Котлети по - французьки з картоплею
Фарш свино-яловичий - 400г
Яйце - 1шт
Цибуля - 2шт
Помідор( середній) - 2шт
Часник - 1долька
Сіль, перець, майонез, сир, зелень
У фарш покласти яйце, трохи мелкорубленного цибулі і часнику, посолити, поперчити, додати трохи води - все добре перемішати.
Цибулю, помідор порізати дрібним кубиком. Часник, сир потерти на дрібній тертці, зелень порубати - змішати з майонезом.
З фаршу формуємо котлети, укладаємо у форму для запікання, зверху кожної котлетки кладемо цибулю і помідор, змащуємо сирно-часниковим майонезом і вдуховку 200градусов - 40хвилин. На гарнір - смажена картопля. Приємного апетиту!
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Котлети без м'яса "По-індійськи"
Тільки уявіть собі - неймовірно красиві золотисті котлетки, хрустка скоринка, ніжна картопляно-овочева начинка і все це з користю для здоров'я. Повірте, ваші близькі залишаться дуже задоволені, а гості обов'язково попросять у вас рецептик.
Картопля (Середнього розміру) - 4 шт
Морква (Середнього розміру) - 1 шт
Кукурудза (Консервована кукурудза) - 2 ст. л.
Горошок (Консервований, або свіжий зелений горошок) - 2 ст. л.
Помідор (Середнього розміру) - 1/4 шт
Сік лимона (Свіжовичавлений сік лимона) - 1 ст. л.
Цибуля (Невелика цибулина) - 1/2 шт
Часник (Зубчик часнику) - 1 шт
Зелень (Дрібно порубана зелень петрушки) - 2 ст. л.
Сіль (Звичайна сіль) - 1 ч. л.
Спеції (Чорний перчик, червоний перець "Чилі", куркума - за смаком)
Борошно (Звичайне біле борошно)
Вода (Питна вода)
Сухарі (Панірувальні сухарі)
Масло (Олія для смаження)
Отже, для початку приготуємо все необхідне.
Тепер, давайте зваримо картоплю і моркву.
Додайте у воду трохи солі і лавровий листочок (для аромату). Морквину варіть хвилин п'ять, до напівготовності, а картопельку варіть до м'якості 20-40 хвилин (залежно від розміру). Картоплю і марківку слід варити в шкірці. Так виходить смачніше і зберігаються всі вітаміни.
Поки вариться картопелька, змішайте потрібні нам інгредієнти - горошок, кукурузку, зелень, дрібно порізані моркву, помідорки, цибулька і часничок.
Дістаньте зварену картоплю і опустіть її на кілька хвилин у холодну воду - так очистити від шкірки буде набагато легше. Потім, потовчіть картопельку в тарілці і додайте сіль і спеції.
Додайте до картопельки приготовану нами суміш овочів і гарненько все перемішайте.
Тепер приготуйте панірувальні сухарі і тісто. Тісто приготувати дуже просто - змішайте борошно з водою до отримання рідкої маси (як на млинці) і трохи підсолити. Панірувальні сухарі можна купити готові, або приготувати самостійно - для цього достатньо підсушити білий хлібець і розтовкти.
З отриманої картопляно-овочевої маси зліпити котлетки.
Занурте їх у тісто.
Поваляйте в сухариках.
І смажте в олії, на середньому вогні до золотисто-коричневої, рум'яної скоринки.
Наші чудесні котлетки готові!
Будьте щасливі і здорові!
Приємного апетиту!
Котлетки "хвилинки". (всі приготування разом з жаркою 20 хвилин)
НАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:
крабові палички - 2 пачки (400 гр.);
сир - 200 гр.;
панірувальні сухарі (для фаршу - 2 ст. л);
майонез - 3 ст.л.;
яйце - 3 шт.;
часник - 7-8 зубчиків.;
2 щіпки солі.
ГОТУЄМО:
крабові палички, сир і часник, подрібнила в блендері за хвилину, потім додала панір. сухарі, яйця, майонез , все перемішала, сформувала котлетки, обваляла в сухарях і обсмажила на раст. маслевот і все )))
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Рубані котлети
Інгредієнти:
Куряче філе - 350 грам
Майонез або кефір - 100 грам
Яйце - 1 шт.
Цибулина - половинка
Сіль, перець - за смаком
Борошно
Приготування:
Філе курки ріжемо дрібними шматочками і додаємо майонез або кефіру. Залишаємо мінімум на 2 години маринуватися в холодильнику (я зробила ввечері і залишила до ранку). У замариновавшуюся масу додаємо 1 яйце, сіль, перець і борошно і половинку цибулини. Тісто має бути густим, але руками його не взяти, як на оладьи.Выкладываем ложкою на прогріту сковороду і обсмажуємо з 2 сторін по 2-3 хвилини.
Приємного Вам апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар