четвер, 19 вересня 2013 р.

Диявольські капкейки з полуничним кремом в шоколадній глазурі

Диявольські капкейки з полуничним кремом в шоколадній глазурі



Інгредієнти:
Для капкейків:
Борошно - 1,3 склянки
Сода - ¼ чайної ложки
Розпушувач - 2 чайні ложки
Какао-порошок - ¾ склянки
Сіль - 1/8 чайної ложки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 2 шт
Ванілін - ¾ чайної ложки
Молоко - 1 стакан
Для крему:
Білки - 5 шт
Цукор - 1 склянка + 2 столових ложки
Щіпка солі
Вершкове масло - 500 г
Ванілін - 2 чайної ложки
Полуниця (розморожена або свіжа - у вигляді пюре) - ½ склянки
Для глазурі:
Гіркий шоколад - 100 г
Вершкове масло - 75 г
Патока - 1,5 чайної ложки

Приготування:
Полуничний крем: Змішати білки, цукор і сіль в термостійкої мисці і поставте на водяну баню. Спокійної помішуйте поки цукор не розчиниться. Потім цю масу збийте міксером, постійно збільшуючи швидкість, поки маса не придбає кремову кондицію. Потім додайте розм'якшене масло, ванілін і полуничне пюре. Продовжуйте збивати до однорідної кремоподібної маси.
Для глазурі: Шоколад, вершкове масло і патоку помістіть в одну миску і поставте на водяну баню. Помішуйте до однорідної маси, поки шоколад не розтопиться. Перемішайте глазур.

Кекси: Розігрійте духовку до 180 С. Викладіть форму для мафінів паперовими обгортками для кексів. Просійте разом борошно, розпушувач, соду, какао та сіль. Відкладіть.
У великій мисці збийте разом вершкове масло і цукор, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного додавання, а потім додайте ваніль. Додайте борошняну суміш по-черзі з молоком; добре збийте. Наповніть формочки на 3/4.
Випікайте 15 - 17 хвилин у попередньо розігрітій духовці, або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в торт, не буде виходити чистою. Коли повністю охолоне, прикрасьте кожен кекс кремом та шоколадною глазур'ю.
Диявольські капкейки з полуничним кремом в шоколадній глазурі
Диявольські капкейки з полуничним кремом в шоколадній глазурі



Азу по-татарськи



Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Приготування:

М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Азу по-татарськи






Незвичайна подача глазуньи

Незвичайна подача глазуньи
Незвичайна подача глазуньи
Незвичайна подача глазуньи
Незвичайна подача глазуньи



Сендвіч-глазунья.



Інгредієнти:
Хліб - 8 шматків
Сир - 4 слайсу
Яйця - 8 шт
Сіль і чорний перець - за смаком
Вершкове масло - 1 столова ложка
Оливкова олія - 2 столові ложки
Сендвіч-глазунья.
Сендвіч-глазунья.
Сендвіч-глазунья.
Підсмажте хліб у тостері
Сендвіч-глазунья.
Поки ще гарячий хліб покладіть зверху сир, щоб він почав плавиться.
Сендвіч-глазунья.
У велику сковороду (середній вогонь) налийте оливкова олія і викладіть вершкове масло.
Сендвіч-глазунья.
На розпечену сковороду кладемо яйця.
Сендвіч-глазунья.
Посипте сіллю і перцем. Зачекайте поки білок схопиться і не стане прозорим. Потім переверніть.
Сендвіч-глазунья.
Після того, як Ви перевернули яйця, зачекайте кілька секунд і легенько натисніть на центр жовтка, щоб впевнитись, що він не повністю готовий. Тут же за допомогою лопатки перекладайте на той другий шматок хліба, який без сиру.
Сендвіч-глазунья.
Накрийте яйця іншим тостом (з сиром) і розріжте по діагоналі.






Паска з фісташками в зеленій глазурі



просеянная борошно 600-700 г
яйце 6 шт.
пахта 200 мл
вершки жирністю 20% 100 мл
цукор 400 г
фісташки очищені 180 г
фініки без кісточок 100 г
дріжджі сухі 1 ст. л.
сіль щіпка
олія для змащування форми

Для глазурі
фісташки очищені 100 г
пудра цукрова 200 г
шпинат 200 г
лимон (сік і цедра) 1/4 шт.
сіль морська 0,5 ч. л.

Дріжджі залити 2 ст. л. теплих вершків, залишити на 10 хвилин.

Сколотини і вершки нагріти до 38-40°С. Всипати борошно, ретельно розмішати, дати молочної суміші охолонути до 35-36°С. Ввести вспенившиеся дріжджі і 1 яйце, перемішати. Тісто накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години.

Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром в стійку піну.

Піднялося тісто обім'яти, з'єднати з жовтками. Акуратно ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, знову накрити і залишити в теплі ще на 1 годину. Після закінчення цього часу тісто ще раз обім'яти.

Фісташки і фініки дрібно нарізати, перемішати. Взяти 3-4 середні циліндричні форми для паски, застелити їх пергаментом так, щоб верхній край паперу виступав на 3 см, змастити рослинним маслом пергамент. Тісто розділити на частини за кількістю форм. Зліпити з тіста коржа, у центр кожного покласти по жмені суміші фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах - при цьому тісто повинне заповнити не більше половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин.
Випікати паски при 180°С 25-30 хвилин. Готові паски вийняти з форми, остудити на рушник, у процесі охолодження перевертаючи їх кожні 5-7 хвилин.

Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно стовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, віджати (зберігши рідина), протерти через сито, додати до фісташкової масі. Якщо вийшло занадто "круто", влити 1-2 ст. л. води від шпинату.

Паска прикрасити глазур'ю.
Паска з фісташками в зеленій глазурі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика