субота, 8 червня 2013 р.

Полуничний коктейль в шоколадній глазурі

Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:
Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.



Курячі грудки на пару в бальзамічної глазурі



Інгредієнти
2 курячі грудки, найкраще з шкірою
Сіль і білий мелений перець за смаком
Сік ½ лимона

Для глазурі:
4 ст.л. бальзамічного оцту
1,5 ст.л. цукру
200 мл курячого бульйону, можна використовувати воду
3 ст.л. соєвого соусу
3 зубки часнику, видавити

Спосіб приготування
1) Курячі грудки посолити, поперчити і полити лимонним соком. Відставити на 30 хвилин.
2) Розігріти пароварку, або каструлю. Застелити дно пароварки пергаментом і викласти філе на верх. Накрити кришкою і варити до готовності, 20-25 хвилин. Якщо варити в каструлі, варіть на середньому вогні.
3) Після того, як грудки вже хвилин 10 варилися, приготуйте глазур. У сковороду помістіть всі інгредієнти для глазурі і уваривайте до сиропного стану.
4) Зніміть з вогню. Покладіть готові філе шкірою вниз на сковороду з глазур'ю. Поставте на середній вогонь і прогрійте все разом, близько 2-х хвилин з одного боку, і стільки ж з іншої.
5) Зніміть з вогню, дайте грудкам «відпочити» в сковороді, хвилин 5. Поріжте і подавайте!
Курячі грудки на пару в бальзамічної глазурі



Лосось в апельсинової глазурі



На дві порції
Необхідні інгредієнти:
* 2 стейка лосося
Для маринаду:
* 1/4 склянки оливкової олії
* сік 1 великого апельсина
* мелений перець

Як приготувати:
1) Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин.
2) Обсмажити з обох сторін по 2-3 хвилини.






Морква в медовій глазурі


З чого: морква 500 г, вершкове масло 1 ст. ложка, мед 2 ст. ложки мускатний горіх.
Як готувати:
1. Для цієї страви ідеально підійде молода морква. Відваріть моркву протягом 5 хвилин.
2. У сотейнику розтопіть масло, додайте тертий мускатний горіх і мед. Покладіть в сотейник морква, акуратно перемішайте, морква повинна рівномірно покритися глазур'ю.
3. Готуйте на невеликому вогні 2 хвилини.
4. Подавайте моркву в медовій глазурі як самостійне блюдо або як гарнір до м'яса, риби
Морква в медовій глазурі



Дуже смачне м'ясне азу



Інгредієнти:

М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)
150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.

Приготування:

М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.
Дуже смачне м'ясне азу






Азу



Інгредієнти:

яловичина або курка - 400 гр.;
солоні огірки - 5-6 шт..;
цибулина - 1 шт.;
сметана нежирна - 200 гр.
раст олії 1 ст л

Приготування:

Обсмажуємо м'ясо з луком.Чуть трохи! солимо, додаємо дрібно нарізані огірки, трохи тушкуємо що б огірки дали сік. Додаємо сметану, якщо надто густо додаємо трохи води, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Азу



Азу



Інгредієнти:

яловичина або курка - 400 гр.;
солоні огірки - 5-6 шт..;
цибулина - 1 шт.;
сметана нежирна - 200 гр.
раст олії 1 ст л

Приготування:

Обсмажуємо м'ясо з луком.Чуть трохи! солимо, додаємо дрібно нарізані огірки, трохи тушкуємо що б огірки дали сік. Додаємо сметану, якщо надто густо додаємо трохи води, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Азу






Азу по-татарськи



Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Спосіб приготування:
М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи



Азу по-татарськи



Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт
- огірки солоні - 1-2 шт
- картопля - 6-8 шт
- часник - 1-2 часточки
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л
-лавровий лист
- сіль
- перець

Приготування:

М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика