субота, 27 липня 2013 р.

Котлети по - французьки з картоплею

Котлети по - французьки з картоплею



Фарш свино-яловичий - 400г
Яйце - 1шт
Цибуля - 2шт
Помідор( середній) - 2шт
Часник - 1долька
Сіль, перець, майонез, сир, зелень

У фарш покласти яйце, трохи мелкорубленного цибулі і часнику, посолити, поперчити, додати трохи води - все добре перемішати.
Цибулю, помідор порізати дрібним кубиком. Часник, сир потерти на дрібній тертці, зелень порубати - змішати з майонезом.
З фаршу формуємо котлети, укладаємо у форму для запікання, зверху кожної котлетки кладемо цибулю і помідор, змащуємо сирно-часниковим майонезом і вдуховку 200градусов - 40хвилин. На гарнір - смажена картопля. Приємного апетиту!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Котлети по - французьки з картоплею



Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"






Котлети без м'яса "По-індійськи"



Тільки уявіть собі - неймовірно красиві золотисті котлетки, хрустка скоринка, ніжна картопляно-овочева начинка і все це з користю для здоров'я. Повірте, ваші близькі залишаться дуже задоволені, а гості обов'язково попросять у вас рецептик.

Картопля (Середнього розміру) - 4 шт
Морква (Середнього розміру) - 1 шт
Кукурудза (Консервована кукурудза) - 2 ст. л.
Горошок (Консервований, або свіжий зелений горошок) - 2 ст. л.
Помідор (Середнього розміру) - 1/4 шт
Сік лимона (Свіжовичавлений сік лимона) - 1 ст. л.
Цибуля (Невелика цибулина) - 1/2 шт
Часник (Зубчик часнику) - 1 шт
Зелень (Дрібно порубана зелень петрушки) - 2 ст. л.
Сіль (Звичайна сіль) - 1 ч. л.
Спеції (Чорний перчик, червоний перець "Чилі", куркума - за смаком)
Борошно (Звичайне біле борошно)
Вода (Питна вода)
Сухарі (Панірувальні сухарі)
Масло (Олія для смаження)

Отже, для початку приготуємо все необхідне.

Тепер, давайте зваримо картоплю і моркву.
Додайте у воду трохи солі і лавровий листочок (для аромату). Морквину варіть хвилин п'ять, до напівготовності, а картопельку варіть до м'якості 20-40 хвилин (залежно від розміру). Картоплю і марківку слід варити в шкірці. Так виходить смачніше і зберігаються всі вітаміни.

Поки вариться картопелька, змішайте потрібні нам інгредієнти - горошок, кукурузку, зелень, дрібно порізані моркву, помідорки, цибулька і часничок.

Дістаньте зварену картоплю і опустіть її на кілька хвилин у холодну воду - так очистити від шкірки буде набагато легше. Потім, потовчіть картопельку в тарілці і додайте сіль і спеції.

Додайте до картопельки приготовану нами суміш овочів і гарненько все перемішайте.

Тепер приготуйте панірувальні сухарі і тісто. Тісто приготувати дуже просто - змішайте борошно з водою до отримання рідкої маси (як на млинці) і трохи підсолити. Панірувальні сухарі можна купити готові, або приготувати самостійно - для цього достатньо підсушити білий хлібець і розтовкти.

З отриманої картопляно-овочевої маси зліпити котлетки.

Занурте їх у тісто.

Поваляйте в сухариках.

І смажте в олії, на середньому вогні до золотисто-коричневої, рум'яної скоринки.

Наші чудесні котлетки готові!
Будьте щасливі і здорові!
Приємного апетиту!
Котлети без м'яса "По-індійськи"



Котлетки "хвилинки". (всі приготування разом з жаркою 20 хвилин)



НАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:
крабові палички - 2 пачки (400 гр.);
сир - 200 гр.;
панірувальні сухарі (для фаршу - 2 ст. л);
майонез - 3 ст.л.;
яйце - 3 шт.;
часник - 7-8 зубчиків.;
2 щіпки солі.

ГОТУЄМО:
крабові палички, сир і часник, подрібнила в блендері за хвилину, потім додала панір. сухарі, яйця, майонез , все перемішала, сформувала котлетки, обваляла в сухарях і обсмажила на раст. маслевот і все )))

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Котлетки "хвилинки". (всі приготування разом з жаркою 20 хвилин)






Рубані котлети



Інгредієнти:

Куряче філе - 350 грам
Майонез або кефір - 100 грам
Яйце - 1 шт.
Цибулина - половинка
Сіль, перець - за смаком
Борошно

Приготування:

Філе курки ріжемо дрібними шматочками і додаємо майонез або кефіру. Залишаємо мінімум на 2 години маринуватися в холодильнику (я зробила ввечері і залишила до ранку). У замариновавшуюся масу додаємо 1 яйце, сіль, перець і борошно і половинку цибулини. Тісто має бути густим, але руками його не взяти, як на оладьи.Выкладываем ложкою на прогріту сковороду і обсмажуємо з 2 сторін по 2-3 хвилини.

Приємного Вам апетиту!
Рубані котлети

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика