понеділок, 1 липня 2013 р.

Кекс з маком і апельсинами.

Кекс з маком і апельсинами.



125гр. маргарину не розтоплюючи або сл. масла
1ст. ложку соняшникової олії,
неповний стакан цукру-все це перемішати в однорідну крихту.
потім додати 3 яйця і збити віночком цю яєчно-масляну масу.
Потім додаємо 1,5 склянки борошна 1ч. ложкою розпушувача і все перемішати.
Далі 0,5стакана молока поступово влити в тісто і ще раз обережно перемішати.
1/3 тіста окремо перекласти в іншу посудину і додати 50гр. маку.,добре перемішати.
У форму викладаємо трохи світле тісто а на нього доріжку-з тіста з маком
Зверху викладаємо тісто,шматочки апельсина покласти зверху на тісто трохи вдавлюючи./можна будь-які ягоди/
випікати кекс при темпер.200гр.-40-45 хвилин.
Гарячий кекс полити тертим шоколадом.

Катерина Овчаренко
Кекс з маком і апельсинами.



СИРНИЙ КЕКС



Інгредієнти-
Сир - 200 г
Масло вершкове - 150 г
Цукор - 200 г
Борошно - 200 г
Розпушувач -1 ч. л.
Яйце - 3 шт

Розтопити масло.
Збити яйця з цукром, додати сир, масло і розпушувач.
Поступово додавати просіяне борошно.
Я ще додала з власної ініціативи вміст 1 стручка ванілі, дуже ароматно.
Розігріти духовку до 180 *.
Форму для кексу заповнити тестом. Випікати 20-25 хвилин.






Шоколадний кекс з сирною начинкою



100 грам масла,
2 яйця,
1 склянку цукру,
сіль,
розпушувач,
1 пачку сухого шоколадного пудингу,
1 склянка йогурту.
1 склянку борошна.

Тісто має бути як густа сметана.
Пачку сиру (200 грам) змішати з половиною склянки цукру і додати 1 яйце і а пачку ванільного пудингу. Все перемішати. Форму змастити маслом і обсипати сухарями або борошном. Викладати спочатку темне тісто, потім сирну класти купками. Зверху знову залити темним тістом.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин на другий знизу полиці духовки.

SELENA s s



Повітряні кекси на йогурті з джемом



у мене вийшло 10 середніх повітряних і пахучих кексів:

Інгредієнти:

140 гр цукрового піску
2 ч.л. ванільного цукру або ваніліну на кінчику ножа
приблизно 200 гр. просіяного борошна
1 ч.л чайної соди (без гірки) або 1,5 ч.л. розпушувача
100 мл натурального йогурту
2 яйця
140 гр вершкового масла (розтопленого)
10 ч.л ягідного желе ( на ваш вибір, головне, щоб він був не дуже рідким, у мене конфітюр "Лісові ягоди")
цукрова пудра для прикраси за бажанням

Приготування:

1.Разогрейте духовку до 190С.
2.Растопите масло в каструлі і відкладіть поки в сторону.
3.У невеликому посуді збийте яйця з цукром, ванільним цукром, розтопленим маслом і йогуртом.
4.Смешайте просіяне борошно з содою/розпушувачем. І порціями додавайте до яєчної маси, ретельно перемішуючи (я все збиваю міксером).
(Борошна може знадобитися трохи менше або більше. У вас повинно вийти тісто як густа сметана.)
5.В змащену маслом форму для кексів (я нічого не змащувала, а просто вклала паперові формочки в металеву форму для кексів) розкладіть по 1 столовій ложці тесту. Потім в середину кожної форми закладіть по чайній ложці джему і покрийте рештою тестом.
6.Выпекайте на вже розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, поки кексики не придбають рівномірний темно-золотистий колір, так само можна перевірити готовність дерев'яною паличкою.
7.Когда готові кексики, витягніть їх з духовки і залиште остигати на 5 хвилин у формочках. Після чого дістаньте і залиште ще трохи охолонути на решітці.
Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!)
P.S. смачні Кексики як в теплом, так і в охолодженому вигляді, навіть на наступний день!
Замість кількох маленьких можна спекти один кекс.
Зберігайте кекси в щільно закритому пакеті. В холодильник на ніч, наприклад) прибирати не обов'язково.
Повітряні кекси на йогурті з джемом






Кекси з чорницею



300 гр. борошна,
пакет розпушувача,
пів склянки цукру,
1 яйце,
250 мл молока,
4 ст. ложки рослинної олії,
сіль,
ванілін,
чорниця.

Змішати борошно з розпушувачем, додати інші продукти (крім чорниці), збити. У тісто додати чорницю. Випікати при 160 градусах 20 хвилин.

Рецепт і фото: Олена Шаригіна
Кекси з чорницею



Смачний кекс на згущеному молоці



Інгредієнти:

-120 гр. борошна
-4 яйця
-380 гр. згущеного молока (банку)
-50 гр. вершкового масла
-1 ч.л розпушувача
-1 пакетик ванільного цукру (за бажанням, я додала вийшло солодко, але не нудотно)

Приготування:
Згущене молоко і яйця перемішати міксером на низькій швидкості.
Влити розтоплене вершкове масло, знову перемішати.
Просіяти в отриману масу борошно з розпушувачем, додати цукор, ще раз добре перемішати.
Вилийте тісто в змащену маслом і присипану борошном форму. Випікати при 150 градусах близько 35 хвилин.
Готовий кекс остудити 10 хвилин у формі, потім витягнути його і дати охолонути повністю. Перед подачею посипати цукровою пудрою і нарізати шматочками побільше.
Смачний кекс на згущеному молоці






Вишнево-шоколадний кекс



Інгредієнти:

400 гр. замороженої вишні
0.5 склянки цукру
2 ст. ложки меду
2 ст. ложки какао
1 пакетик ванільного цукру
щіпка солі
1 повна чайна ложка розпушувача
2 склянки борошна
0.5 склянки рослинного масла

Приготування:

Вишню заздалегідь поставити розморожуватися в мисці, коли він відтане, на дні миски збереться сік, його потрібно акуратно і ретельно перелити в стакан.
Потім, до вишневого соку потрібно долити теплої води так, щоб вийшов склянку рідини-вишневої води.
Духовку включити на 180 градусів.
Форму для кексу або маленькі формочки змастити рослинним маслом.
Борошно змішати з какао і розпушувачем, просіяти окремо в миску.
У глибокій мисці змішати олію, мед, ванільний цукор і сіль, влити вишневу воду, розмішати до розчинення цукру.
Додати вишню і борошно, розмішати до однорідного стану.
Потім перелити тісто у форму.
Випікати приблизно 50 хвилин, готовність перевірити дерев'яною зубочисткою.
Готовий кекс остудити трохи у формі, а потім повністю на решітці.
Потім кекс посипати цукровою пудрою.
Приємного вам чаювання!
Вишнево-шоколадний кекс

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика