пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:
- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:
1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружочкамии
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки.
6. Викласти помідори.
7. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Сирна запіканка "Пальчики оближеш" від Свєти Сокіл



Інгредієнти:
1кг сиру
4 яйця
1,5 цукру
1,5 ст. л. крохмалу
1 ст.л. манки
ваніль, родзинки

Приготування:
1. Викладаєте на листкове тісто і в духовку на 40 хв.(+10-10 мин.смотреть щодо готовності, щоб зверху покрилося невеликий скоринкою)
2. По закінченню полити розтопленої плиткою чорного шоколаду(шоколад +молоко)дочекатися щоб застиг шоколади починати облизувати пальчики;)
Сирна запіканка "Пальчики оближеш" від Свєти Сокіл



Медова запіканка"



Інгредієнти:
- 1 кг сир
- 1 ст. мед
- 1,5 склянки цукор
- 8-9 шт. яйце
- борошно
- кориця

Приготування:
1. Розімніть сир виделкою.
2. Викладіть сир, мед, цукор, яйця в блендер і збийте до однорідної маси.
3. Духовку нагрійте до 200°C.
4. Викладіть збиту масу на блюдо, злегка змащене вершковим маслом і притрушене борошном. 5. Випікайте протягом 45 хвилин до золотистого кольору.
6. Присипте зверху корицею і поставте ще на 3-4 хвилин у духовку.
7. Подавайте.
Медова запіканка"






"М'яка, ароматна запіканка з безліччю яблук і хрусткою скоринкою"



Інгредієнти:
- 2 ст. цільнозерновий борошна
- 10 г розпушувача
- щіпка солі
- 3 ст.л. цукру
- ваніль
- 3 ст.л. легкого маргарину/масла
- 100 мл молока
- 50 мл яблучного соку
- 2 середніх яблука
- кориця
- 2-3 ст.л. цукру (за смаком)
- 2 ст.л. лимонного соку
- цедра половини лимона
- трохи молока

Приготування:
1. Духовка 200С.
2. Змішати сухі інгредієнти, додати масло і розім'яти виделкою все.
3. Потім влити молоко, розмішати і влити сік.
4. Тісто буде податливе.
5. Розкачати його в пласт товщиною близько
0,5-1см, позыпать корицею, трохи цукром, розкласти натерті яблука і полити соком з цедрою і загорнути рулетом.
6. Нарізати рулет на порції )приблизно по 3 см) і розкласти їх у змащену форму.
7. Побризкати зверху молоком (близько 50мл,небагато) і цукром. Запікати близько 20 хвилин.

Автор рецепта - Olga P
"М'яка, ароматна запіканка з безліччю яблук і хрусткою скоринкою"



Сирна запіканка



Інгредієнти:
300 г сиру
2 яйця
300г борошна
10 г ванільного цукру
150 г цукрового піску
Щіпка розпушувача
100 г свіжої малини
5 гілочок м'яти
150 г вершкового масла

Приготування:
1. Заморожене вершкове масло натерти на крупній терці, додати борошно і добре перемішати рукою, щоб вийшла крихта.
2. Всипати розпушувач і цукровий пісок. Все ще раз добре перемішати і викласти у форму для запікання першим шаром.
3. Сир, яйця і ванільний цукор перемішати і викласти другим шаром.
4. Третім шаром знову викласти крихту з масла і борошна.
5. Поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180°.
6. Готову запіканку прикрасити свіжою малиною і гілочками м'яти.

Приємного апетиту!
Сирна запіканка






Сирна запіканка без борошна і манки



Інгредієнти:
сир 500гр.
яйця 4-5шт.
цукор 2/3 склянки
масло вершкове 30г.
ванілін
курага
родзинки
додатково:
масло вершкове для змащування форми
солодкі мелені сухарі

Приготування:
1. Для обсипання форми для випічки я беру товчені сухарі з солодкої булочки - це додає готової запіканці прекрасну скоринку і смак. Якщо сподобається з сухариками, то спробуйте посмажити сирники, які треба обваляти в таких сухариках замість борошна - буде просто прекрасний смак .
2. Сир можна збити блендером або пропустити через м'ясорубку - це лише справа смаку. Нам , буває, хочеться і однорідної запіканки, але частіше - з крупиночками сиру. Так-же без різниці яка жирність у сиру. Якщо сир знежирений, то можете присмачити його вершковим маслом. Я купую тільки домашній сир, і люблю , щоб не було зайвої сироватки.
3. Я рукою перемішую сир з яйцями, цукром,шматочками вершкового масла, ваніліном. Потім додаю родзинки, шматочки кураги і перемішую ще раз.
4. Форму для випічки (у мене скляна) щедро змастити вершковим маслом і густо обсипати сухарями. Вилити сирну масу у форму . Якщо залишилися сухарі, то не соромтеся, посипте ними і зверху. Якщо подобається, то зверху маси розкладіть дрібне галетне печиво, размоченное злегка в молоці.
5. Випікати запіканку треба при середній температурі (150 - 160 *) 30 хвилин. Потім я вимикаю духовку, а запіканку не дістаю хвилин 5.
6. На фото запіканка тільки з духовки, вона із знежиреного сиру, з маслом, яєць 5 штук, сухариків на посипання зверху не залишилося. Чесно кажучи, я на око все кладу, виходячи з того, що є в холодильнику, на результат випічки це не впливає ні грама.
7. Якщо ви теж не любите сирні запіканки з манкою, борошном та ін., то спробуйте мій рецепт . Запіканка буде дуже соковита, м'яка і не опадає після випічки і охолодження
Сирна запіканка без борошна і манки



Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками



Інгредієнти:
Сир домашній жирний маслянистий 500-600гр.
Вершки жирні 150мл.
Молоко згущене з цукром пів банки (орієнтуйтеся на свій смак)
Яйце куряче 3шт.
Пудинг ванільний (сухий) 80гр.
Манка 1-3 ст.ложки (залежить від якості сиру)
Чорнослив свіжий 10шт. (або велика червона слива)
Яблука солодких сортів 1-2шт. (розрізати кожну на 6-8частей, видалити насінну коробку)
Форма d 22см.
Папір для випічки.

Приготування:

Сир перекладаємо в миску, розминаємо картофелемялкой (якщо сир з крупинками можна протерти через сито, я дуже не люблю цю процедуру) додати яйця і вершки, перемішати, не збивати.

У згущене молоко всипати пудинг і перемішати, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці.

Додаємо згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо. Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднайте з тестом. Якщо у вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3ст.ложки манки.

Перекладаємо масу у форму, дно краще застелити папером для випічки.
Верх розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.

Випікаємо в духовці при 180град, до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності - схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)
Дати охолонути у формі і можна подавати.

Приємного апетиту Вам і Вашим близьким!
Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика