Польські картопляні галушки
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі, з середнім вмістом крохмалю
- 2 ст.л. пшеничного борошна
- Щедра щіпка солі
- 1 яйце
- Картопляний крохмаль (відведено пропорційно)
Приготування:
1) Картоплю почистити, порізати кубиками і відварити до готовності у великій кількості підсоленої води.
2) Відцідіть картопля і відразу пропустіть через картопляний прес або сміливі на м'ясорубці. Покладіть картоплю у велику миску, трохи перемішай і дайте майже повністю охолонути. (Хвилин 20-25)
3) Після того, як картопля охолов, щільно утрамбуйте його. Розділіть картоплю в мисці умовно на 4 частини. Вийміть ¼ частину картоплі набік(модно викласти зверху на утрамбований картопля). Так, щоб вийшла рівна виїмка.
4) В те місце, всипте 2 ст.л. борошна і крохмаль. Крохмалю має бути стільки, щоб він повністю заповнював ту виїмку.
5) Додайте 1 злегка збите яйце, сіль і замісіть однорідне тісто. Місити потрібно досить довго, 5-8 хвилин. Якщо є проблеми з тестом, читайте передмова до рецепту.
6) Візьміть досить великий шматок тіста, і сформуйте «ковбаску», 2-3 см у діаметрі. Поріжте на шматочки, товщиною 1-1,5 см Кожний шматочок скачайте в кульку, і пальцем втисніть середину, формуючи дірку.
7) Зробіть так з рештою тестом.
8) Доведіть до кипіння велику кількість води, посоліть воду. Обережно, опустіть частина клецков у воду, перемішайте і варіть 1 хвилину після спливання клецков на поверхню.
9) Вийміть галушки на велику тарілку, викладаючи їх в один шар. Галушки після відварювання дуже липкі, але через хвилини 2 липкість поступається, і вони набувають потрібну консистенцію.
Подавайте уб'ю ж, рясно поливаючи соусом від головного блюда, або ж обсмаженими на свинячому жирі шкварками і цибулею. А можете, перед подачею, галушки ще й обсмажити до придбання золотистої скоринки.
Вареники з картоплею і часником
Інгредієнти:
Часниковий порошок 1 трісок.
Вода 1 ст.
Куряче яйце 1 шт.
Масло вершкове 10 г
Картопляні пластівці 480 г
Борошно 1 ст.
Сіль 0,5 ч. л.
Мускатний горіх 0,2 ч. л.
Петрушка 20 г
Пармезан 120 г
Приготування:
1. Змішати в кухонному комбайні часниковий порошок, воду, яйце і розм'якшене масло.
2. Змішати у великій мисці картопляні пластівці, борошно, сіль, мускатний горіх, дрібно нарізану петрушку і тертий сир.
3. Потроху додати борошняну суміш, збиваючи до утворення тіста.
4. Викласти тісто на поверхню, посипану борошном. Сформувати джгути і нарізати шматочками по 2-2 .5 див.
5. Злегка натиснути на шматочки тіста виделкою.
Варити в підсоленій киплячій воді 6-8 хвилин, періодично помішуючи.
6. Дістати галушки з води шумівкою.
Галушки шпинатні з курячим бульйоном
Інгредієнти:
галушки:
1 яйце
2 ст.л. кефіру
два листочки свіжого шпинату
щіпка солі
сода на кінчику ножа
борошно
бульйон:
курка
вода
морква
цибуля
зелень
сіль
лавровий лист
Приготування:
1. Зварити бульйон з курки, для цього залити курку або частину курки водою, ретельно зібрати всю піну, додати цибулю, моркву, букетик зелені і варити до готовності м'яса. Посолити, поперчити за смаком.
2. Готуємо галушки. Яйце збити з кефіром, посолити, вкинути соду, додати дрібно нарізаний шпинат, борошно і замісити м'яке тісто. Дуже важливо, щоб тісто було м'яким, воно буквально буде липнути до рук. Якщо ви переборщіть з борошном, галушки будуть жорсткими.
3. Підсипаючи трохи борошна сформуйте галушки, вони можуть бути будь-якої форми, я отщипывала грудочки і придавливала один край виделкою, вийшло щось схоже на черепашку.
4. Не полінуйтеся відварити галушки окремо від бульйону, так ваш бульйон залишиться прозорим і красивим. Варити вареники в підсоленій воді буквально 2-3 хвилини.
5. Готові галушки розкласти по тарілках, в кожну так само додати по шматочку курятини, залити бульйоном і посипати свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Галушки по-римськи
Інгредієнти:
1 л молока
300 г манної крупи
2 жовтки
50 г тертого пармезану
сіль
вершкове масло
Приготування:
1. Молоко вилити в каструльку, додайте півлітра теплої води і дрібку солі.
2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і почніть всипати крупу, постійно помішуючи.
3. Слідкуйте за тим, щоб не утворювалося грудочок.
4. Готуйте близько 20 хвилин, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню, додайте жовтки і швидко перемішайте, щоб вони не скрутилися.
5. Викладіть суміш на стіл або на фольгу. Розкачайте приготовану суміш в диск товщиною в 1 см.
6. Залиште остигати. Потім за допомогою склянки або келиха виріжте галушки. Нагрійте духовку до 180 градусів, форму для запікання змастіть вершковим маслом.
7. Галушки викладіть, зверху присипте тертим сиром і посоліть. Запікайте при 180° с близько 20 хвилин.
Польські картопляні галушки
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 ст.л. пшеничного борошна
- щедра щіпка солі
- 1 яйце
- картопляний крохмаль (відведено пропорційно)
Приготування:
1) Картоплю почистити, порізати кубиками і відварити до готовності у великій кількості підсоленої води.
2) Відцідіть картопля і відразу пропустіть через картопляний прес або сміливі на м'ясорубці. Покладіть картоплю у велику миску, трохи перемішай і дайте майже повністю охолонути. (Хвилин 20-25)
3) Після того, як картопля охолов, щільно утрамбуйте його. Розділіть картоплю в мисці умовно на 4 частини. Вийміть ¼ частину картоплі набік(модно викласти зверху на утрамбований картопля). Так, щоб вийшла рівна виїмка.
4) В те місце, всипте 2 ст.л. борошна і крохмаль. Крохмалю має бути стільки, щоб він повністю заповнював ту виїмку.
5) Додайте 1 злегка збите яйце, сіль і замісіть однорідне тісто. Місити потрібно досить довго, 5-8 хвилин. Якщо є проблеми з тестом, читайте передмова до рецепту.
6) Візьміть досить великий шматок тіста, і сформуйте «ковбаску», 2-3 см у діаметрі. Поріжте на шматочки, товщиною 1-1,5 см Кожний шматочок скачайте в кульку, і пальцем втисніть середину, формуючи дірку.
7) Зробіть так з рештою тестом.
8) Доведіть до кипіння велику кількість води, посоліть воду. Обережно, опустіть частина клецков у воду, перемішайте і варіть 1 хвилину після спливання клецков на поверхню.
9) Вийміть галушки на велику тарілку, викладаючи їх в один шар. Галушки після відварювання дуже липкі, але через хвилини 2 липкість поступається, і вони набувають потрібну консистенцію.
Подавайте уб'ю ж, рясно поливаючи соусом від головного блюда, або ж обсмаженими на свинячому жирі шкварками і цибулею. А можете, перед подачею, галушки ще й обсмажити до придбання золотистої скоринки.
Немає коментарів:
Дописати коментар