вівторок, 30 липня 2013 р.

Освіжаючий домашній лимонад

Освіжаючий домашній лимонад



Інгредієнти:

На цілих 10 літрів (!) потрібно 4 апельсини, 1 лимон і цукор

Лимонад вийде дуже смачний, освіжаючий! Плюс можна зробити смачне варення!

Приготування:

Фрукти обдати окропом, покласти в морозилку на 8-10 годин, а потім ненадовго опустити в гарячу воду (щоб фрукти краще піддалися нарізці) після цього нарізати на шматочки і прокрутити через м'ясорубку. Прокручену масу залити 3-ма літрами холодної питної води.
Через 15 хвилин настій профільтрувати, спочатку через друшляк, щоб прибрати великі шматочки, потім через сито, щоб видалити м'якоть, - (відходи не викидайте, вони вам ще знадобляться).
1кг. цукру розчиніть в 2 літрах теплої води.
Долити в відфільтрований настій ще 4 (чотири!) літра води і 2 літри, отриманого сиропу. Дайте настоятися ще годину і все! Лимонад готовий.
Перелийте в гарний глечик, а решта в пляшки. Всі поставите в холодильник.
Якщо вас лякає настільки великий літраж, зменшіть кількість інгредієнтів наполовину. Але я впевнена що, спробувавши цей напій, ви будете його готувати ще і ще. Лимонад вийшов дуже смачний, освіжаючий! Я взяла половину норми, вихід у мене вийшов 5 літрів.
Відходи можна засипати цукром і довести до кипіння - вийде варення.

#цитрусові@cook_good #безалкогольные_напитки@cook_good
Освіжаючий домашній лимонад



Домашній молочний лікер



Горілка - 2 склянки
Моколо - 2 склянки
Цукор - 2 склянки
Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт

Приготування:
Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.






Домашній фалафель



Інгредієнти:

Нут - 1,5 склянки
Цибуля - ½ головки
Часник - 2 зубчики
Кмин - 1 чайна ложка
Коріандр - 1 чайна ложка
Куркума - 1 чайна ложка
Петрушка (сушена/ свіжа) - 1 чайна ложка
Червоний перець - 1 чайна ложка
Перець чилі - 1 чайна ложка
Лимон - 1 шт
Сода - ½ чайної ложки
Сіль і перець (за смаком)
Рослинна олія



Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:

Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.

#закуска@cook_good
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин






Домашній зефір



Інгредієнти:

Сироп (малиновий, полуничний)
Будь по вашому смаку. - 200 гр
Цукор - 200 гр
Білки яєчні - 200 гр
Вершки - 200 гр
Желатин - 80 гр
Пудра цукрова

Приготування:

Сироп вилити в каструльку, додати цукор і варити, поки суміш не загусне на слабкому вогні.
При цьому весь час помішуйте, інакше підгорить.
Дістати білки з холодильника і збити.
Желатин розвести згідно інструкції на упаковці.
Коли суміш сиропу і цукру буде густий, знімаємо з вогню і додаємо збиті вершки і желатин. Перемішуємо.
Форму, в якій буде зефір рясно посипати цукровою пудрой.Распределить масу і теж зверху посипати пудрою.
Помістити в холодильник на 2-3 години.
Потім виріжте фігурки потрібної форми і насолоджуйтеся!
Смачний домашній зефір готовий.
Приємного апетиту!



Домашній зефір цукровий



Інгредієнти:

цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.






Домашній зефір



Інгредієнти:

Цукор - 200 гр
Білки яєчні - 200 гр(вага одного білка приблизно 30 - 40 грам).
Вершки - 200 гр
Желатин - 10 гр
Сироп (малиновий, полуничний) по вашому смаку - 200 гр
Пудра цукрова

Приготування:
1. Виливаємо фруктовий сироп, який ми обрали дляприготовления, в каструльку, додаємо в нього цукор і варимо суміш на слабкому вогні до загусання.
Важливо - під час варіння, весь час помішуйте сироп, щоб він не підгорів.
2. Білки охолоджуємо в холодильнику, а потім дістаємо їх з холодильника і добре збиваємо. У білки при збиванні додамо трохи лимонної кислоти.
3. Охолоджуємо вершки і теж збиваємо.
4. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці.
5. Коли суміш фруктового сиропу з цукром стане густою, знімемо її з вогню і додамо збиті вершки, збиті білки і желатин. Все добре перемішати, а ще краще збиваємо.
7. Форму, в якій буде застигати зефір, рясно посипаємо цукровою пудрою. Розподіляємо у форму зефірну масу, а теж зверху посипаємо цукровою пудрою.
8. Поміщаємо наш десерт в холодильник на 2 - 3 години.
9. Потім вирізам фігурки потрібної форми і насолоджуємося!

Смачний домашній зефір готовий.

Приємного Вам апетиту!
Домашній зефір

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика