понеділок, 1 липня 2013 р.

Борщ

Борщ



Інгредієнти:
Свинячі ребра - 0,5 кг
Картопля - 3 шт.
Буряк - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Капуста - 200 г
Ріпчаста цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Томатна паста - 2 ст.л.
Соняшникова олія для смаження цибулі
Сіль - за смаком

Приготування:
Спочатку нам потрібно приготувати бульйон. Для цього розріжемо свинячі реберця по одному, опускаємо їх у глибоку каструлю (розраховану на 3 літри) і заливаємо водою. Потім ставимо каструлю на вогонь і варимо приблизно годину, не забуваючи посолити.
Поки вариться бульйон, приступаємо до приготування овочів. Чистимо від шкірки буряк і трьом її на крупній тертці. Поміщаємо буряк в окрему тарілку.
Якщо бульйон вже зварився, додаємо до нього натерту буряк - вона повинна варитися довше інших овочів.
Наступна на черзі - морквина. Чистимо її і теж натираємо на крупній тертці. Кладемо в киплячий бульйон.
Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї трохи соняшникової олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Поки смажиться цибуля, чистимо картоплю й нарізаємо невеликими шматочками - десь по 2 див. Кладемо картоплю в киплячий бульйон.
До підсмаженої цибулі нам потрібно додати томатну суміш. Її готуємо так: в глибоку тарілку покласти дві столові ложки пасти і заливаємо її склянкою кип'яченої води. Ретельно перемішуємо і заливаємо жарящийся на сковороді цибулю. Тримаємо цю суміш 5 хвилин на вогні, потім вливаємо в бульйон з овочами.
Пробуємо на смак картоплю. Якщо вона вже готова, прийшов час додавати в борщ український капусту. Отже, тонко нарізаємо капусту і додаємо до борщу. Капуста повинна варитися не більше 5 хвилин, інакше вона розвариться і стане несмачною.
Поки вариться капуста, чистимо часник і видавлюємо його з допомогою чеснокодавкі. Додаємо до бульйону з овочами.
Борщ готовий! Подавати зі сметаною.
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ
Борщ



Пампушки з часником до українського борщу



М'які, ароматні, так і просять «откуси мене». Що може бути краще зі справжнім українським наваристим борщем.

14 шт.
Інгредієнти:
Для тіста:
200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії
Заправка:
1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубки часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

Приготування:

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипаної борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану (4-5 хвилин).
2) Перекласти тісто назад у миску, рясно змастити поверхню олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.
3) Виросло тісто обім'яти і розділити на невеликі кульки (14). Викласти в змазану олією форму.
4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, добре розігрійте духовку до 190 ᵒС.
5) Після закінчення зазначеного часу, змастіть поверхню пампушок молоком і поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
6) Приготуйте заправку: розітріть часник з сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додайте кріп. Перемішайте.
7) Вийміть готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідина).
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу






"Борщ"

"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"
"Борщ"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика