понеділок, 29 липня 2013 р.

Класичний гаспачо

Класичний гаспачо



Інгредієнти на 6 порцій

Помідори 450 г
Цибуля ріпчаста 1 головка
Огірки 1 штука
Перець консервований 1 штука
Сік томатний 3 склянки
Кінза (коріандр) ½ склянки
Оцет винний червоний 0,3 склянки
Олія оливкова ¼ склянки
Соус табаско за смаком

Інструкція

1. Наріжте на невеликі шматочки половину помідорів, огірків і цибулі і перекладіть в комбайн. Додайте червоний перець і подрібніть до стану пюре. Перекладіть в миску.
2. Додайте томатний сік, нарізану кінзу, оцет, оливкова олія і кілька крапель табаско. Добре перемішайте.
3. З решти помідорів вийміть насіння і наріжте невеликими кубиками. Так само наріжте огірок і цибулю. Додайте все в суп. Посоліть і поперчіть і поставте в холодильник охолоджуватися.
Класичний гаспачо



Гаспачо



Інгредієнти

500 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 300 г огірків, 150 г цибулі, 1-2 зубчики часнику, 100 мл оливкової олії, сік половини лимона або 2 ч.л. винного оцту, сіль, перець.

Нарізати цибулю. Нарізати часник. Помідори очистити від шкірки, розрізати на 3-4 частини. Огірки очистити від шкірки, нарізати не сильно дрібно. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати. У блендері подрібнити помідори, болгарський перець, огірки, цибуля, часник. Додати сік лимона. Додати оливкову олію, посолити, поперчити. Все ще раз збити. Суп поставити в холодильник на 3-4 години. Готовий суп посипати зеленню, подавати з сухариками.
Гаспачо






Овочевий коктейль ″Гаспачо чиллер″



Інгредієнти:
Свіжий огірок -1 шт.
Солодкий червоний перець - 1 шт.
Цибулина-шалот - 1шт.
Томатний сік - 0,5 літра
Білий винний оцет - 2 ст.л.
Соус табаско - 10 крапель
Сіль -
Овочевий коктейль ″Гаспачо чиллер″



Гаспачо



На 4-6 порцій:
1.5 кг червоних помідорів
2 червоних солодких перцю-паприки
100 г ріпчастої цибулі (1 середня цибулина)
2-3 зубчики часнику
0.5 ч.л. солі
50 мл оливкової олії
150 г білого хліба
200 г свіжих огірків

Приготування:

Помідори злегка надрізаємо навхрест і на пару хвилин опускаємо в киплячу воду. Після цього легко очищаємо шкірку і вирізаємо серединку. Далі за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної маси помідори, один солодкий перець і цибулю.

За допомогою ступки або чеснокодавилки подрібнюємо часник, додаємо до нього сіль, оливкова олія і хлібний м'якуш (50 г). Ретельно все перемішуємо, якщо буде сухувато - можемо долити трохи кип'яченої води. Додаємо хлібну суміш в томатне пюре і добре перемішуємо. Якщо суп занадто густий - трохи розбавляємо його водою. Прибираємо в холодильник на кілька годин, до повного охолодження.

Залишився хліб нарізаємо невеликими кубиками і підсушуємо на сухій гарячій сковороді або в духовці, щоб вийшли сухарики. Такими ж кубиками нарізаємо залишився перець і очищені від шкірки огірки. Перед подачею посипаємо суп з сухариками і нарізаними овочами. Готове!
Гаспачо






Гаспачо



На 4-6 порцій:
- 1.5 кг червоних помідорів
- 2 червоних солодких перцю-паприки
- 100 г ріпчастої цибулі (1 середня цибулина)
- 2-3 часточки часнику
- 0.5 ч.л. солі
- 50 мл оливкової олії
- 150 г білого хліба
- 200 г свіжих огірків

Приготування:

Помідори злегка надрізаємо навхрест і на пару хвилин опускаємо в киплячу воду. Після цього легко очищаємо шкірку і вирізаємо серединку. Далі за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної маси помідори, один солодкий перець і цибулю.

За допомогою ступки або чеснокодавилки подрібнюємо часник, додаємо до нього сіль, оливкова олія і хлібний м'якуш (50 г). Ретельно все перемішуємо, якщо буде сухувато - можемо долити трохи кип'яченої води. Додаємо хлібну суміш в томатне пюре і добре перемішуємо. Якщо суп занадто густий - трохи розбавляємо його водою. Прибираємо в холодильник на кілька годин, до повного охолодження.

Залишився хліб нарізаємо невеликими кубиками і підсушуємо на сухій гарячій сковороді або в духовці, щоб вийшли сухарики. Такими ж кубиками нарізаємо залишився перець і очищені від шкірки огірки. Перед подачею посипаємо суп з сухариками і нарізаними овочами. Готове!
Гаспачо



Класичний гаспачо



Інгредієнти:
Помідори свіжі 1 кг
Червоний солодкий перець - 2 шт.
Червоний гострий перець - 1 шт.
Огірок - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Пучок чебрецю
1/2 батона
Лимон - 1 шт.
Оцет - 1 ст.ложка
Оливкова олія - 1 ч.ложка
Сіль за смаком

Приготування:
1. Всі овочі для гаспачо ретельно вимити і добре просушити
2. Помідори покласти в киплячу воду на 15-20 сек., а потім зняти шкірку і видалити насіння
3. Перець очистити від серцевини
4. Огірок очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками
5. Помідори і перець також нарізати дрібними кубиками
6. Часник очистити і подрібнити
7. З білого хліба зняти шкірку, а м'якоть нарізати кубиками
8. Скласти помідори, перець, огірки, часник і хліб у велику посуд.
9. Чебрець розтовкти в окремій мисці і додати до овочів. Все добре перешкодити і посолити.
10. Додати сік лимона, оцет
11. Всю масу подрібнити в блендері і протерти через сито.
12. Додати оливкову олію.
Класичний гаспачо






Гаспачо



Інгредієнти:

- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 1/2 головки червоної цибулі, нарізана кубиками
- 1 цілий великий огірок, нарізаний кубиками
- 5 цілих помідор, кубики
- 1 цілий цукіні, нарізаний кубиками
- 2 стебла селери, нарізані кубиками
- 1 щіпка солі за смаком
- 1/4 літра томатний сік
- 1/4 чашки оливкової олії
- 1/8 чашки червоного винного оцту
- 2 столові ложки білого цукру
- 6 крапель соусу Табаско
- щіпка чорний перець за смаком

Приготування:

- В чашу кухонного комбайна або в блендері змішати подрібнений часник з половиною червоного цибулі, половину огірка, помідора 1/2, половину кабачків, половину селери, половина томатного соку, оливкова олія, червоний винний оцет, цукор, табаско, і трохи солі.
- Змішати до однорідності
- Вилити у велику миску і додати решту томатного соку, половина з решти цибулю, огірки, помідори, кабачки і селеру. (Залиште трохи нарізаних овочів для гарніру.)
- Розмішайте суміш разом і перевірте приправами, додати сіль, якщо необхідно.
- Охолодіть суп у холодильнику мінімум 2 години
- Дістати з холодильника і перемішати.
- Перевірте приправи в останній раз. Налийте в тарілку гаспачо і прикрасьте іншими нарізаними овочами, шматочок свіжого авокадо, сметана, і кінзою.
- За бажанням посмажте креветки і покладіть їх у суп зверху, подавати з тостами

Приємного апетиту!
Гаспачо

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика