. л.
Сир твердий 30 г

Нагрійте духовку до 190 градусів.
Запікайте картопля від години до півтора, залежно від розміру.
Вийміть пропечений картоплю з духовки, розріжте навпіл і вийміть м'якоть. До м'якоті додайте сметану і цибулю
Наповніть сумішшю половинки картоплі, трохи з гіркою. Посипте зверху тертим сиром.
Розкладіть картоплю на аркуші для випічки. Випікати протягом ще 20-25 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане хрустким.
Двічі запечена картопля



Картопляний гарнір



Інгредієнти:

- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)

Приготування:

Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця. Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки. Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий смесью.Сбрызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв. ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей
Картопляний гарнір






Картопляна запіканка з яйцем



Інгредієнти:

Картопля - 10 шт.
Яйця - 6 шт.
Цибуля - 2 шт.
Сир - 150 грам
Борошно - 3 ст. ложки
Рослинне масло - 1 ст. ложка
Сіль за смаком

Приготування:

Картоплю відварюємо і натираємо на крупній тертці. Додаємо борошно, перемішуємо. Збиваємо яйця в глибокій посудині, переливаємо до картоплі і добре перемішуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на олії. Форму змащуємо олією, викладаємо спочатку картоплю, потім цибулю. Зверху обсипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хв.

Виходить дуже-дуже смачно!:)) Приємного апетиту!:)
Картопляна запіканка з яйцем



Запечена картопля "Тартіфлетт"



Інгредієнти:
Оливкова олія - 50 мл
Цибулина, дрібно нарізана
Бекон, нарезаннай тонкою соломкою - 100 г
Сухе біле вино - 125 мл
6 картоплин, нарізати кубиком
Вершки - 100 мл
Ропні сир (наприклад:реблошон) - 250 г
Чебрець (опціонально), для прикраси

Приготування:
1.Духовку нагрійте до 180°C. У великій сковороді нагрійте масло і обсмажте цибулю і бекон на маленькому вогні (5-10 хвилин). Влийте вино і поки воно не вбралося максимально (2-3 хвилини) не викладайте картоплю. Як тільки додали картоплю в сковороду, готуйте його 10-15 хвилин до м'якого стану, додати спецій за смаком. Влийте вершки, тримайте ще з хвилину і знімайте з вогню сковорідку.
2. Викладіть половину обсмаженого картоплі в блюдо для запікання, прокладете шар тертого сиру (рівно половина) і знову картопля-сир. Випікайте до золотистої скоринки, поки сир не наснет вирувати, а картопля не пропечеться (30-45 хвилин). Подавайте гарячим.
Запечена картопля "Тартіфлетт"
Запечена картопля "Тартіфлетт"
Запечена картопля "Тартіфлетт"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика