неділя, 22 вересня 2013 р.

Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо

Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо



Інгредієнти:
1 стейк з тунця 125-150 г
1 ківі
1 авокадо
2 пучок зеленого цибулі
4-5 листків м'яти
невеликий пучок петрушки
1/2 чайної ложки нарізаного свіжого розмарину
сік половини лайма
1 столова ложка білого винного оцту
1/2 чайної ложки меду
сіль, перець
нарізану кокос (додатково для прикраси)

Приготування:
Очистіть і дрібно наріжте ківі та авокадо. Викладіть в миску. Дрібно нарубаєте цибулю, м'яту, петрушку і розмарин і також додайте в миску. В окремій ємності змішайте оцет, сік лайма, мед, сіль і перець (за смаком). Перемішайте і заправте цією сумішшю ківі та авокадо. Збийте блендером і залиште на час. Нагрійте гриль чи чавунну сковороду. Натріть стейк оливковою олією, сіллю і перцем. На розпечену сковороду викладіть стейк і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки (1-2 хвилини на бік). Дивіться не перетримайте, тому по краях стейк повинен залишатися трохи сируватим. Викладіть тунець на тарілку, зверху - сальса. Прикрасьте кокосом. Подавайте негайно.



Севіче з червоної риби і авокадо


Інгредієнти:
300 гр філе червоної риби
1 авокадо, нарізаний кубиками
1 червоний солодкий перець
1 манго
1 цибулина, фіолетова
листя кінзи по-смаку
для маринаду:
сік і цедра половини лимона лимона
6 ст. ложок оливкової олії
1/3 склянки міріна
1/3 склянки рисового оцту
2 ч. ложки натертого на дрібній тертці свіжого імбиру
сіль, перець по-смаку

Як приготувати:
Ріжемо рибу, манго, цибулю, солодкий перець кубиками розміром приблизно в сантиметр,
змішуємо з дрібнонарізаною кінзою. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, заправляємо рибу з овочами-фруктами, зеленню і залишаємо хвилин на десять.
В окремому посуді заправляємо авокадо половиною лимонного соку, сіллю,перцем
і приступаємо до оформлення страви. На тарілку ставимо спеціальне кільце, на дно тарілки викладаємо шар авокадо. Зверху рибну суміш, прикрашаємо червоною ікрою.
Приємного апетиту:3






Грінки з авокадо


Щоб приготувати нам знадобитися інгредієнти: зріле авокадо - штука; гірчиця зерниста - 1 ч. ложка; сік - одна третина лимона; олія оливкова - 4 ст. ложки; сирний сир (нежирний) - упаковка; пшеничний хліб - за потребами; перець - на смак; сіль - на свій смак.

Спосіб приготування
1. Підсушити хліб у тостері або на сковороді.
2. Очистити авокадо, порізати його кубиками і викласти все це в подрібнювач блендера. Потім додати масло, оливкову олію, гірчицю і сік лимона. Збити до потрібної консистенції у пульсуючому режимі.
3. Отриману суміш подавати на грінках відразу ж разом з нежирним сирним сиром.
Приємного апетиту!



Як вибрати авокадо.



Плоди авокадо вже перестали бути для нас дивиною: їх активно використовують у приготуванні салатів, закусок, супів та інших страв. От тільки щоб цей фрукт (а авокадо - це саме фрукт) порадував вас своїм ніжним смаком і повною мірою проявив свої корисні властивості, потрібно правильно його вибрати.

Як вибрати авокадо?

Вирішивши вибрати авокадо, багато хто в першу чергу дивляться на колір шкірки - мовляв, якщо шкірка темна, то й плід буде стиглим. Але це неправильний підхід. Різні сорти авокадо мають різний колір шкірки - від світло-зеленого до темно-бурого. Тому за кольором шкірки можна визначити лише сорт авокадо, але не ступінь його зрілості.

Як вибрати авокадо в залежності від сорту?

Всього існує більше 400 сортів авокадо, на наших прилавках найчастіше можна зустріти каліфорнійський, флоридський і Пінкертон. Шкірка каліфорнійських авокадо має темно-зелений колір з коричневим відтінком (іноді майже чорний). М'якоть цього сорти авокадо дуже ніжна і м'яка, тому краще всього використовувати його для приготування гуакамоле і супів-пюре - для салату він не дуже підходить. Недолік цього сорту в тому, що з-за темної шкірки складно помітити вм'ятини на плоді, так що є ризик вибрати зіпсоване авокадо.

