середа, 31 липня 2013 р.

Котлети з індички

Котлети з індички



Інгредієнти:
Фарш з індички 1000 г
Кмин 3 ч. л.
Чебрець 2 ч. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений 0,2 ч. л.
Болгарський перець (зелений) 1 шт.
Болгарський перець (червоний) 1 шт.
Перець халапеньо 2 шт.
Часник 4 зуб.
Цибуля ріпчаста 0,5 шт.
Кінза 50 г
Гострий соус 1 ч. л.
Мексиканський сир Котіха 120 г
Булочки для бургерів 8 шт.

Покласти фарш у велику миску.
У маленькій мисці змішати кмин, чебрець, сіль і перець. Перемішати і додати у фарш.
Видалити з перцю (зеленого, червоного і халапеньо) насінну коробку і покласти в миску кухонного комбайна. Подрібнити і додати у фарш.
Додати у фарш подрібнений часник і дрібно нарізану цибулю.
Додати кінзу і гострий соус. Ретельно перемішати.
Зліпити з фаршу котлети.
Обсмажувати на сковороді на середньо-сильному вогні по 5-6 хвилин з кожного боку.
За пару хвилин до готовності можна покласти на котлети трохи сиру, щоб розплавився.
Подавати в булочках для бургерів з вашими улюбленими топінгами.
Як топінгів можна використовувати сальсу, помідори, авокадо або гуакамоле.

#птах@cook_good
#закуска@cook_good
#фарш@cook_good
Котлети з індички
Котлети з індички
Котлети з індички
Котлети з індички
Котлети з індички
Котлети з індички



Котлети з кабачком «Соковиті»



Інгредієнти:

● Фарш готовий,
● змішаний - 500 г,
● кабачок молодий - 300-400 г,
● цибуля ріпчаста - 1 шт.,
● часник - 3 зубчики,
● зелень кропу - півпучка,
● сіль,
● перець чорний мелений.

Приготування:

Приготування наших соковитих котлеток починаємо з підготовки кабачка: його потрібно натерти на середній тертці. Якщо кабачок молодий, не зрізайте шкірку і насіння не видаляйте - в готовому вигляді вони не будуть відчуватися абсолютно. Якщо ж вам попадеться старий «примірник», зріжте шкірку і видаліть насіння. Віджимати кабачок теж не потрібно, саме неотжатый кабачок і додасть соковитість нашим котлет.
Дрібно наріжте цибулину, часник пропустіть через прес, зелень дрібно наріжте. В підходящу за розміром миску викладіть фарш, кабачок, цибулю, часник і зелень.
Посоліть і поперчіть. На півкіло фаршу я зазвичай додаю пів чайної ложки солі і чверть чайної ложки чорного меленого перцю. Однак попереджаю, котлети в цьому випадку виходять недосоленными - принаймні, так стверджує мій чоловік, щедро досаливая котлети зверху:).
Отже, змішайте всі інгредієнти для наших котлет. Фарш добре помісіть, щоб кабачок рівномірно розподілився в м'ясній масі - тоді готові котлети будуть не тільки соковитими, але і міцними, не розваляться.
Якщо ж фарш вам попадеться такий... розсипчастий, додайте в нього яйце, це допоможе пов'язати всі компоненти для котлет воєдино.
Підготуйте форму для запікання або на деко - застеліть його фольгою або покладіть силіконовий килимок. Вологими руками сформуйте котлети, укладіть їх щільно в форму (лист).
Запікайте наші соковиті котлети в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Не перетримайте, тому а то сік з котлет весь втече.

#закуска@cook_good
#кабачки@cook_good
#фарш@cook_good
Котлети з кабачком «Соковиті»






Котлети з печінки



Інгредієнти:
-500-600 р. яловичої печінки,
-2 цибулини,
-2-3 шт. великих моркви,
-2 яйця,
-1 ст. л. крохмалю,
-сіль,
-перець,
-будь-які спеції

Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати, обсмажити або згасити до м'якості, додати часник, перець чилі (хто любить погостріше) .
Печінку нарізати кубиками як можна дрібніше, додати 2 яйця, остиглу моркву з цибулею, 1 ст. ложки крохмалю, сіль, перець, спеції за смаком. Смажити викладаючи ложкою на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох сторін.

#печінка@cook_good
#цибулю@cook_good
#закуска@cook_good
Котлети з печінки



Котлети з печінки



Інгредієнти:
-500-600 р. яловичої печінки,
-2 цибулини,
-2-3 шт. великих моркви,
-2 яйця,
-1 ст. л. крохмалю,
-сіль,
-перець,
-будь-які спеції

Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати, обсмажити або згасити до м'якості, додати часник, перець чилі (хто любить погостріше) .
Печінку нарізати кубиками як можна дрібніше, додати 2 яйця, остиглу моркву з цибулею, 1 ст. ложки крохмалю, сіль, перець, спеції за смаком. Смажити викладаючи ложкою на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох сторін.

#закуска@cook_good
#печінка@cook_good
Котлети з печінки






Котлети рибні.



Інгредієнти
Філе будь-якої риби
(сьогодні у мене червона риба + трохи судака)
Цибуля ріпчаста - обов'язково обсмажую
Вершкове або рослинне масло 1 ст.л.
Добавки:
Яйце, дрібно нарізаний кріп, сметана (або вершки),
сіль, перець білий свіжо змелений,
білий хліб свіжий

Спосіб приготування
- Філе риби (сире) змішую з обсмаженою цибулею і всі разом пропускаю через м'ясорубку, дрібну решітку. Зайву рідину у фарші зливаю, але фарш все-одно виходить рідким.
- Додаю яйце, сметану, кріп, сіль, перець. Від таких добавок фарш знову стає рідким і годиться тільки для оладок.
- Тепер беру свіжий м'який хліб, очищаю від кірок, розламую на шматочки, укладаю в блендер і розбиваю його ножами.
Отримую ось такі красиві і м'які хлібні крихти.

- Висипаємо хлібні крихти в фарш, перемішуємо, добре збиваємо виделкою. Залишаємо хвилин на 10-15 для набухання хліба, щоб він прийняв на себе всю рідину з фаршу.
Для цих цілей достатньо всього пару шматочків свіжого хліба - а ефект отримаємо прекрасний.
Зверніть увагу - хлібні крихти я додаю останніми, коли додані всі необхідні компоненти і потрібно закріпити рідина у фарші.

Тепер можна сміливо формувати котлети. Беремо фарш великою ложкою і викладаємо його на борошно для обвалювання. Я роблю це на аркуші паперу. Дивіться - фарш пишний і тримає форму.

Смажимо котлети до готовності, перевертаючи їх кілька разів.
Тепер подивіться, які повітряні і соковиті котлети вийшли всередині. Консистенція фаршу - рибне суфле.

Обвалюю котлетки в борошні (щоб при смаженні не витікав сік). Спочатку в долонях ніжно формую колобок, потім акуратно надаю довгасту форму котлети.
Викладаю на гарячу сковороду з рослинним маслом . Від зіткнення з гарячими на котлетах схоплюється скоринка, сік залишиться в котлетах.

Смажимо котлети до готовності, перевертаючи їх кілька разів.
Тепер подивіться, які повітряні і соковиті котлети вийшли всередині. Консистенція фаршу - рибне суфле.

Приємного апетиту!

#рыба_морепродукты@cook_good
#закуска@cook_good
Котлети рибні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика