вівторок, 30 липня 2013 р.

Сирні кекси

Сирні кекси



Сир - 300 гр.,
Масло вершкове - 200 гр.,
Яйця - 2 шт.,
Цукор - 1 склянка,
Ванільний цукор - 1 пачка,
Чайна ложка-розпушувача
Борошно - 2 склянки (стакан 200 мл)

Яйця збити з цукром, додати до них розтоплене вершкове масло (не гаряче!), сир протерти крізь сито, ванільний цукор - все добре перемішати.
Розпушувач з'єднати з борошном і просіяти, всипати все в вершково-сирну масу, добре перемішати. тісто виходить густуватим.
Тісто розкласти по формах, заповнюючи їх на 2/3 об'єму.
Випікати в нагрітій духовці до 180 гр., 25-30 минут.Готовность перевіряти дерев'яною шпажкой.Сверху залито шоколадом, можна обсипати цукровою пудрою.
Сирні кекси



Кекс на йогурті



Інгредієнти:

Вершкове масло - 220 г
Цукор - 2 склянки
Яйце - 3 шт
Сік лимона - 3 столових ложки
Цедра 1 лимона
Борошно - 2,5 склянки
Сода - ½ чайної ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Грецька (звичайний) йогурт - 225 г
Молоко - 1/3 склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Свіжа полуниця - 340 г

Приготування:

Духовку нагрійте до 160 градусів. У мисці змішайте 2,25 склянки борошна, соду, сіль і цедру лимона. В чаші для міксера збийте вершкове масло з цукром до повітряного стану близько 3 хвилин. Вбийте по 1 яйцю за раз, продовжуючи збивати. Влийте сік лимона. Поступово всипте борошняну суміш і йогурт, молоко і ванілін. В окремій мисці змішайте нарізану полуницю з іншою мукою. Введіть в основну масу.
Змастіть форму для пирога вершковим маслом і вилийте туди тісто. Випікайте 1 годину. Перед тим, як діставати з форми, дайте пирогу час повністю охолонути.
Присипте цукровою пудрою і подавайте.
Кекс на йогурті



Ягідні кекси з білим шоколадом



Інгредієнти:
- 2 чайні ложки соку лимона
- 250 мл молока
- 125,7 мл рослинного масла
- 1 яйце
- 260 г борошна
- 3 чайні ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 150 г цукру
- 200 г білого шоколаду
- 400 г ягід (заморожені або свіжі)

Приготування:

В одну миску залийте все "мокрі" інгредієнти: сік лимона, олія, молоко і яйця.

Гарненько перемішайте їх.

Візьміть білий шоколад і розріжте його на дрібні шматочки.

Викладіть в другу миску сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, цукор, шоколад. Залиште приблизно половину чашки шматочків шоколаду для прикраси. Змішайте сухі інгредієнти.

Додайте мокру суміш сухої. Обережно перемішайте. Невеликі грудочки - це не страшно, якщо перестаратися зі змішуванням, ваші кекси можуть стати занадто жорсткими.

Додайте в суміш ягоди. Якщо ви будете брати заморожені фрукти, не розморожуйте перед додаванням до тесту. Інакше воно забарвиться в червоний.

Обережно змішайте тісто з ягодами.

Викладіть у формочки папір і обережно наповніть її тестом до самого верху, тоді при випіканні кекс утворює той самий чудовий купол. Прикрасьте зверху шматочками білого шоколаду. Якщо немає паперу - змастіть форму будь-яким рослинним маслом.

Випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли кекси стануть золотисто-коричневими, а зубочистка, якій ви протикає в середині кекси, буде чистою, деко можна дістати з духовки.
Ягідні кекси з білим шоколадом






Шикарний кекс



Рецепт:
300 гр борошна,
150 гр сл масла,
300 гр цукру,
250 гр сиру,
3 яйця,
1 ч. л. гаш. соди.

Все ретельно змішати, випікати 1 годину.
(Форму брати краще 25-27 см в діаметрі, дуже сильно підніметься).
Шикарний кекс



Кекс за півгодини



Інгредієнти:

- мелені горіхи (грецкиеили пекан) - 120 мл
- борошно - 1/3 чашки
- розпушувач - 1 ч. л.
- сіль - щіпка
- цукрова пудра - 2/3 чашки для прикраси
- яйця - 2 шт.
- розтоплене вершкове масло - 6 ст. л.
- вишні - 12 шт.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 С. Просійте в миску борошно, сіль і розпушувач, додати мелені горіхи і перемішайте. Яйця збийте з цукровою пудрою і додайте горіхову суміш, влийте масло і добре перемішайте. Розкладіть паперові стаканчики для кексів у формочки. Налийте В кожну по 2 ст. л. тіста. Випікайте 8-10 хвилин, потім викладіть сверхупо однієї вишеньці з кісточкою. Випікайте ще 10 хвилин. Щоб перевірити готовність, проткніть один кексик зубочисткою. Залиште кекси остигати у формі 5-10 хв. Потім викладіть їх на решітку до повного охолодження.
Кекс за півгодини






Повітряні кекси на йогурті з джемом



У мене вийшло 10 середніх повітряних і пахучих кексів:

Інгредієнти:

140 гр цукрового піску
2 ч.л. ванільного цукру або ваніліну на кінчику ножа
приблизно 200 гр. просіяного борошна
1 ч.л чайної соди (без гірки) або 1,5 ч.л. розпушувача
100 мл натурального йогурту
2 яйця
140 гр вершкового масла (розтопленого)
10 ч.л ягідного желе ( на ваш вибір, головне, щоб він був не дуже рідким, у мене конфітюр "Лісові ягоди")
цукрова пудра для прикраси за бажанням

Приготування:

1.Разогрейте духовку до 190С.
2.Растопите масло в каструлі і відкладіть поки в сторону.
3.У невеликому посуді збийте яйця з цукром, ванільним цукром, розтопленим маслом і йогуртом.
4.Смешайте просіяне борошно з содою/розпушувачем. І порціями додавайте до яєчної маси, ретельно перемішуючи (я все збиваю міксером).
(Борошна може знадобитися трохи менше або більше. У вас повинно вийти тісто як густа сметана.)
5.В змащену маслом форму для кексів (я нічого не змащувала, а просто вклала паперові формочки в металеву форму для кексів) розкладіть по 1 столовій ложці тесту. Потім в середину кожної форми закладіть по чайній ложці джему і покрийте рештою тестом.
6.Выпекайте на вже розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, поки кексики не придбають рівномірний темно-золотистий колір, так само можна перевірити готовність дерев'яною паличкою.
7.Когда готові кексики, витягніть їх з духовки і залиште остигати на 5 хвилин у формочках. Після чого дістаньте і залиште ще трохи охолонути на решітці.
Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!)
P.S. смачні Кексики як в теплом, так і в охолодженому вигляді, навіть на наступний день!
Замість кількох маленьких можна спекти один кекс.
Зберігайте кекси в щільно закритому пакеті. В холодильник на ніч, наприклад) прибирати не обов'язково.
Повітряні кекси на йогурті з джемом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика