Картопля, запечена в часниковому маслі
Відварити картоплю в мундирі, остудити, очистити. Поки вариться картопля робимо часниковий соус:
на 5 картоплин
масло вершкове - 100гр
часник - 4 зубчики
петрушка - 3 столові ложки
сметана - 1 столова ложка
Сир твердих сортів - 5 столових ложок
Приготування масла
Масло викласти в миску.
Часник очистити, роздавити і подрібнити. Петрушку дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Все з'єднати, додати сметану, посолити, поперчити, добре розмішати.
Очищену картоплю розрізати вздовж і укласти у форму, злегка змащену олією. Зверху викласти часникове масло. Запікати в духовці при температу 220градусов.
Можна вживати як гарнір, а можна і як самостійне блюдо.
Ошатна картопля по-шведськи.
Рецепт:
Очищену картоплю кладемо на ложку і не до кінця надрізаємо на тонкі скибочки (робимо з картоплини "гармошку"). Краю ложки, як обмежувач, не дають розрізати бульбу до кінця.
Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками.
Або в якості обмежувачів укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки.
Картопля розкладаємо на деко, кожен бульба змащуємо вершковим або рослинним маслом (можна і топленим салом).
НЕ СОЛИМО.
Ставимо в розігріту до 225 гр. C духовку на 25 хвилин.
Потім виймаємо з духовки, ще раз змащуємо маслом, СОЛИМО, посипаємо панірувальними сухарями і знову ставимо в духовку на 20 хвилин до зарум'янювання.
Тістечко «Картопля»
Інгредієнти:
Сухарі ванільні - 500 г
Молоко згущене - 400 мл
Какао-порошок - 50 грам
Вершкове масло - 200 грам
Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
Коньяк - 30 мл
Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам
Час приготування - 2 години. Кількість "Картоплин" - 20 штук.
http://vkontakte.ru/wall-32231484_7043
Листкова картопля "На всі випадки життя"
Інгредієнти:
Картопля - 20 шт.
Цибуля - 3-4 шт.
М'ясо - скільки піде
Сир - 300-400 г
Майонез - 2 упаковки
Сіль
Спеції
Зелень
Замість курки можна використовувати свинину. Тоді порядок шарів трохи змінюється: картопля, м'ясо, цибуля.
Приготування:
Нарізати цибулю півкільцями і замаринувати його в майонезі. Нарізати картоплю, посолити, замаринувати в майонезі. Курку (не повірите!) теж замаринувати в майонезі!
Посолити, додати спеції за смаком. Через годину все викласти на деко шарами:
1. Картопля.
2. Цибуля.
3. М'ясо.
Поставити в духовку і готувати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин. Потім посипати тертим сиром і рубаною зеленню.
Коли сир розплавиться - листкова картопля готова, можна подавати її на стіл.
Тістечко Картопля
Інгредієнти:
100 г вершкового масла;
100 г згущеного молока;
2 ст.л. коньяку або рому;
2 ст.л. порошку какао;
1 стакан молока;
400 г пісочного або бісквітного печива.
Приготування:
Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
Готові тістечка посипати какао-порошком.
Тістечко «Картопля»
Інгредієнти:
Сухарі ванільні - 500 г
Молоко згущене - 400 мл
Какао-порошок - 50 грам
Вершкове масло - 200 грам
Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
Коньяк - 30 мл
Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам
Час приготування - 2 години. Кількість "Картоплин" - 20 штук.
Приготування:
Спершу потрібно перемолоти сухарі в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або млини, головне щоб не залишилося неперемолотых кусочков.В окремій мисці перемішуємо банку згущеного молока з какао-порошком. Какао потрібно взяти 2 столові ложки з гіркою.
Перетираємо до зникнення грудочок, додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і ставимо на маленький вогонь (поки масло не розтане).далі в мисці розтоплюємо на водяній бані плитку гіркого шоколаду. Для цього в каструлю наливаємо гарячу воду, воду поміщаємо посудину з поламаним шоколадом і ставимо на вогонь, щоб вода постійно кипела.Из шоколадної маси додаємо до шоколадно-масляного крему половину, тобто 50 грам, а решта піде на прикрасу.
В кінці підмішуємо в шоколадний крем дві столові ложки коньяку (для аромату).У результаті вийде ось така шоколадна крихта. Якщо «тісто» вийде сухим, додайте в нього трохи молока.Для формування картоплин краще спочатку формувати з тіста ковбаски, розрізати на однакові шматочки і катати з них кульки або брусочки.Можно покласти всередину яку-небудь начинку, краще щось з яскравим смаком. Як варіант, цитрусові цукати (на смак).
Для прикраси нарізаємо всі ті ж цитрусові цукати дуже тоненькими полосочками.Оставшийся від приготування тіста шоколад ще раз підігріваємо до рідкого стану. Кожне тістечко обмазуємо зверху шоколадом і кладемо по два шматочки нарізаних цукатів. Тепер чекаємо коли шоколад застигне.
Немає коментарів:
Дописати коментар