Булочки з полуничним кремом.
Ніжні і смачні булочки з полуничним кремом.
Час приготування: 35-40 хвилин
Порцій: 4-6
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_булочки #из_клубники
Вам буде потрібно:
Булочки:
4 склянки борошна
1 їдальня ложка цукрової пудри
240 г густих вершків
240 мл молока
2 чайних ложки ванілі
Полуничний крем:
150 мл гутсых вершків
150 г свіжої полуниці
1 їдальня ложка цукрової пудри
Як готувати:
1. Духовку нагрійте до 190°c, деко застеліть папером для випічки.
2. Борошно просіяти разом з цукровому. В окремій мисці змішайте вершки, молоко і ваніль.
3. Поступово влийте в борошняну суміш і повільно перемішайте ножем з плоским лезом.
4. Перекладіть замішане тісто на обробну поверхню і порозминайте його руками.
5. Розкачайте тісто і виріжте булочки формою. Перекладіть на деко і випікайте 12-15 хвилин.
6. Вимийте полуницю і зніміть корінці.
7. Полуницю наріжте навпіл і закиньте в блендер разом з цукром. Збийте до однорідної маси. В окремій мисці збийте вінчиком вершки до густої консистенції. З'єднайте обидві суміші і збийте в блендері ще в протягом 10-20 секунд.
8. Подавайте булочки разом з кремом.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати!
Шоколадні булочки за півгодини.
Гарячі, ароматні і шалено смачні булочки!
Час приготування: 40-45 хвилин
Порцій: 4
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_шоколада
Вам буде потрібно:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)
Як готувати:
1. Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
2. Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
3. Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
4. Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще).
5. Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
6. Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Морквяні булочки.
Їх полюбить вся сім'я їсти на сніданок... Пишні, гарячі, з вершковим маслом...
Час приготування: 30 хвилин+ розстойка
Порцій: 6-8
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_моркови
Вам буде потрібно:
2 морквини (165 г)
1 яйце (відразу його збовтуємо і невелику частину відливаємо і прибираємо в холодильник для подальшої обмазки булочок)
вершкове масло 60 г (підійде і маргарин, якщо на ньому звикли готувати)
сіль 1/3 ч.л.
цукор 2,5 ст.л. (взагалі досить солодко вийшло, можна обмежитися двома)
борошно 310 г (Тісто може вимагати і більше, дивіться як формується колобок)
дріжджі (сухі) 4 г
ванільний цукор 2 г
Якщо готуєте не з тертої моркви, а з макухи, то додайте трохи молока або кефіру в процесі замісу буквально по ложечці.
Як готувати:
1. Моркву подрібнити. У мене для цього млинок від тефаль, можна натерти на дрібній тертці або пропустити через соковижималку і потім змішати макуха і сік, або не змішувати і додати молока як я писала вище.
2. Я замішувала тісто в хлібопічці, так що всі інгредієнти заклала в неї.
В моїй хлібопічці закладаються спочатку рідини, а потім сипучі. Якщо у вас навпаки, то міняйте послідовність обов'язково.
Масло не топити, а прямо з холодильника порізати шматочками або натерти на тертці.
Борошно обов'язково просіяти!
Дріжджі насипаємо в поглиблення в муці, щоб завчасно не стосувалися рідини.
Ставимо на режим "Тісто" - це півгодини замісу і одну годину підйому.
Має вийти ось такий колобок.
Він за годину здорово збільшиться в розмірі.
3. Тісто виходить дуже приємним на дотик, ніжним. Викладаємо його на припыленную борошном робочу поверхню.
Ділимо на рівні частини. Я люблю досить великі булочки, тому роблю 8 штучок приблизно 70-80 грам.
4. Формуем булочки або просто катаємо кульки. Денця макаємо в соняшникову олію і кладемо на деко (я не люблю сам деко мазати маслом - на порожніх місцях воно прижаривается). Можна використовувати вощений папір або силіконовий килимок, тоді в масло вмочати не потрібно.
Накриваємо рушником і даємо ще півгодинки підійти. В цей час гріємо духовку до +220°С (якщо духовка з конвекцією, то треба робити менше, близько +180°С). Перед тим як поставити булочки в духовку змащуємо їх припрятанным раніше в холодильник яєчком, або сумішшю яйця і молока, або яйцем і майонезом, або просто молоком, або просто майонезом...
5. Посипаємо маком і робимо акуратні надрізи кінчиками ножиць.
6. Відправляємо в духовку хвилин на 15 (обов'язково стежити, в різних духовках у мене різний час йде).
Коли дістаємо злегка скроплюємо водою і накриваємо рушником. Даємо булочкам так полежати хвилин 10.
Тепер можна їсти. Приємного апетиту!
Тісто можна приготувати ввечері, сформовані булочки накрити і прибрати в холодильник. Вони там як раз за ніч підійдуть. Вранці дасте їм полежати при кімнатній температурі, змажете-посипте і вперед.
Приємного апетиту!
Автор: La sotte
Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Немає коментарів:
Дописати коментар