Якщо каліфорнійські авокадо продаються цілий рік, то сезон флоридських авокадо триває з кінця осені до кінця весни. М'якоть флоридських авокадо більш щільна, їх можна класти в салати або ролли. Навіть дуже зрілі флоридські авокадо залишаються щільними. Ці авокадо теж володіють приємним смаком, але вони менш калорійні і маслянисті. Шкірка у них тонка, гладка, світло-зелена. Недолік цього сорту в тому, що флоридські авокадо дуже важко чистити, зробити це без ножа практично неможливо.

Сорти Авокадо Пінкертон мають більш витягнуту форму з довгою «шиєю». Шкірка у них має більш темний колір, вона товста, щільна і вкрита крупними пухирцями. При бажанні авокадо Пінкертон можна очистити без ножа, підчепивши шкірку нігтем і знявши її. У цього сорти авокадо менше кісточка, тому при однакових розмірах флоридського авокадо авокадо сорти Пінкертон в останньому буде більше м'якоті.

Отже, якщо вам потрібно вибрати авокадо для салату або ролів, то підійде флоридський сорт, каліфорнійські авокадо гарні для приготування супів, закусок або як самостійне блюдо. Сорт Пінкертон більш універсальний. Але незалежно від сорту для вживання в їжу потрібно вибирати тільки стиглі плоди авокадо.

Щоб вибрати авокадо, треба вміти визначити ступінь його стиглості. На око це зробити не вийде, так що доведеться авокадо помацати. Стиглий плід авокадо повинен бути щільним - не занадто твердим і не дуже м'яким. Якщо авокадо дуже тверде, воно нестигле, а надто м'який плід, швидше за все, виявиться перезрілим. Ну і не забувайте про відмінності між сортами - стигле флоридське авокадо буде щільніше стиглого каліфорнійського.

Якщо натиснути пальцем на плід, на шкірці повинна з'явитися вм'ятина, яка поступово зникне. Якщо вм'ятина занадто велика і не пропадає - плід переспевший. Шкірка у хорошого авокадо повинна бути рівномірно забарвлене, переконайтеся, що на ній немає темних плям і тріщин.

Можна визначити стиглість авокадо і таким способом: візьміть плід і видаліть живець, а потім подивіться на слід від черешка. У дуже стиглого авокадо він буде коричневим, у недоспелого - жовто-зеленим. Вам варто вибрати авокадо, у якого слід від черешка має яскраво-зелений колір (можливо, з невеликими прожилками коричневого). Якщо натиснути на таке авокадо, через слід від черешка повинен злегка виділятися сік.

До речі, якщо у вас немає можливості вибрати авокадо потрібної стиглості, можна взяти недоспелые плоди і дати їм дозріти в домашніх умовах. Для цього потрібно покласти плоди в паперовий пакет або загорнути в паперові рушники і покласти в темне прохолодне місце на 2-4 дні. Прискорити дозрівання авокадо допоможуть яблука або банани. Покладіть авокадо і банани та яблука в паперовий пакет, зробіть в ньому кілька дірочок і приберіть в темне місце.

Розрізане авокадо потрібно обов'язково збризнути лимонним соком - при контакті з повітрям м'якоть швидко темніє. Якщо ви використовували тільки одну половинку авокадо, другу загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник, так її можна зберігати ще 1-2 дні. Щоб вона зберігалася довше, не діставайте кісточку. До речі, потім кісточку можна проростити і спробувати виростити дерево авокадо.

Тепер ви знаєте, як вибрати авокадо для того чи іншого блюда. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вибрати стиглий і смачний фрукт.
Як вибрати авокадо.






АВОКАДО.



З усіх фруктів саме цей більше містить білків, хоча в деяких каліфорнійських сортах більше 80 відсотків калорій доводиться на жири. Мають округлу або грушовидну форму, розміром від курячого яйця до гігантів в кілька кілограмів. Різноманітні і по забарвленню: темно-зелені, малинові, жовті або майже чорні.
М'якоть зрілого авокадо корисна і смачна. Вона багата вітаміном Е і містить багато калію, значна кількість вітаміну В6, а також вітамін С, рибофлавін і марганець. Один плід авокадо містить до 400 ккал. На відміну від більшості фруктів дозрівання авокадо починається лише після того, як їх зірвали з дерева. Якщо ви купили незрілий плід, потримайте його кілька днів при кімнатній температурі.
АВОКАДО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика