понеділок, 29 липня 2013 р.

"Млинці з сиром"

"Млинці з сиром"



Інгредієнти:
Млинці:
- 1 склянку води
- ¾ склянки молока
- 3 яйця
- 5 ст.л.сливочного масла
- ½ ч.л. солі
- 1,5 склянки борошна
Начинка:
- 450 г сиру
- 425 г рікотти
- 1 яйце
- 1 ч.л. ваніліну
- 2 ч.л. цедри
- 2 ст.л. цукру

Приготування:
1. Всі інгредієнти для млинців збийте і замісіть тісто.
2. Поставте в холодильник на годину, а потім обсмажте тонкі млинці на сковороді.
3. Начинка: Сир з рікоттою викладіть в друшляк і підвісьте на 1,5 -2 години, придавлюючи періодично.
4. Потім всі інгредієнти для начинки збийте в блендері.
5. Начиніть млинці сирною масою і загорніть їх.
6. Обсмажте млинці до золотистої скоринки з обох сторін.
7. Прикрасьте полуницею і подавайте з полуничним варенням.
"Млинці з сиром"



"Ажурні млинці"



Інгредієнти:
-1яйцо
-1 ст. ложка цукор
-1ст. ложка сухого молока
-1 ст. ложка рослинного масла
-100-150 мл. води
-розпушувач на кінчику ножа
-2-3 ложки борошна

Приготування:
1. Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
2. Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
3. І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами
"Ажурні млинці"






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:
1. Збити яйця з сіллю і цукром.
2. Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. 3. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
4. Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. 5. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
6. Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
7. Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі



Млинці з цукром і маслом



Інгредієнти:
для тіста:
4 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. молока
1ст. борошна
2ст. л.растительного масла
для змазування:
цукор
вершкове масло

Приготування:
1. Яйця розтерти з цукром, всипати просіяне борошно і перемішати, щоб не було грудочок, невеликими порціями додати молоко, все гарненько перемішати, додати раст. масло, перемішати.
2. На розігріту, змащену маслом сковороду наливаємо тісто невеликими порціями і смажимо тоненькі блинчки.
3. Готові млинці складаємо стопкою, кожен млинець посипаємо цукром і кладемо шматочок масла.
Млинці з цукром і маслом






"Самі тоненькі млинці"



Інгредієнти:
- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії

Приготування
1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
"Самі тоненькі млинці"



В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
1. Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
2. Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
3. Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
4. Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
5. Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
6. Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину "конвертиком" і скачати на четверту сторону рулетом.
7. Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
8. Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
9. Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом






МЛИНЦІ З ІКРОЮ



Інгредієнти:
Борошно - 2 склянки
Яйце - 2шт.
Молоко - 3 склянки
Сода - на кінчику ножа
Масло рослинне - 2 ст.л.
Червона ікра - 150 г

Приготування:
1. Борошно, яйця, молоко, соду, масло збиваємо міксером.
2. Випікаємо млинці.
3. На готові млинці викладаємо червону ікру і звертаємо в трубочки.

Приємного апетиту!
МЛИНЦІ З ІКРОЮ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика