Печінкові млинці з начинкою
Інгредієнти:
400-500 гр. печінки (краще курячої, тоді млинці будуть ніжніше, так і колір у них буде приємніше, на фото млинці зі свинячої печінки)
0,5 літра молока
3 яйця
3 ст. ложки борошна
сіль за смаком
Для начинки.
3 моркви
3 великі цибулини
3 яйця
трохи майонезу
Приготування:
Овочі для начинки миємо, чистимо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками.
В рослинному маслі обсмажуємо цибулю. Як тільки він стане прозорим - додаємо моркву. Всі разом обсмажуємо приблизно 15 хвилин (поки морква не зарум'яниться).
Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на крупній тертці.
З'єднуємо всі складові для начинки і якщо заправляємо майонезом.
Печінку ріжемо невеликими шматочками, прокручуємо на м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні. В печінковий фарш додаємо яйця, молоко, сіль, борошно і гарненько перемішуємо. Я, як правило, відразу закидаю в блендер печінка, порізану шматочками, яйця, сіль, частину молока і борошно і подрібнюю все в ньому. Потім додаю решту молока і перемішую.
Даємо тісту 5 хвилин постояти і приступаємо до випікання млинців.
Смажимо, як звичайні тонкі млинці на розігрітій сковорідці злегка змащеній олією.
Потім кожен млинець змащуємо начинкою, звертаємо рулетиком і розрізаємо на три або більше частин. Смачно їх є як теплими, так і холодними.
#закуски@cooklove
Манно-вівсяні млинці.
Інгредієнти:
1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.
Приготування:
1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.
2) Заливаємо їх кефіром, перемішуємо і залишаємо на 2 години
3) Яйця збиваємо, додаємо в миску
4) Додаємо сіль, цукор і соду
5) Вливаємо масло, перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе.
6) Смажимо наші млинці!
Приємного апетиту!
Американські млинці (панкейкі)
Самий автентичний рецепт улюбленого сніданку!
-135г борошна
-1 чайна ложка пекарського порошку
-½ чайної ложки солі
-2 столові ложки цукрової пудри
-130мл молока
-1 велике яйце, злегка збити
-2 столові ложки розтопленого вершкового масла (або рослинного рафінованого)
Приготування:
1. Просіяти борошно, пекарський порошок, сіль і цукрову пудру у велику миску. В окремій мисці злегка збийте молоко і яйця, а потім додайте олію.
2. Додайте суміш молока в суміш борошна і збивайте до отримання однорідного рідкого тіста. Дайте тісту постояти протягом декількох хвилин.
3. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Вилийте на сковороду тісто (приблизно 1 невеликий ополоник). Може здатися, що шар тіста дуже товстий, але так і повинно бути. Зачекайте, поки тісто не почне пузиритися, потім переверніть. Смажте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневого кольору, а млинці не збільшаться до 1 см в товщину. Подавайте гарячими з невеликим шматочком вершкового масла і кленовим сиропом. Також відмінним доповненням стануть ягоди.
Млинці з маком.
Час приготування: 50 хвилин+ настоянка
Порцій: 8
Вам буде потрібно:
Для млинців:
500 мл молока
2 яйця
20 грам вершкового масла
1/2 чайної ложки рослинного масла
200 грам борошна
1 столова ложка цукру без гірки
1/2 чайної ложки солі
Для макової начинки:
160 грам маку
200 мл молока
75 грам меду
Як готувати:
1. Для початку займемося маком. Вам потрібен гарний смачний мак. Що стосується його кількості. Я взяв склянку маку з розрахунку на 10 млинців. Вже готовий мак ви можете намастити тонким шаром, і отримати більше млинців з маком, можете товщі. Загалом, кількість маку величина відносна і вирішувати, скільки його потрібно конкретно вам, вам і вирішувати.
2. Беремо молоко і заливаємо їм мак. Є маса способів замочування маку. У воді, в гарячому молоці, кип'ятінням, настоюванням, гасінням і т.д. і т.п. Я вибрав одночасно і більш простий і тоскний. Залив молоком мак, перемішав, накрив кришкою і залишив його набухати на 6 годин. Тобто можете це зробити вранці, якщо плануєте готувати млинці ввечері, або залити мак ввечері, орієнтуючись на ранкові млинці.
3. Для початку приготуйте тісто для млинців (про нього поговоримо нижче). І поки буде настоюватися тісто для млинців, продовжимо роботу з маком. Я додав мед прямо в мак, не викручуючи її. Молоко в мене отже практично повністю вбралася в мак, і воно мені ще знадобиться згодом. Що стосується меду, ви можете додати його більше. Я взяв меду рівно стільки, щоб начинка вийшла трохи солодка. Спробувавши те що вийшло я не заспокоївся. Переклав мак в маленьку каструльку і поставимо її на дуже маленький вогонь на 10 хвилин. Періодично помішуйте і займіться спекотної млинців.
4. Готуємо млинці. Розтоплюємо вершкове масло, переливаємо його в миску. Додаємо сіль, цукор і яйця. Розмішуємо. Вводимо молоко і збиваємо. А тепер неспішно потроху вводимо борошно безперервно розмішуючи/збиваючи тісто. Вийшло рідке тісто відставте в сторону настоятися хвилин 15-30 і займіться пунктом 3. Ставимо на сильний вогонь млинцеву сковорідку. Даємо її загостритися, капаємо рослинне масло і ополоником виливаємо на сковороду тісто для першого млинця. Допомагаємо йому рівномірно розтектися по сковорідці. Ви помітите, як швидко схопиться тісто і з молочного стане злегка жовтуватим, перевертаємо блін. Обсмажуємо з другої сторони. На один млинець в загальній складності може піти максимум 1 хвилина, а то й менше. Обсмажуємо всі млинці. У мене вийшло їх 15.
5. Пора приступати до фінального етапу, але для початку ще один важливий момент. Нам потрібно розтовкти мак. Причому зробити це не повністю, а частково. У ступці цього краще не робити, так як обсяг занадто великий. А ось в блендері саме воно. Ось тільки не перестарайтеся. У нас повинен бути і цілий мак, і злегка розмелений і розмелений в кашу. Тобто повинна вийти як би суміш маку в трьох станах. Далі тепер все просто. Беремо столову ложку і намазуємо всю цю смакоту на млинці. У мене йшла десь одна столова ложка з великою гіркою на один млинець. Рівномірно розмазуємо мак по млинцю, і звертаємо його в тонюсенькую трубочку. Чим тонше і щільніше у вас вийде, тим краще. У одержані трубочок я відрізав краю, а потім розрізав їх на дві трубочки поменше. Можете і на три і на чотири частини різати млинці. Тут все на ваш розсуд.
6. Викладаємо трубочки на тарілку. Можете полити карамельним соусом, але найкраще, коли близькі вже зібралися і млинці розосередилися по тарілках, покласти зверху на млинці трохи морозива і капнути карамельним сиропом. Але це вже вам вирішувати. Я покажу вам підсумкові млинці до того, як їх розлучили.
Все, млинці з маком готові!
Приємного апетиту!
#випічка@cooklove
Немає коментарів:
Дописати коментар