неділя, 28 липня 2013 р.

Картопля, запечена в часниковому маслі

Картопля, запечена в часниковому маслі



Відварити картоплю в мундирі, остудити, очистити. Поки вариться картопля робимо часниковий соус:
на 5 картоплин

масло вершкове - 100гр
часник - 4 зубчики
петрушка - 3 столові ложки
сметана - 1 столова ложка
Сир твердих сортів - 5 столових ложок

Приготування масла
Масло викласти в миску.
Часник очистити, роздавити і подрібнити. Петрушку дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Все з'єднати, додати сметану, посолити, поперчити, добре розмішати.
Очищену картоплю розрізати вздовж і укласти у форму, злегка змащену олією. Зверху викласти часникове масло. Запікати в духовці при температу 220градусов.
Можна вживати як гарнір, а можна і як самостійне блюдо.
Картопля, запечена в часниковому маслі



Ошатна картопля по-шведськи.



Рецепт:

Очищену картоплю кладемо на ложку і не до кінця надрізаємо на тонкі скибочки (робимо з картоплини "гармошку"). Краю ложки, як обмежувач, не дають розрізати бульбу до кінця.
Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками.
Або в якості обмежувачів укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки.

Картопля розкладаємо на деко, кожен бульба змащуємо вершковим або рослинним маслом (можна і топленим салом).
НЕ СОЛИМО.
Ставимо в розігріту до 225 гр. C духовку на 25 хвилин.
Потім виймаємо з духовки, ще раз змащуємо маслом, СОЛИМО, посипаємо панірувальними сухарями і знову ставимо в духовку на 20 хвилин до зарум'янювання.
Ошатна картопля по-шведськи.






Тістечко «Картопля»



Інгредієнти:
Сухарі ванільні - 500 г
Молоко згущене - 400 мл
Какао-порошок - 50 грам
Вершкове масло - 200 грам
Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
Коньяк - 30 мл
Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам

Час приготування - 2 години. Кількість "Картоплин" - 20 штук.

http://vkontakte.ru/wall-32231484_7043



Листкова картопля "На всі випадки життя"



Інгредієнти:

Картопля - 20 шт.
Цибуля - 3-4 шт.
М'ясо - скільки піде
Сир - 300-400 г
Майонез - 2 упаковки
Сіль
Спеції
Зелень

Замість курки можна використовувати свинину. Тоді порядок шарів трохи змінюється: картопля, м'ясо, цибуля.

Приготування:

Нарізати цибулю півкільцями і замаринувати його в майонезі. Нарізати картоплю, посолити, замаринувати в майонезі. Курку (не повірите!) теж замаринувати в майонезі!

Посолити, додати спеції за смаком. Через годину все викласти на деко шарами:
1. Картопля.
2. Цибуля.
3. М'ясо.

Поставити в духовку і готувати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин. Потім посипати тертим сиром і рубаною зеленню.

Коли сир розплавиться - листкова картопля готова, можна подавати її на стіл.
Листкова картопля "На всі випадки життя"






Тістечко Картопля



Інгредієнти:

100 г вершкового масла;
100 г згущеного молока;
2 ст.л. коньяку або рому;
2 ст.л. порошку какао;
1 стакан молока;
400 г пісочного або бісквітного печива.

Приготування:

Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
Готові тістечка посипати какао-порошком.
Тістечко Картопля



Тістечко «Картопля»



Інгредієнти:
Сухарі ванільні - 500 г
Молоко згущене - 400 мл
Какао-порошок - 50 грам
Вершкове масло - 200 грам
Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
Коньяк - 30 мл
Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам

Час приготування - 2 години. Кількість "Картоплин" - 20 штук.

Приготування:

Спершу потрібно перемолоти сухарі в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або млини, головне щоб не залишилося неперемолотых кусочков.В окремій мисці перемішуємо банку згущеного молока з какао-порошком. Какао потрібно взяти 2 столові ложки з гіркою.
Перетираємо до зникнення грудочок, додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і ставимо на маленький вогонь (поки масло не розтане).далі в мисці розтоплюємо на водяній бані плитку гіркого шоколаду. Для цього в каструлю наливаємо гарячу воду, воду поміщаємо посудину з поламаним шоколадом і ставимо на вогонь, щоб вода постійно кипела.Из шоколадної маси додаємо до шоколадно-масляного крему половину, тобто 50 грам, а решта піде на прикрасу.
В кінці підмішуємо в шоколадний крем дві столові ложки коньяку (для аромату).У результаті вийде ось така шоколадна крихта. Якщо «тісто» вийде сухим, додайте в нього трохи молока.Для формування картоплин краще спочатку формувати з тіста ковбаски, розрізати на однакові шматочки і катати з них кульки або брусочки.Можно покласти всередину яку-небудь начинку, краще щось з яскравим смаком. Як варіант, цитрусові цукати (на смак).
Для прикраси нарізаємо всі ті ж цитрусові цукати дуже тоненькими полосочками.Оставшийся від приготування тіста шоколад ще раз підігріваємо до рідкого стану. Кожне тістечко обмазуємо зверху шоколадом і кладемо по два шматочки нарізаних цукатів. Тепер чекаємо коли шоколад застигне.
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика